Empire Earth III

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Empire Earth III
Розробник Mad Doc Software
Видавець Sierra Entertainment
Дистриб'ютор Good Old Games[1] і Steam
Жанр(и) стратегія реального часу
Платформа ПК (Microsoft Windows)
Дата випуску листопада 2007
Режим гри багатокористувацька гра і однокористувацька гра
Локалізатор Росія Софт Клаб
Творці
Ігродизайнер(и) Matthew Nordhaus (провідний дизайнер)
Технічні деталі
Рушій Gamebryo
Носій один DVD
Empire Earth (серія ігор)
Офіційний сайт

Empire Earth III — відеогра у жанрі стратегії реального часу (RTS). Empire Earth III розроблена компанією Mad Doc Software та видана компанією Sierra Entertainment в першій половині листопада 2007 року ексклюзивно для ПК.[2][3][4] Видавцем у Росії була компанія Софт Клаб.

Ігровий процес[ред. | ред. код]

Empire Earth III є стратегією в реальному часі, подібною до Age of Empires, Козаки: Європейські війни та Rise and Fall: Civilizations at War. У грі присутня стандартна для жанру RTS механіка: збір ресурсів, будівництво бази, навчання військ та знищення ворожих юнітів. Однак, на відміну від більшості подібних ігор, гравець просувається через весь хід історії, керуючи народами в різні епохи: прадавню, середньовічну, колоніальну, сучасну і майбутню.

Гра пропонує три цивілізації на вибір: Захід, Близький Схід і Далекосхідну. Кожна цивілізація може бути налаштована гравцем за його бажанням. Крім того, кожна цивілізація має підфракції, засновані на історичних націях (наприклад, Далекосхідна цивілізація містить Китай і Японію). В Empire Earth III кожен регіон фокусується на різних стилях гри; наприклад, Близькому Сходу доступні мобільні будівлі, Захід має потужні бойові одиниці, а Далекий Схід покладається на слабкі, але численні війська.

Режим World Domination дозволяє гравцям битися на віртуальній стратегічній карті, як в Civilization або Empire: Total War, яка поділяється на багато провінцій. При грі в цьому режимі доступні додаткові завдання.

Оцінки та відгуки[ред. | ред. код]

Після успіху першої та другої частини Empire Earth всі чекали від третього видання революції у жанрі. Проте гра провалилася. Більшість ігрових видань поставило грі досить низькі оцінки.[5] Серед недоліків називалась відстала графіка, яка все-таки вимагала від комп'ютерів досить великої потужності. Також був розкритикований незрозумілий інтерфейс у глобальному режимі, слабкий штучний інтелект, одноманітність карт, нецікаві місії, відсутність сюжету в кампанії та нудний ігровий процес.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Good Old Games — 2008.
  2. Sierra's Empire Earth 3 announcement at Sierra.com. Архів оригіналу за 28 лютого 2007. Процитовано 24 лютого 2007. {{cite web}}: Недійсний |deadurl=404 (довідка)
  3. EE3 Preview at ComputerandVideoGames.com. 12 лютого 2007. Архів оригіналу за 12 липня 2013. Процитовано 19 лютого 2007.
  4. Empire Earth III for PC. GameSpot. Архів оригіналу за 3 березня 2007. Процитовано 2 березня 2007.
  5. Metacritic: Empire Earth III. Архів оригіналу за 12 липня 2013. Процитовано 19 листопада 2007.