Ангел (Neon Genesis Evangelion)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Ангели (яп. 使徒, буквально — апостоли) — істоти, що періодично з'являються в різних серіях аніме і манґи Neon Genesis Evangelion. Мета приходу Ангела полягає в тому, щоб прорватися безпосередньо в Геофронт, де, за їх відчуттями, заховано тіло першого Ангела — Адама. Цьому перешкоджають Євангеліони.

Будова Ангела[ред. | ред. код]

Зовнішній вигляд Ангелів різноманітний, але, згідно з дослідженнями наукової групи на чолі з Ріцко Акаґі, вони мають спектральну структуру схожу з людською ДНК. Це дало привід зробити висновок, що Ангели і люди мають однакову природу походження. Єдиною відмінною рисою хіміко-біологічного типу побудови організмів Ангелів і людей лише є те, що в спектрі біополя Ангела є характерний блакитний колір.

Крім цього Ангели володіють особливою здатністю створювати енергією, яку вчені назвали «АТ-поле» (англ. A.T.-Field — Absolute Terror Field — «Поле абсолютного страху»), — «енергія Розуму». Каору — останній ангел, дав наступний опис АТ-полю: «Це світло душі. Священна область, куди ніхто не сміє вторгатися…»

Також Ангели мають так звані S2-двигуни (SuperSolenoid — перетворювач матерії в енергію без яких-небудь втрат першої). Кожен Ангел володіє своїм захистом від фізичних атак (броня та швидкість) і особистими біологічними можливостями, що складають зброю Ангела.

Перелік ангелів[ред. | ред. код]

Ім'я Опис
1 Адам (Червоного Ґрунту) Був причиною Другого удару. Виглядає як гігант, що повністю складається зі світла.
Був знайдений в Антарктиді усередині (або поряд з) Білим Місяцем. Команда доктора Кацураґі намагалася взаємодіяти з Адамом за допомогою Списа Лонгіна, але експеримент вийшов з-під контролю, спровокувавши Другий Удар. Тіло Адама було перетворене на ембріон, який Каджі пізніше доставив Ґендо Ікарі. У манзі він проковтує ембріон, а в серіалі імплантує в свою руку, щоб потім з'єднати його з Рей Аянамі.
2 Ліліт (Чорного Місяця) Знайдена в середині Геофронту. У серіалі являє собою розіпнуту на хресті зі встромленим в груди Списом Лонгіна. На обличчі у цього Ангела маска з гербом SEELE.
3 Сакіїл (Води) Істота з могутнім ударним знаряддям в «руці». Знищена Шінджі Ікарі, при цьому Єва отримала істотні пошкодження.
4 Самусіїл (Дня) Жукоподібна істота з верхніми кінцівками, подібними до канатів, що світяться, з гнучкого матеріалу, здатні наносити серйозні пошкодження. Знищений Шінджі Ікарі.
5 Раміїл (Грому) Виглядає як правильний октаедр. Зробив спробу проникнення в Геофронт шляхом буріння. Знищений спільно Шінджі Ікарі і Рей Аянамі при операції розробленої Місато Кацураґі.
6 Гагіїл (Риб, Водних Істот) Єдиний Ангел, що переслідував зародок Адама, який перевозив Рьоджі Каджі. Має величезні розміри, як в авіаносця ООН «Over the rainbow». Знищений спільно Аскою Сорю і Шінджі Ікарі (у манзі — однією Аскою).
7 Ізрафіл (Музики) Голова цього Ангела нагадує знак «Інь і ян», руками і ногами Ангела є правильне півколо. Після атаки Аски Сорю розділився на два окремі організми. Знищений спільно Аскою та Шінджі Ікарі.
8 Сандалфон (Зародка) Виявлений в кратері вулкана в зародковому вигляді (яйця). При спробі захоплення прокинувся. Виглядає як величезний скат. Витримує величезні температури. Знищений Аскою.
Відсутній в манзі.
9 Маторіїл (Зливи) Гігантський павук. Намагався проникнути всередину Геофронту шляхом застосування сильної кислоти. Знищений при сумісній операції трьох Єв.
Відсутній в манзі.
10 Сахакіїл (Неба) Виглядає як гігантське око з зеленою радужкою і червоною зіницею на жовтому тлі. Як знаряддя використовував частини свого тіла, бомбардуючи Землю з орбіти. Знищений при сумісній операції трьох Єв.
11 Іруїл (Страху) Виник усередині штаб-квартири NERV у вигляді коррозії захисного шару випробувальної камери. Саморозмножується мікроорганізмами зі здатністю, подібно комп'ютерному вірусу, проникати в системи управління і вражати вузлові елементи захисту. Знищений Ріцко Акаґі шляхом написання програми «Навчання смерті».
відсутній в манзі.
12 Леліїл (Ночі) Виглядає як величезна чорна блискуча куля, діаметром приблизно 80 м. Основна зброя — так зване Море Дірака. Назва народилась з теорії Дірака «обмінної взаємодії», що характеризує собою специфічний квантовий ефект, що відображає властивості симетрії системи тотожних частинок щодо перестановки пари таких частинок, виходячи з рівняння Діраку про рух частинок з спином 1/2. Поглинув Єву-01 з Шінджі усередині, їм же знищений.


Відсутній в манзі.

13 Бардіїл (Граду) Існував у вигляді частинок, які захопили, а потім і повністю підпорядкували собі Єву-03 з пілотом. Знищений Євою-01 за наказом Ґендо Ікарі за допомогою псевдопілота. Процес знищення викликав у спостерігаючих жах. Єва-03 не підлягала відновленню. Пілот Тоджі Судзухара отримав важкі травми, що привели до інвалідності (у манзі — до смерті).
14 Зеруїл (Могутності) Могутнє створення, що володіє антилазерним і броньованим покриттям. На місці обличчя знаходиться маска, подібна до обличчя ящера. Зброя — гострі листи-леза зі змінною довжиною, очі-лазери і потожнійше АТ-поле. Цим знаряддям він наніс сильні пошкодження Єві-02, чим викликав у Аски сильну депресію. Знищений Євою-01, що вийшла з-під контролю пілота і NERV. Цікаво, що Єва-01 після перемоги над Зеруїлом «прокинулася», і поглинула його двигун S2, це дозволило Єві-01 надалі обходитися без кабелю живлення.
15 Аріїл (Птахів) З'явився на навколоземній орбіті у вигляді красивого свічення, що за формою нагадує птаха. Залишаючись на орбіті, атакував шляхом психічної атаки Єву-02 з Аскою на борту. Знищений Євою-00 при допомозі Спису Лонгинія.
16 Алмісаїл (Утроби) Являв собою дві нитки світла, скручені в спіраль і таким чином замкнуті в кільце. Під час атаки кільце розмикалося, і він вторгався (проникав) у Єву і руйнував її. Був знищений шляхом самоліквідації Єви-00.
17 Табріс (Вільної Волі) Також відомий як Каору Наґіса. Заслужив довіру і дружнє відношення Шінджі. Єдиний з Ангелів (окрім Ліліт), кому вдалося самостійно проникнути в NERV. Знищений Євою-01, що викликало найглибшу депресію Шінджі.
18 Лілім (Людство) Людство вважається останнім 18-м ангелом. Можливо внаслідок проекту комплементації людство перетворилося б в єдину істоту. Але Шінджі пішов дещо іншим шляхом, дозволивши людям, що були достатньо сильні свідомо, породжувати себе із суцільного виру свідомостей.

Посилання[ред. | ред. код]