Oromerycidae

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Oromerycidae
Період існування: 56.0–37.8
Скелет Eotylopus
Біологічна класифікація редагувати
Царство: Тварини (Animalia)
Тип: Хордові (Chordata)
Клада: Синапсиди (Synapsida)
Клас: Ссавці (Mammalia)
Ряд: Парнокопитні (Artiodactyla)
Надродина: Cameloidea
Родина: Oromerycidae
Gazin, 1955
Роди

Eotylopus
Malaquiferus
Merycobunodon
Montanatylopus
Oromeryx
Protylopus

Вікісховище: Oromerycidae

Oromerycidae — це невелика (як за розміром, так і за різноманітністю) вимерла родина парнокопитних, тісно пов'язаних із живими верблюдами, відома з раннього до пізнього еоцену західної Північної Америки.

Oromerycidae поміщені в парнокопитні підряд Tylopoda, який також включає верблюдів і різну кількість вимерлих родин. Деякі дослідники вважають схожість із верблюдами достатньо сильною, щоб виправдати розміщення оромерицидів у родині Camelidae як підродину Oromerycinae, але більшість виступає за розміщення в окремій родині, хоча й близькоспорідненій.

Оромерициди були дуже схожі на ранніх членів інших родин тилопод, але їм не вистачає спеціалізацій цих родин, таких як кісткові виступи на черепах протоцератид або сильно подовжені кінцівки верблюдів. Як і інші тилоподи, оромерициди мали селенодонтні зуби й тонкі кінцівки. Фактично, оромерициди демонструють лише кілька спеціалізацій, які відрізняють їх від інших тилопод, найбільш помітними з яких є злиття променевої та ліктьової кісток у передпліччі та наявність щілини між горбками ентоконіду та гіпоконуліду на останньому нижньому молярі.

Примітки[ред. | ред. код]

Література[ред. | ред. код]

  • Prothero, D.R., 1998. Oromerycidae. pp. 426–430 in C.M. Janis, K.M. Scott, and L.L. Jacobs (eds.) Evolution of Tertiary Mammals of North America. Volume 1: Terrestrial Carnivores, Ungulates, and Ungulatelike Mammals. Cambridge University Press, Cambridge. ISBN 0-521-35519-2