Google Web Toolkit

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Google Web Toolkit
Тип програмний каркас AJAX
Автор Google
Розробник Google
Перший випуск May 16, 2006
Стабільний випуск 2.8.1 (24 квітня 2017; 6 років тому (2017-04-24))
Операційна система GNU/Linux, Windows, Mac OS X
Мова програмування Java
Ліцензія Apache License 2.0
Репозиторій github.com/gwtproject/gwt
Вебсайт developers.google.com/web-toolkit/

Google Web Toolkit (GWT) — це Java фреймворк з відкритим кодом, який полегшує написання AJAX-застосунків, як-от Карти Google чи Gmail, для програмістів з обмеженими знаннями JavaScript.

Написання динамічних вебзастосунків — це ненадійний (в сенсі виникнення помилок) процес. Програміст витрачає багато часу на роботу, пов'язану з правильним відображенням інтерфейсу в різних браузерах та на різних платформах, стикається зі складнощами JavaScript, зокрема у організації модульного поділу, тестуванні, повторному використанні AJAX компонентів.

Фреймворк GWT дає змогу уникнути багатьох таких проблем. Програміст пише UI застосунки, використовуючи Java, після чого GWT компілятор конвертує Java-класи в крос-браузерний JavaScript та HTML код.

Динамічні UI компоненти повторного використання[ред. | ред. код]

Класи інтерфейсу користувача GWT є схожими до класів UI фреймворків, як-от Swing чи SWT за винятком того, що віджети відображаються через динамічно сформований HTML.

Використання віджетів робить легкою та швидкою побудову інтерфейсів, які будуть коректно працювати під усіма браузерами.

Посилання[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]