CLX

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

CLX (Component Library for Cross Platform) — крос-платформова бібліотека для розробки програм в операційних системах Microsoft Windows і Linux. Вона розроблена в березні 2001 року компанією Borland для використання в першому релізі середовища розробки Kylix.

Бібліотека компонентів CLX бідніша у порівнянні з VCL. Тим не менше, її компоненти дозволяють створювати повноцінні додатки. В цілому склад компонентів CLX нагадує Палітру компонентів ранніх версій Delphi. Бібліотека CLX завантажується в Палітру компонентів при відкритті існуючого або створенні нового проєкту CLX.

Всі компоненти CLX, які мають аналоги в VCL, а таких більшість, мають ті ж імена, що і компоненти VCL. Оскільки при переносі компонентів з Палітри компонентів на форму відповідні модулі підключаються в проєкт автоматично, ніяких проблем з подвійним найменуванням не виникає.

Посилання[ред. | ред. код]

Література[ред. | ред. код]

  • Чарли Калверт, Мэрджори Калверт, Джон Кастер, Боб Свот. Borland Kylix. Руководство разработчика = Borland Kylix Developer's Guide. — М. : «Вильямс», 2002. — С. 880. — ISBN 0-672-32060-6.