Вулиця Сирцова (Мелітополь)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Вулиця Сирцова
Мелітополь
Місцевість Центр
Назва на честь Івана Сирцова
Колишні назви
провулок Чичеріна
Загальні відомості
Протяжність 0,39 км
Транспорт
Рух двосторонній
Покриття ґрунт
Зовнішні посилання
У проєкті OpenStreetMap пошук у Nominatim
Мапа
CMNS: Вулиця Сирцова у Вікісховищі

Вулиця Сирцова — вулиця в Мелітополі, що йде від вулиці Воїнів-Інтернаціоналістів до вулиці 8 Березня. Перетинається з вулицею Фучика[1]. Має ґрунтове покриття та складається з приватного сектора.

Назва[ред. | ред. код]

Вулицю названо на честь Івана Сирцова (1909—1948) — дільничного інспектора міліції. 1 листопада 1948 р. під час чергування він виявив, що з м'ясокомбінату викрадено велику партію м'яса. Прийшовши на адресу підозрюваного і спробувавши викликати того з дому, Сирцов був застрелений з рушниці[2].

Історія[ред. | ред. код]

До 18 серпня 1966 року вулиця Сирцова була провулком Чичеріна (Георгій Чичерін — радянський народний комісар із закордонних справ). Сам провулок вперше згадується 21 грудня 1951 року у протоколі засідання міськвиконкому. Іноді він згадується як 1-й провулок Чичеріна. Примітно, що в різний час у Мелітополі було 11 провулків Чичеріна та 2 однойменні вулиці[3].

Галерея[ред. | ред. код]

вид у бік вулиці Воїнів-Інтернаціоналістів будинок на промисловій території на вулиці Ярослава Мудрого виїзд на вулицю 8 Березня

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Мелітополь. План міста. Масштаб 1:17000. — Київ: Картографія, 2005, 2008(укр.).
  2. Улицы Мелитополя [Архівовано 2011-10-19 у Wayback Machine.] на сайте «Медовый город и край».
  3. Н. В. Крылов. Улицы Мелитополя. Историко-географический словарь. — Мелитополь : Издательский дом МГТ, 2011. — 300 прим.(рос.)