Flappy bird

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Flappy bird
Жанр екшн
Країна походження  В'єтнам
Мова твору або назви англійська
Дата публікації травень 2013
Дистриб'ютор Google Play і App Store
Розробник DotGEARSd
Платформа Android, iOS і Тенета GNOME
Операційна система Android і iOS
Режим гри однокористувацька гра
Пристрій введення сенсорний екран
Спосіб поширення цифрова дистрибуція і цифрове завантаження[d]
Кількість підписників у соціальних мережах 106 030

Flappy Bird — мобільна гра для платформ iOS і Android розроблена в'єтнамським розробником Донг Нгуєном (англ. Dong Nguyen). Гра була випущена 24 травня 2013, а 10 лютого 2014 видалена самим розробником з App Store і Google Play.

Ігровий процес[ред. | ред. код]

Гравець керує польотом пташки, яка рухається між рядами перешкод у вигляді вертикальних зелених труб, що утворюють тунель складної форми. При зіткненні з ними гра завершується. Пташка летить вперед сама, управління здійснюється торканням до екрана — тоді пташка змахує крилами і робить невеликий ривок вгору. В іншому разі пташка не махає крилами і падає. За кожний успішний проліт між двома трубами зараховуються очки.

Вихід[ред. | ред. код]

Спочатку Flappy Bird була випущена 24 травня 2013 року з підтримкою iPhone 5.Як наслідок гра була оптимізована для iOS 7 в вересні 2013 року. В січні 2014 року гра очолила список безкоштовних додатків в американському та китайському App Store, в тому ж місяці й в британському App Store, де рекламувалась, як "нова Angry Birds".На початку 2014 року видавництво The Verge повідомило, що розробники заробляли $50 000 за рекламу всередині додатку.

Відгуки[ред. | ред. код]

Flappy Bird отримала різні відгуки від критиків. На сайті Metacritic отримала в середньому 52 з 100,на основі відгуків від семи критиків. Технологічний редактор Patrick O'Rourke з сайту Canada.com написав, що ненавидить Flappy Bird "абсолютну жахливу відеогру" і що це "одна з найжахливіших ігор, в яку я коли-небудь грав", і підозрює, що люди перестають грати, тому що "це відстій" .Більш позитивний відгук прийшов від Дженіфер Вайтсайд з Amongtech.com, котра припустила, що ця гра може затьмарити Candy Crush Saga як найпопулярніша гра 2014 року у зв'язку зі звиканням та ажіотажем навколо гри.

Посилання[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]