Naemorhedus baileyi

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Naemorhedus baileyi

Біологічна класифікація
Домен: Еукаріоти (Eukaryota)
Царство: Тварини (Animalia)
Тип: Хордові (Chordata)
Клас: Ссавці (Mammalia)
Інфраклас: Плацентарні (Eutheria)
Надряд: Китопарнокопитні (Cetartiodactyla)
Підряд: Жуйні (Ruminantia)
Родина: Бикові (Bovidae)
Рід: Naemorhedus
Naemorhedus goral
(Pocock, 1914)
Посилання
Вікісховище: Naemorhedus baileyi
Віківиди: Naemorhedus baileyi
EOL: 1038797
ITIS: 625147
МСОП: 14294
NCBI: 1088030

Naemorhedus baileyi (Горал червоний) — жуйний ссавець підродини козлових (Caprinae).

Поширення[ред. | ред. код]

Цей вид живе в північній частині М'янми, Китаї (південний схід Тибету і Юньнань) і північному сході Індії (Аруначал-Прадеш). Цей вид зустрічається на висотах, вищих ніж більшість горалів, 2000-4500 м. Мешкає в лісах, помережаних скелями, чагарниками і луками. Здійснює сезонні міграції, переміщаючись в зимовий час (зазвичай з листопада по березень), щоб знизити висоту до змішаних листяних і хвойних лісів або заростей нижче снігової лінії.

Спосіб життя і харчування[ред. | ред. код]

Горали ведуть денний спосіб життя, і найбільш активні рано вранці та пізно ввечері, але можуть бути активними протягом дня в похмурі дні. Дієта складається головним чином з лишайників, однак, цей горал також харчується травою і бур'янами, а також тонкими стеблами, листям та гілками чагарників, хоча ніяких довгострокових досліджень з харчування не було зроблено.

Соціальна структура і розмноження[ред. | ред. код]

Цей вид, як правило, поодинокий, але іноді тварин бачать в невеликих групах по 2-3, як правило, самиця і її потомство, іноді супроводжується самцем або самицею з її потомством від двох попередніх років. Парування відбувається в грудні, а дитинчата народжуються в червні. Тривалість вагітності становить 170-218 днів, з одним народженим. Самці і самиці досягають статевої зрілості приблизно в три роки, з тривалістю до 15 років або близько того.

Джерела[ред. | ред. код]