Робоча вулиця (Мелітополь)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Робоча вулиця
Мелітополь
вид на багатоквартирный дім на вул. Університетській, 105
вид на багатоквартирный дім на вул. Університетській, 105
вид на багатоквартирный дім на вул. Університетській, 105
Місцевість Центр
Колишні назви
Сімферопольська, 30-річчя Комсомолу
Загальні відомості
Протяжність 0,44 км
Транспорт
Рух двосторонній
Зовнішні посилання
У проєкті OpenStreetMap пошук у Nominatim
Мапа
CMNS: Робоча вулиця у Вікісховищі

Робоча вулиця — вулиця в Мелітополі. Починається проїздом за багатоповерховим будинком на Інтеркультурній вулиці, 95, де також є виходи на Дніпровський, Волинський та Балтійський провулки. Закінчується на Гетьманській вулиці.

Складається з приватного сектора[1]. Покриття в різних місцях ґрунтове (на початку), плиткове (біля перехрестя з вулицею Університетською) та асфальтне (наприкінці).

Історія[ред. | ред. код]

Точна дата появи вулиці невідома. Вперше вона згадується 1922 року в описі земельних володінь як Сімферопольська. На той час місцевість між проспектом Богдана Хмельницького та залізницею називалася Новим Мелітополем (зараз ця назва носить інший район).

1929 року, коли містом прокотилася хвиля перейменувань, вулиця стала називатися Робочою. В цей же час свої нинішні назви отримав і ряд сусідніх вулиць (вулиця Фролова, провулки Дніпровський, Балтійський, Волинський, Запорізький, Ростовський).

1948 року міськвиконком ухвалив рішення про чергове перейменування вулиці, цього разу на честь 30-річчя Комсомолу, але ця назва за вулицею не закріпилася[2].

Галерея[ред. | ред. код]

початок з боку вул. Гетьманської вид на багатоповерховий будинок на вул. Гетьманській, 125 узвіз у районі перехрестя з вул. Університетською вид на гаражі та багатоповерховий будинок на вул. Інтеркультурній, 95

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Мелітополь. План міста. Масштаб 1:17000. — Київ: Картографія, 2005, 2008(укр.).
  2. Н. В. Крылов. Улицы Мелитополя. Историко-географический словарь. — Мелитополь : Издательский дом МГТ, 2011. — 300 прим.(рос.)