Artas (гурт)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Artas
логотип
Основна інформація
ЖанрТреш-метал, Альтернативний метал, Металкор, Мелодійний дез-метал
Роки2006 як Staub und Schatten - до тепер
КраїнаАвстрія Австрія
МістоВідень
Мовинімецька, англійськаіспанськафранцузька
ЛейблNapalm Records
СкладObimahan Ismahil (спів), Sahid «Sid» Al Atmaah (гітара), Hannes Koller (спів, гітара), Christoph «Chris» Grabner (ударні), Radek Karpienko (бас-гітара), Massimo Maltese (гітара), Daniel Fapner
Колишні
учасники
David (бас-гітара), Manuel Höller (спів)

Artas є австрійським метал гуртом із Відня.

Історія

[ред. | ред. код]

Гурт Artas був заснований в 2006 році під назвою Staub und Schatten (Пил і Тінь). У 2007 році гурт взяв участь у конкурсі Metalcamp, у фіналі якого під час фестивалю Metalcamp був названий переможцем[1]. Ця перемога принесла членам гурту контракт з австрійським метал-лейблом Napalm Records. Незабаром після цього відбулося перейменування в Artas (швидше всього в честь відомого героя Артаса із всесвіту Warcraft), і група відправилася в студію, щоб за допомогою продюсера Якоба Гансена (також Heaven Shall Burn) записувати свій дебютний альбом. Робота тривала три місяці і 26 вересня 2008 року він виходить у світ під назвою The Healing,[2] містить пісні німецькою, англійською та іспанською мовами, також містить кавер-версію на пісню Coolios — Gangsta's Paradise. У 2009 році вони грали на розігріві у Hatesphere під час їхнього туру, а 2010 для німецького металкор-гурту Callejon (альбом тур Videodrom). 28 січня 2011 року був опублікований новий альбом Riotology.[3] Пісні в ньому, як і в попередньому альбомі були на німецькій, англійській, іспанській та французькій.

Стиль

[ред. | ред. код]

Artas грає суміш треш-металу, дез-металу та металкору. Також прослухуються певні елементи ню-металу.  В текстах пісень прослідковується революційна та антинацистська тематика. Раніше часто використовували чорні повязки на обличчях.

Дискографія

[ред. | ред. код]
  • 2008: The Healing (Альбом Napalm Records)
  • 2011: Riotology (Альбом Napalm Records)

Посилання

[ред. | ред. код]

Einzelnachweise

[ред. | ред. код]
  1. Список переможців Metalcamp. Архів оригіналу за 29 квітня 2014. Процитовано 27 липня 2017.
  2. Біографія на Dark-World.ru. Архів оригіналу за 28 липня 2017. Процитовано 27 липня 2017.
  3. ARTAS — всі подробиці про новий альбом 'Riotology'. Архів оригіналу за 2 грудня 2013. Процитовано 27 липня 2017.