Ephedra antisyphilitica

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Ephedra antisyphilitica
Біологічна класифікація редагувати
Царство: Рослини (Plantae)
Клада: Судинні рослини (Tracheophyta)
Клада: Голонасінні (Gymnosperms)
Відділ: Гнетоподібні (Gnetophyta)
Клас: Гнетоподібні (Gnetopsida)
Порядок: Ефедроцвіті (Ephedrales)
Родина: Ефедрові (Ephedraceae)
Рід: Ефедра (Ephedra)
Вид:
Ephedra antisyphilitica (E. antisyphilitica)
Біноміальна назва
Ephedra antisyphilitica
Berland. ex C.A.Mey.

Ephedra antisyphilitica — вид голонасінних рослин класу гнетоподібних.

Поширення, екологія[ред. | ред. код]

Країни проживання: Мексика (Коауїла, Нуево-Леон, Тамауліпас); Сполучені Штати Америки (Оклахома, Техас). Росте на висотах від 40 м до 1400 м. Кущ росте на скелястих пагорбах часто на вапняковому, піщаному або глинистому ґрунті. Росте в каньйонах і сухих долинах річок, кам'янистих схилах, аридних областях, таких як чагарникові рідколісся, чагарники або пустирі, росте разом з такими рослинами, як Opuntia, Berberis, Yucca, Condalia, Mesquite, Zanthoxylum, Celtis, Zizyphus, Acacia, Leucophyllum. Квіти та фрукти є з березня до початку травня, шишки цього виду соковиті, їх їдять птахи.

Використання[ред. | ред. код]

Стебла більшості членів цього роду містять алкалоїд ефедрин і відіграють важливу роль в лікуванні астми та багатьох інших скарг дихальної системи. Таніни зі стовбура використовують як фарбувальний матеріал. Частини рослини використовуються як корм для тварин.

Загрози та охорона[ред. | ред. код]

Основні загрози включають в себе збір для локального використання (наприклад, різні лікарські використання, але і для озеленення), випасання худоби (вважається прийнятним для худоби і оленів) і пожежі, хоча все це незначні загрози в даний час.