Guilty (пісня Пі Джей Гарві)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Guilty
Сингл PJ Harvey
Випущений 13 липня 2016
Записаний Січень 2015, Сомерсет-хаус, Лондон, Англія
Жанр Альтернативний рок, експериментальний рок
Композитор Пі Джей Гарві
Тривалість 3:55
Лейбл Island
Продюсер Flood, Джон Періш
Музичне відео
«Guilty» на YouTube

«Guilty» — пісня англійської альтернативної рок-музикантки Пі Джей Гарві. Записана під час сесій для її дев'ятого студійного альбому The Hope Six Demolition Project, вона була випущена як позаальбомний сингл 13 липня 2016 року на Island Records.

Передумови і запис[ред. | ред. код]

«Guilty» була записана під час сесій для дев'ятого студійного альбому Пі Джей Гарві, The Hope Six Demolition Project (2016). Сесії проходили в спеціально побудованій студії в Сомерсет-хаусі в Лондоні, Англія, з 15 січня по 14 лютого 2015 року в рамках програми Recording in Progress,[1] де представники громадськості могли спостерігати за сесіями через одностороннє скло з 45-хвилинними інтервалами. Кілька видань вказали «Guilty» серед назв пісень, написаних на настінному графіку в студії протягом першого тижня сесій,[2][3] і трек був закінчений до кінця січня, згідно з офіційним прес-релізом синглу.[1]

Flood і Джон Періш продюсували сесії для The Hope Six Demolition Project. В інтерв'ю журналу Uncut за місяць до виходу альбому Flood описав процес запису «Guilty» як «захоплюючий» і «одну з пісень-відкриттів», де він і Періш «змогли просунутися на нову територію». Під час запису пісні Flood експериментував з контактними мікрофонами, використовуючи їх для запису барабана том-том перкусіоніста Кенріка Роу і обробляючи сигнал за допомогою педалі ефектів Whammy. Під час другого експерименту Flood маніпулював висотою тону барабана за допомогою електрогітарного підсилювача.[4]

Однак «Guilty» не увійшла до остаточного трек-листа The Hope Six Demolition Project. Пояснюючи ситуацію, Flood сказав:

"[У міру того, як сесія тривала, ["Guilty"] ставала досить складною піснею, щоб досягти того місця, яке Поллі, Джон і я відчували, що вона повинна зайняти. Наприкінці процесу, навіть коли вона була закінчена, здавалося, що вона трохи вибивається з решти матеріалу - так, ніби вона прийшла з іншого місця в часі. Платівка здавалася сильнішою як обсяг роботи, оскільки її не було".[4]

Музика і текст[ред. | ред. код]

«Guilty» була написана Гарві і триває три хвилини 55 секунд. Згідно з базою даних Міжнародного стандартного коду музичних творів, офіційна назва пісні — «He Must Be Guilty», а «Guilty» зареєстрована як альтернативна назва.[5] Exclaim! описав її як «похмуру [і] драматичну»[6], а Consequence of Sound додали, що тема ударів безпілотників Сполучених Штатів «[викриває] несправедливість того, що ми називаємо справедливістю» і «добре вписується в основну концепцію» The Hope Six Demolition Project;[7] Paste сказав, що текст пісні «відверто засуджує те, що вважається справедливістю і рівністю в глобальній перспективі».[8]

Вокал Гарві на «Guilty» звучить у нижчому регістрі, ніж на більшості її записів на White Chalk (2007), Let England Shake (2011) і The Hope Six Demolition Project, на яких вона «переважно використовувала свій примарно-віддалений верхній регістр, а не гравійний блюзовий стиль», властивий її попереднім матеріалам, згідно з Flavorwire.[9]

Реліз та відгуки[ред. | ред. код]

«Guilty» був випущений як неальбомний сингл 13 липня 2016 року; він був випущений тільки у вигляді цифрового завантаження. Обкладинка синглу містить чорно-білу фотографію скульптури двоголового пса (можливо, Цербера); дизайн обкладинки створила Мішель Геннінг,[1] яка була арт-директором і дизайнером обкладинки The Hope Six Demolition Project.

Реакція критиків на «Guilty» була переважно позитивною. Les Inrockuptibles назвали пісню «інтенсивною і ліричною» і сказали, що це «ідеальний бонус, який розширює і без того бездоганний альбом [The Hope Six Demolition Project]».[10]

Персоналії[ред. | ред. код]

  • Пі Джей Гарві — вокал
  • Террі Едвардс — гітара
  • Flood — бек-вокал
  • Енріко Габріеллі — Басетний кларнет
  • Джеймс Джонстон — бек-вокал
  • Джон Періш — бас, піаніно, синтезатор, перкусія, бек-вокал
  • Кенрік Роу — перкусія, бек-вокал
  • Алессандро Стефана — гітара, бек-вокал
Технічний персонал
  • Flood — продюсування, зведення
  • Джон Періш — продюсування
  • Адам «Cecil» Бартлетт — запис, інженер зведення
  • Цезар Едмундс — інженер зведення
  • Роб Кірван — інженер зведення
  • Дрю Сміт — зведення
  • Джон Дент — мастеринг

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б в New Song, 'Guilty'. PJ Harvey. 12 July 2016. Архів оригіналу за 22 жовтня 2016. Процитовано 28 грудня 2023.
  2. Mulvey, John (20 January 2015). Reviewed! PJ Harvey: January 20, 2015, 1300-1345. Uncut. Time UK. Процитовано 28 грудня 2023.
  3. Britton, Luke Morgan (20 February 2015). PJ Harvey selling lyric sheet replicas from new album for £50. NME. Time UK. Процитовано 28 грудня 2023.
  4. а б Bonner, Michael (March 2016). It's War! PJ Harvey: The inside story of her explosive new album. Uncut. Time UK.
  5. Title: "He Must Be Guilty". International Standard Musical Work Code (ISWC). International Organization for Standardization. Процитовано 28 грудня 2023. NB To access the ISWC listing the user must select their preferred language and accept the terms and conditions, select «ISWC» from the drop-down list under Search for, enter «T-915.515.039-3» in the text area and click Search.
  6. Murphy, Sarah (13 July 2016). PJ Harvey, "Guilty". Exclaim!. 1059434 Ontario. Процитовано 28 грудня 2023.
  7. Kaye, Ben (13 July 2016). PJ Harvey shares politically-charged new song "Guilty" — listen. Consequence of Sound. Процитовано 28 грудня 2023.
  8. Suchman, Kurt (13 July 2016). PJ Harvey Shares Previously Unreleased Song, "Guilty" :: Music :: News. Paste. Wolfgang's Vault. Архів оригіналу за 6 травня 2019. Процитовано 28 грудня 2023.
  9. Halperin, Moze (13 July 2016). PJ Harvey Halway Returns to Her Older Sound in Her Feverish New Track, "Guilty". Flavorwire. Flavorpill Media. Процитовано 28 грудня 2023.
  10. Benabs, Ana (13 July 2016). PJ Harvey nous envoûte avec un titre inédit [PJ Harvey bewitches us with an unreleased song]. Les Inrockuptibles (French) . Les Nouvelles Editions Indépendantes. Процитовано 28 грудня 2023.