Університет китайської культури

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Університет китайської культури
文大 і CCU
25°07′ пн. ш. 121°31′ сх. д. / 25.117° пн. ш. 121.517° сх. д. / 25.117; 121.517Координати: 25°07′ пн. ш. 121°31′ сх. д. / 25.117° пн. ш. 121.517° сх. д. / 25.117; 121.517
Тип приватний університет і навчальний заклад
Країна  Тайвань
Розташування Янміншань
Засновано 1962
Студентів 20 210[1]
Співробітників 666 осіб (2022)[1]
Складається з Hwa Kang Museumd
Випускники Category:Chinese Culture University alumni
Адреса [111]臺北市士林區華岡路55號[2]
Сайт pccu.edu.tw
Мапа
CMNS: Chinese Culture University у Вікісховищі

Університет китайської культури (англ. Chinese Culture University, CCU; кит. 中國文化大學) — приватний тайванський університет, розташований у Янміншані в районі Шілінь, Тайбей, Тайвань. CCU був заснований у 1962 році та є одним із найбільших університетів Тайваню, де навчається близько 32 000 студентів. Сателітні кампуси розташовані в районах Цзяньго, Сіменьдін і Східної дороги Чжунсяо міста Тайбей. CCU має широку співпрацю та мережу з провідними університетами по всьому світу[3].

Школу було засновано як Далекосхідний університет у 1962 році Чан Чі-Юном[en], а в 1963 році президентом Чан Кайши перейменовано в Коледж китайської культури. У 1980 році він став Університетом китайської культури. CCU організований у дванадцять академічних коледжів: вільні мистецтва, іноземна мова та література, соціальні науки, наука, техніка, ділове адміністрування, журналістика та комунікації, мистецтво, дизайн середовища, право, сільське господарство та освіта.

Історія[ред. | ред. код]

Університет китайської культури багато разів реорганізовувався. Міністерство освіти надало університету дозвіл на відкриття студій з філософії, китайської, східних мов, англійської, французької, німецької, історії, географії, новин, мистецтва, музики, драматургії, фізичного виховання, побутових наук та архітектури.

Академічні справи[ред. | ред. код]

CCU має 12 коледжів: сільського господарства, мистецтв, бізнес-адміністрування, освіти, інженерії, дизайну середовища, іноземних мов, журналістики та масових комунікацій, права, вільних мистецтв, науки та соціальних наук. Департамент управління туризмом входить до трійки лідерів серед університетів материкового Китаю, Гонконгу та Тайваню[4]. CCU вперше з'явився та посів 401—450 місце в рейтингу азійських університетів QS 2022[5].

Місцезнаходження[ред. | ред. код]

Головний кампус розташований на горі Ян Мін, звідки відкривається вид на район Тьєнму[en], приблизно за 45 хвилин їзди від головного вокзалу Тайбея. Місцевість відома своїми численними пішохідними стежками та гарячими джерелами. Університет розташований недалеко від головної дороги, яка в'ється в гору, де є цілодобовий супермаркет Wellcome, 7-11, Starbucks, Mos Burger і McDonald's. Багато студентів знімають квартири в цьому маленькому селищі, а міські автобуси зупиняються вздовж головної дороги.

Музей Хва Кан[ред. | ред. код]

Музей Хва Кан

Заснований у 1971 році університетський музей, також званий Музеєм Хва Кан[en], є першим комплексним музеєм такого роду на Тайвані. Його постійна колекція складається з китайської кераміки багатьох століть, сучасного китайського живопису та каліграфії, китайського народного мистецтва та гравюр на дереві. Деякі колекції включають твори таких майстрів як Ван Янмін, У Чаншо, Юй Южень, Чжан Дачань, Пужу.

Транспорт[ред. | ред. код]

Відносно незручне та ізольоване розташування головного кампусу CCU створило для студентів і співробітників проблеми з транспортом. У той час як університет використовує кілька шкільних автобусів для транспортування викладачів, співробітників і студентів щодня вгору та вниз по горах, багато студентів вирішили їздити на скутерах до головного кампусу. Це призвело до великої кількості травм і смертей студентів кожного семестру. Громадські автобуси R5 і 260 також курсують між головним кампусом і центром Тайбея. Ці автобуси також роблять зупинки на станціях метро Jiantan і Shilin. Службу таксі можна знайти в головному кампусі, а таксі чекають студентів і викладачів перед спортивним центром університету в денний час.

Кампуси[ред. | ред. код]

CCU має чотири кампуси в місті Тайбей. Головний кампус розташований на горі Ян Мін, а три інші менші кампуси розташовані в Цзяньго, Сіменьдін і на східній дорозі Чжунсяо в центрі Тайбею. Кампус Цзяньго є місцем розташування Мандаринського навчального центру, тоді як кампус Zhongxiao East Road є місцем розташування Міжнародного мовного інституту. Кампус Сіменьдін пропонує різноманітні як кредитні, так і некредитні курси, крім того, що він є додатковим кампусом для юридичного коледжу.


Студенти з корінного населення[ред. | ред. код]

У CCU є велике товариство корінних народів, у якому багато студентів з усього Тайваню беруть участь у заходах, присвячених їхнім корінним культурам.

Бойові мистецтва[ред. | ред. код]

CCU добре відомий на Тайвані завдяки програмам бойових мистецтв, які пропонуються в кампусі Yang Ming Shan. Команда CCU з дзюдо є конкурентоспроможною на міжнародному рівні, і багато членів виграли свій дивізіон як у національних, так і в міжнародних турнірах. Кафедра бойових мистецтв CCU також пропонує курси японського джіу-джитсу, айкідо та кунг-фу.

Люди[ред. | ред. код]

Видатні викладачі[ред. | ред. код]

Видатні випускники[ред. | ред. код]

Галерея[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б https://udb.moe.edu.tw/udata/DetailReportList/%E6%95%99%E8%81%B7%E9%A1%9E/StatUniversityTeacherStudentRatio/Index
  2. https://data.gov.tw/dataset/6091
  3. 姐妹校資訊. Архів оригіналу за 24 серпня 2015. Процитовано 19 вересня 2015.
  4. https://www.most.gov.tw/most/attachments/c1fe8ab1-8296-4483-a214-d03215125d39 [Архівовано 2017-10-29 у Wayback Machine.]
  5. Chinese Culture University.

Посилання[ред. | ред. код]