Синельников Валерій Володимирович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Синельников Валерій Володимирович
Народився 21 листопада 1966(1966-11-21)[1][2] (57 років)
Владивосток, РРФСР, СРСР[1][2]
Країна  СРСР
 Росія
Діяльність гомеопат, психотерапевт, письменник
Alma mater Кримський державний медичний університет імені С. І. Георгієвського[2]
Жанр психологія, медицина
Сайт: v-sinelnikov.com

Валерій Володимирович Синельников (нар. 21 листопада 1966) — російський письменник родом з України. Автор книг з «поліпшення» якості життя". Творець «Школи Здоров'я і Радості доктора Синельникова», загальноосвітньої початкової школи для дітей «Аз 'Буки Веді».[3]

Біографія[ред. | ред. код]

Народився 21 листопада 1966 на Далекому Сході в родині офіцера ракетних військ і вчительки. Навчався у фізико-математичній школі у м. Сімферополі, закінчив Кримський державний медичний університет. По закінченні університету пройшов навчання в Росії з гомеопатії та психотерапії.

Перша книга В. В. Синельникова «Возлюби хворобу свою» (1999).

Одружений, четверо дітей. Проживає в Сімферополі (Крим, Україна). Є прихильником «руського міра», та пропагує «велич росіі» у власних книгах. підтримує та виправдовує анексію Крима.

Ідеї[ред. | ред. код]

Вихідним положенням теорії Синельникова є необхідність для здорового людського організму перебувати в стані динамічної рівноваги з навколишнім середовищем (гомеостазу). Особливість в тому, що Синельников наділяє навколишнє середовище властивістю свідомості, тобто одушевляє її. Згідно з В. Синельниковим, ця свідомість тотожна поняттю фізичного вакууму[4] і функціонує відповідно до «законів Всесвіту». Інакше кажучи, рівновагу людини з природою має існувати не тільки на фізіологічному, але і на психічному рівні. При цьому доктор Синельников віддає пріоритет свідомості над матерією.

Зі вселенською свідомістю тісно пов'язана людська підсвідомість, як частина з цілим. Завдяки цьому підсвідомість людини має повну інформацію про Всесвіт. А от свідомість людини отримує вже неточну картину навколишнього середовища, тому що свідоме сприйняття спотворюється підсвідомими фільтрами. У ситуації, коли під впливом неправильного сприйняття світу людина своїми думками або поведінкою порушує «закони Всесвіту», підсвідомість сигналізує про це свідомому розуму, викликаючи хворобу.

Таким чином, головним засобом у попередженні хвороб Синельников бачить приведення світогляду людини у відповідність до «законів Всесвіту», найважливішим з яких називає «закон чистоти помислів». Найчастіше як порушення «законів Всесвіту» автор вказує наявність у людини моделі свідомості «Тиран — Жертва», що породжується агресією щодо навколишнього світу, яка в свою чергу викликається відчуттям обмеженості ресурсів Всесвіту. Сам же Синельников пропагує ідею достатку навколишнього світу. На основі цієї ідеї він розробив пропоновану ним бажану модель світогляду «Хазяїн (Чарівник)». А для виявлення причин конкретної хвороби та її лікування Синельников пропонує метод занурення і підсвідомого програмування.

Подальший розвиток доктрини В. Синельникова пішов шляхом вивчення етики, а також питань соціальної філософії, де він симпатизує концепції Володимира Мегре.

У книзі «Таємнича сила слова. Формула любові. Як слова впливають на наше життя». Синельников звертається до лінгвістичних ідеям адмірала А. С. Шишкова, Платона Лукашевича, Олександра Драгункіна, Миколи Вашкевича.

В останніх книгах автор пропагує ідеї рідновірства .

Діяльність[ред. | ред. код]

Синельников створив організацію «Школа здоров'я і радості», існуючу у формі благодійного фонду і має філії в декількох містах Росії, України та інших країн. Також у багатьох містах відкриті Клуби друзів доктора Синельникова, які не мають прямого підпорядкування автору, але побудовані відповідно до його рекомендацій. Розвивається дитяча суспільно-освітня школа «Аз Буки Веді» у м. Сімферополі (Україна).

Бібліографія[ред. | ред. код]

  • Гомеопатія доктора Синельникова
  • Синельников В. В. {{{Заголовок}}}. — 7000 прим. — ISBN 978-5-9524-4300-6.
  • Сила Наміри
  • Щеплення від стресу, або психоенергетичних Айкідо
  • Шлях до багатства, або Де зариті скарби
  • Практичний курс доктора Синельникова, або Як навчитися любити себе
  • Таємнича сила слова. Формула любові
  • Підручник Господаря життя. 160 уроків Валерія Синельникова
  • Исцеляющие думки (з ілюстраціями автора)
  • Формула Життя. Як знайти Особисту Силу
  • Синельников В. В. {{{Заголовок}}}. — 528 с. — 8000, 8000 прим. — ISBN 978-5-9524-3436-3.
  • Синельников В. В., Слободчиков С. О. Практичний курс доктора Синельникова. Як навчитися любити себе. — М.: Центрполиграф, 2007.
  • Синельников В. В. Таємнича сила слова. Формула любові. Як слова впливають на наше життя. — М.: Центрполиграф, 2007.

Крім книг, В. Синельников записав 27 дисків з психотренінгу і медитаціями.

Посилання[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б https://www.labirint.ru/authors/14352/
  2. а б в https://www.litres.ru/author/valeriy-sinelnikov/ob-avtore/
  3. Синельников В. В. Архів оригіналу за 30 квітня 2013. Процитовано 27 травня 2013.
  4. Синельников В. В. Тайны подсознания. — М.: Центрполиграф, 2007. — С. 10.