Темні уми

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Темні розуми
The Darkest Minds
Вид фільм
Жанр фільм-трилер, фільм-антиутопіяd, науково-фантастичний фільм і екранізація роману[d]
Режисер Jennifer Yuh Nelsond
Продюсер Шон Леві і Dan Levined
Сценарист Chad Hodged
На основі The Darkest Mindsd
У головних
ролях
Амандла Стенберг, Менді Мур, Гвендолін Крісті, Бредлі Вітфордd[1], Mark O'Briend[1], Wallace Langhamd[1], Sammi Rotibid[1], Golden Brooksd[1] і Гарріс Дікінсон
Оператор Крамер Морґентоd
Композитор Бенджамін Воллфішd
Кінокомпанія 20th Century Fox і 21 Laps Entertainmentd
Дистриб'ютор 20th Century Fox (в Україні Ukrainian Film Distribution)
Тривалість 105 хв.
Мова англійська
Країна  США
Рік 2018
Дата виходу
Кошторис 34 млн. дол.
Касові збори 40 млн. дол.
IMDb ID 4073790
foxmovies.com/movies/the-darkest-minds

«Темні розуми» або «Темні уми» (англ. The Darkest Minds) — науково-фантастичний трилер від режисерки Дженіфер Ю, де головна героїня – 16-річна дівчина на ім’я Рубі (Амандла Стенберг) виявляє у себе надприродні здібності, гуртує навколо себе схожих підлітків, щоби разом урятувати світ від панування злочинної влади.

Науково-фантастичний трилер «Темні розуми» знято за однойменною книгою для підлітків. Роман Александри Брекен, що ліг в основу сюжету, був виданий у 2012 році. Режисеркою фільму стала Дженніфер Ю, яка зняла другу та третю частини мультфільму «Кунг-фу Панда». Адаптацію сценарію здійснив Чад Ходж, який має великий досвід із написання сюжетних ліній для американських телесеріалів.

Сюжет[ред. | ред. код]

Раптова хвороба вбиває більше 90% дітей молодших 18 років по всьому світу. Ті, що виживають, отримають надприродні здібності. Як наслідок, уряди країн світу збирають дітей, що вижили, у спеціалізованому таборі, де їх намагаються вилікувати від їхньої "хвороби", розділяючи на класи відповідно до їхніх здібностей.

Головна героїня фільму Рубі у 10 років внаслідок описаної вище хвороби отримує надзвичайні здібності. Вона випадково стирає мамі усі спогади про себе. Внаслідок цього батьки відсилають її у спеціалізований табір для таких дітей. Рубі класифікують до «оранжевих» — класу дітей із найбільш небезпечними здібностями. Рубі вдається пристати до підпільної групи підлітків, які втікають з табору і беруть долю людства і свого майбутнього у власні руки.

Касові збори[ред. | ред. код]

Фільм провалився в американському кінопрокаті, зібравши менше 3 млн. дол. за перші вихідні на більш ніж 3000 кіноекранах.[2] Він посів 8-ме місце у загальнонаціональному прокаті та здобув 11 місце серед фільмів, які зібрали найменше грошей на 3000+ кіноекранах.[3] В Україні фільм зібрав 260 409 доларів.[4]

Критика[ред. | ред. код]

На агрегаторі відгуків "Гнилі помідори" (Rotten Tomatoes) стрічка отримала низькі 18% позитивних відгуків серед 114 оглядів[5]. Середній бал склав 4.1 із 10.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б в г д ČSFD — 2001.
  2. The Darkest Minds (2018) - Box Office Mojo. www.boxofficemojo.com (англ.). Процитовано 13 вересня 2018.
  3. D'Alessandro, Anthony (5 серпня 2018). ‘Mission’ Notches Best 2nd Weekend For Franchise With $35M; ‘Christopher Robin’ No Eeyore With $25M – Sunday Box Office. Deadline (амер.). Процитовано 13 вересня 2018.
  4. The Darkest Minds (2018) - International Box Office Results - Box Office Mojo. www.boxofficemojo.com (англ.). Процитовано 13 вересня 2018.
  5. The Darkest Minds (англ.), процитовано 13 вересня 2018