Садовий провулок (Мелітополь)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Садовий провулок
Мелітополь
багатоповерховий будинок (Садовий пров., 9А)
багатоповерховий будинок (Садовий пров., 9А)
багатоповерховий будинок (Садовий пров., 9А)
Місцевість Центр
Загальні відомості
Протяжність 0,51 км
Транспорт
Рух двосторонній
Зовнішні посилання
У проєкті OpenStreetMap пошук у Nominatim
Мапа
CMNS: Садовий провулок у Вікісховищі

Садовий провулок провулок в Мелітополі. Починається біля дитячого садка № 17 «Дюймовочка» на вулиці Шмідта, з'єднуючись із проїжджою частиною пішохідним проходом. Перетинається з провулком Шмідта. Закінчується біля «Зеленої» поліклініки (міська поліклініка № 1) на вулиці Івана Алексєєва.

Складається з приватного сектора та багатоповерхової забудови, що є частиною великого житлового масиву[1]. Покриття ґрунтове.

Назва[ред. | ред. код]

Назва провулка пов'язана з репутацією Мелітополя як міста садів і меду (грецькою «Мелітополь» означає медове місто)[2]. «Садовий» — поширена назва серед вулиць України, розташованих поблизу зелених насаджень. На північ від провулка знаходиться парк Горького, на південь — НДІ зрошуваного садівництва із садовими територіями.

Вулиця, що йде паралельно провулку, також називається Садовою. Крім цих сусідів-тезок, у різні роки в Мелітополі існували й інші вулиці з такою назвою:

Історія[ред. | ред. код]

Точний час виникнення провулку невідомий. Як і сусідня Садова вулиця, вперше він згадується 20 грудня 1946 року в протоколах засідання міськвиконкому[3].

Галерея[ред. | ред. код]

табличка з назвою провулка прохід на провулок з боку вул. Шмідта вид у бік «Зеленої» поліклініки вихід до «Зеленої» поліклініки

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Мелітополь. План міста. Масштаб 1:17000. — Київ: Картографія, 2005, 2008(укр.).
  2. Питишкина Н. Мелитопольская молодежь теперь будет знать историю улиц Оратовского и Филибера // Мелитопольские ведомости. — 15 мая 2017.
  3. а б Н. В. Крылов. Улицы Мелитополя. Историко-географический словарь. — Мелитополь : Издательский дом МГТ, 2011. — 300 прим.(рос.)