Цукінада-Мару

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Історія
Японія Японія
Назва: Цукінада-Мару (Tsukinada Maru)
Доля: 12 жовтня 1943 потоплене авіацією в Рабаулі
Основні характеристики
Тип: вантажопасажирське
Тоннаж: 526 GRT
Довжина: 47,3 м
Цукінада-Мару. Карта розташування: Папуа Нова Гвінея
Рабаул
Рабаул
Район потоплення Цукінада-Мару

Цукінада-Мару (Tsukinada Maru), за іншими даними Цукінада-Мару № 8 — транспортне судно, яке під час Другої світової війни брало участь у операціях японських збройних сил.

У 1943 році Цукінада-Мару працювало в архіпелазі Бісмарка. Зокрема, відомо, що 24 серпня разом зі ще чотирма невеликими суднами воно вийшло з Рабаулу (головна передова база японців у архіпелазі, з якої провадились операції на Соломонових островах та сході Нової Гвінеї) до якірної стоянки Шортленд — прикритої групою невеликих островів Шортленд акваторії біля південного завершення острова Бугенвіль, де зазвичай відстоювались легкі бойові кораблі та перевалювали вантажі для подальшої відправки на схід Соломонових островів.[1]

12 жовтня 1943-гу Цукінада-Мару було потоплене під час потужного нальоту базової авіації союзників на Рабаул.[2][3]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Smith, Gordon; Kindell, Don; Bertke, Donald A. (25 грудня 2016). World War II Sea War, Vol 10: Il Duce Deposed (англ.). Lulu.com. ISBN 978-1-937470-17-3.
  2. Архівована копія. www.schiffswrackliste.de. Архів оригіналу за 6 серпня 2014. Процитовано 15 грудня 2020.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)
  3. Japanese Naval and Merchant Shipping Losses - WWII. public2.nhhcaws.local (амер.). Процитовано 15 грудня 2020.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з параметром url-status, але без параметра archive-url (посилання)