Стівен Барклі

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Стівен Барклі
англ. Stephen Barclay
Народився 3 травня 1972(1972-05-03) (51 рік)
Lytham St Annesd, Ланкашир[d], Північно-Західна Англія, Англія, Велика Британія
Країна  Велика Британія
Діяльність політик
Alma mater Коледж св. Петра, Королівська військова академія в Сандгерсті і King Edward VII and Queen Mary Schoold
Знання мов англійська
Роки активності 1991 — тепер. час
Посада Член 57-го парламенту Сполученого Королівства[d][1], Член 56-го парламенту Сполученого Королівства[d][1], Член 55-го парламенту Сполученого Королівства[d][1], Secretary of State for Exiting the European Uniond[2][3], Член 58-го парламенту Сполученого Королівства[d][4], Головний секретар казначействаd[3][5], Член Таємної ради Великої Британії[d][6], Economic Secretary to the Treasuryd, Lord Commissioner of the Treasuryd, канцлер герцогства Ланкастерського[5], Minister for the Cabinet Officed[5], Minister of State for Healthd, Downing Street Chief of Staffd, міністр охорони здоров'я Великої Британіїd[5], міністр охорони здоров'я Великої Британіїd[7][5] і Державний секретар з питань довкілля, продовольства і сільського господарстваd[8]
Партія Консервативна партія
У шлюбі з Karen Barclayd[9]
Сайт stevebarclay.net

Стівен Пол Барклі (англ. Stephen Paul Barclay; нар. 3 травня 1972(19720503), Літем Сент-Еннс, Ланкашир, Англія) — британський політик-консерватор, член парламенту від виборчого округу Норт-Іст Кембриджшир з 2010 р. 16 листопада 2018 р. Барклі був призначений міністром з питань Brexit після відставки Домініка Раба.[10] З січня по листопад 2018 р. він обіймав посаду молодшого міністра у Міністерстві охорони здоров'я та соціальної допомоги.

Біографія[ред. | ред. код]

Барклі — наймолодший з трьох братів. Його батько був представником профспілки, а мати працювала на державній службі.

Він приєднався до Британської армії, відвідував Королівську військову академію в Сандгерсті. Барклі вивчав історію у Кембриджському університеті, закінчив юридичний коледж у Честері. У 1998 р. він отримав кваліфікацію соліситора.

Працював у Royal Exchange, Axa Insurance, Financial Services Authority і Barclays, де очолював боротьбу з відмиванням грошей.

У 1994 р. Барклі приєднався до Консервативної партії. Лорд-комісар Казначейства з липня 2016 р. по червень 2017 р., економічний секретар Казначейства з червня 2017 р. по січень 2018 р.

Барклі і його дружина Карен мають сина і двох доньок.

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]