Бетмен: Темна перемога

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з Batman: Dark Victory)
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Бетмен: Темна перемога
Файл:Бетмен: Темна перемога.png
Загальні дані про видання
Видавець США «DC Comics»
Україна «Рідна Мова»
Країна США США
Мова англійська
Формат Обмежена серія
Дата публікації листопад 1999 - грудень 2000
Головні герої Бетмен
Робін
Гарві Дент
Жінка-Кішка
Творча команда
Сценарист(и) Джеф Леб
Художник(и) Тім Сейл
Технічні дані про видання
К-сть випусків Batman: Dark Victory #1-14

«Бетмен: Темна перемога» (англ. Batman: Dark Victory) — обмежена серія коміксів з 14 випусків, видана DC Comics, за сценарієм Джефа Леба та малюнком Тіма Сейла. Історія є продовженням серії «Бетмен: Довгий Гелловін».

Події серії відбуваються протягом третього/четвертого року діяльності Бетмена. Сюжет зосереджується на серії вбивств офіцерів поліції Ґотема, вчинених таємничим серійним вбивцею, відомим як Генгмен (Кат).

Передмова[ред. | ред. код]

Сюжет зосереджується на серії вбивств співробітників поліції Ґотем-сіті таємничим серійним вбивцею, відомим тільки як Кат. Центральне місце сюжетної лінії займає територіальна війна між Дволиким і залишком банд Фальконе на чолі з Софією Фальконе.

Історія також переказує походження Робіна і його усиновлення Брюсом Вейном. Історія приносить закриття багатьом персонажам, представленим у «Бетмен: Рік перший» Френка Міллера.

У 2004 році Леб і Сел випустили продовження під назвою «Catwoman: When in Rome», зосередивши увагу на діях Жінки-кішки в Італії. Історія відбувається під час подій Темної Перемоги, між День святого Валентина (коли Жінка-кішка залишає Ґотем) і Днем подяки.

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]