Убивця всередині мене

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Вбивця всередині мене
The Killer Inside Me
Жанр трилер, драма
Режисер Майкл Вінтерботтом
Продюсер Лілі Брайт, Чад Бурріс, Ендрю Ітон
Сценарист Джон Кьорран
На основі The Killer Inside Med
У головних
ролях
Кейсі Аффлек
Джессіка Альба
Кейт Гадсон
Саймон Бейкер
Білл Пуллман
Оператор Марсель Зискінд
Композитор Мелісса Парментер
Кінокомпанія Hero Entertainment
Дистриб'ютор Icon Productions і Netflix
Тривалість 109 хвилин
Мова англійська
Країна США США
Рік 2010
Кошторис $13 млн
IMDb ID 0954947
killerinsideme.com

«Вбивця всередині мене» (англ. The Killer Inside Me) — художній фільм режисера Майкла Вінтерботтома, екранізація однойменного твору[en] Джима Томпсона. Головні ролі у фільмі виконують Кейсі Аффлек, Кейт Гадсон та Джессіка Альба.

В Україні прем'єра відбулась 9 вересня 2010 року, Фільм перекладено і дубльовано творчим об'єднанням Дія на замовлення JRC Film (тепер Top Film Distribution).

Прем'єра на українському телебаченні відбулась 7 лютого 2014 р. у програмі «Підпільна імперія» на телеканалі 1+1.

Зміст[ред. | ред. код]

Проблема маленьких містечок у тому, що всі один одного знають. У маленькому містечку ти або добропорядний громадянин і милий сусід, або ізгой. Молодого помічника шерифа Лу всі вважають нормальним хлопцем. І тільки він сам знає, що з дитинства стоїть на краю прірви і чекає, коли зірветься у неї.

Ролі[ред. | ред. код]

Виробництво[ред. | ред. код]

Кілька кінематографістів намагалися екранізувати роман Томпсона з середини 1950-х років. Студія 20 Century Fox придбала права на екранізацію і намагалася запустити проект у виробництво з 1956 року. У головних ролях повинні були знятися Мерилін Монро, Елізабет Тейлор та Марлон Брандо. Однак, після несподіваної смерті Монро в 1962 році, робота над проектом була зупинена. Перша екранізація роману Томпсона вийшла в 1976 році, у ролі Лу Форда знявся Стейсі Кіч, а в ролі Джойс — Сьюзен Тірелл.

У середині 1980-х років була зроблена ще одна спроба екранізувати «Вбивця всередині мене», цього разу у головних ролях повинні були знятися Том Круз, Брук Шилдс та Демі Мур. Однак, цей проект не отримав подальшого розвитку. У середині 1990-х років, після успіху Кримінального чтива, Квентін Тарантіно був зацікавлений в тому, щоб зняти нову екранізацію роману з Бредом Піттом та Умой Турман у головних ролях. Але після терористичного акту 11 вересня, зйомки фільму були скасовані, так як сценарій містив безліч жорстоких сцен.

У 2003 році Ендрю Домінік написав новий сценарій «Вбивці всередині мене» і спочатку повинен був стати режисером майбутнього фільму, але незабаром він втратив інтерес до цього проекту і надав перевагу режисурі фільму «Як боязкий Роберт Форд убив Джесі Джеймса».

Критика[ред. | ред. код]

Фільм отримав змішані рецензії від кінокритиків. Згідно сайту Rotten Tomatoes, 54% з 114 рецензій на фільм були позитивними.

Посилання[ред. | ред. код]