Суперначо (фільм)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Суперначо
Nacho Libre
Жанр комедія, спорт
Режисер Джаред Хесс
Продюсер Джек Блек, Майк Вайт і Ricardo Del Río Galnaresd
Сценарист Джаред Хесс
Майк Вайт
У головних
ролях
Джек Блек
Ектор Хіменес
Оператор Xavier Grobetd
Композитор Бек Гансен
Денні Ельфман
Кінокомпанія Nickelodeon Movies
Paramount Pictures
Дистриб'ютор Paramount Pictures і Netflix
Тривалість 92 хв.
Мова Англійська
Країна США США
Німеччина Німеччина
Рік 2006
Кошторис 35 млн$
Касові збори 80 197 993 $[1] і 99 255 460 $[1]
IMDb ID 0457510
nacholibre.com

«Суперначо»[2] (англ. Nacho Libre) — американська комедія з Джеком Блеком в головній ролі.

Сюжет[ред. | ред. код]

Начо — сирота, який з дитинства живе в монастирі і мріє про кар'єру борця. Пройшли роки, він все ще в монастирі, готує їжу для нового покоління сиріт, але мрії вийти на ринг не полишив. Одного разу після конфлікту з одним з монахів Начо вирішує змінити своє життя. Він запропонував худому хлопцю, який один раз вкрав у нього крупу, стати партнерами і боротися в кулачному поєдинку.

Після недовгих тренувань вони вперше вийшли на ринг… і програли, але за те, що вони сподобались публіці, їх стали запрошувати на бої. Отримані гроші витрачались на сиріт і особисті подарунки. Вони продовжували брати участь в боях, але завжди програвали. Скелетто розказав, що знає одного цигана, який п'є орлині яйця і це дає йому орлину силу. Піднявшись на скелю, Начо випив яйце, але це не допомогло йому в наступному бою.

Зрештою, вони проникають на свято до Рамзеса, щоби запропонувати синьйору Рамону битися у нього в манежі. Той відповів, що якщо хтось з них виграє на наступному тижні в груповому поєдинку, то він зможе боротися зі самим Рамзесом. Начо в монастирі випадково підпалив свою рясу і всі побачили, що він боєць реслінгу. Він говорить, що сьогодні у нього важливий бій і виграні гроші (10000) збирається витратити на сиріт. У відбірковому турнірі Начо майже вдається отримати перемогу над усіма суперниками, але одного не зміг побороти.

Повернувшись в монастир, і побачивши, що його речі зібрані, йде куду очі бачать. Скелетто знайшовши Начо повідомляє йому, що інший боєць захворів (не без допомоги першого) і тепер Начо повинен битися з Рамзесом. Почавши погано поєдинок, Начо вдається переломити, коли побачив, що на бій прийшли сестра Інкарнасьон разом зі сиротами. Наприкінці поєдинку він навіть отримує силу орла, і в неймовірному стрибку добиває Рамзеса.

В ролях[ред. | ред. код]

Відгуки[ред. | ред. код]

На сайті Rotten Tomatoes з 162 рецензій позитивних 64. Відомий американський кінокритик Роджер Іберт написав в своїй рецензії: «Треба постаратися, щоби зробити не смішну комедію с Джеком Блеком. Але їм це вдалося»[3].

Касові збори[ред. | ред. код]

Прем'єра картини відбулась в США 16 червня 2006 року. В перший вік-енд фільм зібрав 28 млн доларів і зайняв 2 місце, поступившись мультфільму «Тачки» від Діснея. Вього Суперначо зібрав 99 млн $[4], з них за межами США всього 19 млн $[4]. Також в США було продано DVD на 26 млн $.

Цікаві факти[ред. | ред. код]

  • Під час деяких сцен боротьби використовувались манекени для заміни частини аудиторії — коштують дешевше, а виглядає так само реально як і масовка.
  • В одній зі сцен на ринзі Джек Блек вдарився головою об стілець, що викликало глибоку рану, на яку наклали декілька швів.
  • Ідея частково була взята з реального життя, в Мексиці дійсно був монах, який став борцем, щоби заробити гроші для парафії[5].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б Box Office Mojo — 1999.
  2. «Суперначо» на IMDb. Архів оригіналу за 7 жовтня 2010. Процитовано 28 вересня 2010.
  3. Роджер Еберт про фільм. Архів оригіналу за 23 квітня 2012. Процитовано 1 квітня 2022.
  4. а б Касові збори (англійською) . Архів оригіналу за 19 червня 2012.
  5. Цікаві факти на IMDb. Архів оригіналу за 19 травня 2011. Процитовано 28 вересня 2010.

Посилання[ред. | ред. код]