Темна ріка (роман)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
«Темна ріка»
Автор Джон Твелф Гоукс
Назва мовою оригіналу англ. The Dark River
Дизайн обкладинки Сергій Ткачов
Країна США США
Мова англійська
Серія трилогія «Четверте Царство»
Жанр наукова фантастика
Видавництво Україна Україна — Книжковий клуб "Клуб сімейного дозвілля"
США США — Doubleday
Видано 2007
Видано українською 2008
Перекладач(і) Володимир Горбатько
Тип носія друк (оправа)
Сторінок 368
ISBN 978-966-343-873-3
Попередній твір Мандрівник
Наступний твір Золоте місто. Таємничий дар

«Темна ріка» (англ. The Dark River) — антиутопічний роман Джона Твелф Гоукса. Другий роман із трилогії «Четверте Царство».

Вийшов українською мовою 2008 року у видавництві Книжковий клуб «Клуб сімейного дозвілля» в рамках проєкту «Світові бестселери — українською».

Анотація книги[ред. | ред. код]

Україна Україна[ред. | ред. код]

Рідні брати Майкл і Ґабріел Корріґани наділені здатністю переходити з нашого до інших світів. За це їх названо Мандрівниками. Кожен з них обирає власний шлях. Майкл служить Табулі — організації, що воліє встановити абсолютний контроль над людством. Натомість Ґабріел протистоїть таким намірам спільно зі своїми друзями та охоронницею  — молодою Арлекінкою на ім'я Майя. Обидва брати мусять якнайшвидше відшукати свого батька, теж Мандрівника. Кому пощастить знайти його першим? Хто цього разу переможе в боротьбі сил Добра та Зла?

США США[ред. | ред. код]

Два брати народженні расою Мандрівників — пророки, що здатні мандрувати у різні сфери свідомості — щойно дізналися, що їхній давним-давно загублений батько може досі бути живим. Ґабріел, що може стати спасителем людства, хоче захистити його. Проте Майкл хоче знищити свого батька та надію людства на волю. У той час, коли вони змагаються в усьому світі, їхній шалений пошук зіштовхує їх на зустрічних курсах, а доля світу висить на волосині.[1].

Екранізація[ред. | ред. код]

23 березня 2012 року американський інтернет-журнал про новини кіно Deadline.com написав про те, що компанія Warner Bros придбала права на екранізацію трилогії «Четверте Царство»[2].

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]