Слідство ведуть ЗнаТоКі. Нещасний випадок

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Слідство ведуть ЗнаТоКі. Нещасний випадок
рос. Следствие ведут ЗнаТоКи. Несчастный случай
Жанр детектив
Режисер Юрій Кротенко
Сценарист Олександр Лавров
Ольга Лаврова
У головних
ролях
Георгій Мартинюк
Леонід Каневський
Ельза Леждей
Композитор Марк Мінков
Художник Лариса Мурашко
Кінокомпанія ЦТ СРСР
Тривалість 87 хв.
Мова російська
Країна СРСР СРСР
Рік 1972
IMDb ID 0274687
Попередній Слідство ведуть ЗнаТоКі. Шантаж
Наступний Слідство ведуть ЗнаТоКі. Втеча

«Нещасний випадок» — 7-а частина телевізійного детективного серіалу «Слідство ведуть ЗнаТоКі» 1972 року.

Сюжет[ред. | ред. код]

Водій таксі скоїв наїзд на пішохода і зник; потерпілий помер на місці. Співробітниця контори з озеленення Локтєва, що знаходилася поруч, переписала свідків і передала список міліції. Справа потрапляє в руки Знаменському, професійну підтримку якому надає інспектор ДАІ Філіппов.

Перше завдання розслідування — знайти водія. За фрагментами фарби, що відшарувалася при ударі, Зіночка визначає, в який колір була пофарбована «Волга» до капітального ремонту, яка здійснила наїзд, що значно спрощує пошук. Через короткий час автомобіль виявляють і затримують його водія, молодого Олега Каталіна, який недавно працює в таксі.

Спочатку вина Каталіна виглядає очевидною, але виявляється, що не все так просто: шофер був тверезий, швидкості не перевищував, машина, хоч і не нова, була цілком справна. Сам Каталін стверджує, що намагався уникнути наїзду на пішохода, який несподівано перебіг проїзну частину в недозволеному місці: від різкого гальмування машину викинуло на тротуар, а потерпілий саме в цей момент вискочив з під'їзду будинку буквально під колеса. Міліціонер, який проводив опитування на місці події, згадує, що присутні очевидці, говорили про те ж.

На допитах переписаних Локтєвою свідків з'ясовується, що їх свідчення не приносять користі: ніхто з них не бачив аварію своїми очима і не може ні описати пішохода-порушника, ні навіть підтвердити, що він взагалі був. Локтєва приводить своїх товаришів по службі, Рачкова і Мосіна, які стверджують, що бачили сам наїзд. При допиті поодинці і перевірці на місці події виявляються несумісні розбіжності в їхніх показаннях: ясно, що всі троє покривають когось зі своїх, але щоб довести це, необхідно знайти справжніх свідків аварії.

Завдяки консультації Томіна і завзятості Філіппова справжні свідки події знаходяться. Винуватець аварії — Сотников, начальник контори, де працюють Локтєва, Рачков і Мосін. Але він зовсім не вважає, що відповідальний за смерть людини, він просто поспішав і йому було ніколи йти до переходу. Локтєва небайдужа до шефа але, будучи юристом, розуміє, що той вчинив злочин. Саме тому вона, опинившись на місці аварії, цілеспрямовано переписала «свідків», які не бачили Сотникова, а потім переконала Рачкова і Мосіна дати в міліції неправдиві свідчення, «щоб хорошу людину не затягали». При цьому вона сама вважає свої дії правильними; як і більшість, вона впевнена: якщо збитий пішохід — винен водій.

Ролі та виконавці[ред. | ред. код]

В головних ролях[ред. | ред. код]

У ролях[ред. | ред. код]

Знімальна група[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]