Вулиця Мелітопольських Дивізій

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Вулиця Мелітопольських Дивізій
Мелітополь
Місцевість Центр
Колишні назви
Дачна
Загальні відомості
Протяжність 1,13 км
Транспорт
Рух двосторонній
Зовнішні посилання
У проєкті OpenStreetMap пошук у Nominatim
Мапа
CMNS: Вулиця Мелітопольських Дивізій у Вікісховищі

Вулиця Мелітопольських Дивізій вулиця в Мелітополі. Починається від вулиці Станіславського, біля її перехрестя з провулком Сєдовців, перетинається з Мурманським та Дачним провулками та закінчується житловим масивом у районі проспекту Богдана Хмельницького та вулиці Дружби.

Складається з приватного сектору та багатоповерхової забудови (у західній частині)[1]. Покриття переважно ґрунтове, за винятком невеликого відрізку в районі житлового масиву.

Назва[ред. | ред. код]

Вулиця названа на честь 18 з'єднань та частин 4-го Українського фронту, які 23 жовтня 1943 року за визволення Мелітополя отримали звання «Мелітопольських».

Історія[ред. | ред. код]

20 листопада 1953 року міськвиконком ухвалив рішення про прорізання та найменування нової вулиці - Дачної. Приблизно в цей час з'явився і Дачний провулок, з яким вулиця перетинається.

31 березня 1975 року на засіданні виконкому міської Ради було ухвалено рішення про перейменування вулиці на честь Мелітопольських дивізій, які відзначилися під час визволення міста в період Німецько-радянської війни[2].

Галерея[ред. | ред. код]

табличка з назвою вулиці на багатоповерховому будинку вид на житловий масив проїжджа частина виїзд на вулицю Станіславського

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Мелітополь. План міста. Масштаб 1:17000. — Київ: Картографія, 2005, 2008(укр.).
  2. Н. В. Крылов. Улицы Мелитополя. Историко-географический словарь. — Мелитополь : Издательский дом МГТ, 2011. — 300 прим.(рос.)