Otrhonia

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Otrhonia
Період існування: еоцен
~48–42 млн р. т.
Біологічна класифікація редагувати
Царство: Тварини (Animalia)
Тип: Хордові (Chordata)
Клада: Синапсиди (Synapsida)
Клас: Ссавці (Mammalia)
Ряд: Notoungulata
Родина: Notostylopidae
Рід: Otrhonia
Roth, 1901
Типовий вид
Otrhonia muehlbergi
Roth, 1901
Види
  • O. muehlbergi Roth 1901
Синоніми
  • Otronia Roth 1901

Otrhonia — вимерлий рід нотоунгулят, що належав до родини Notostylopidae. Він жив під час пізнього еоцену, а його останки були виявлені в Південній Америці.

Опис[ред. | ред. код]

Ця тварина була розміром приблизно з сучасного єнота, а її довжина могла становити близько 60–70 сантиметрів без урахування хвоста. Довжина черепа була 14–15 сантиметрів, а вага тварини могла бути близько 10 кілограмів. Отргонія мала міцний квадратний череп із спеціальними зубами. Як і в деяких його родичів, таких як Notostylops, між передніми зубами і премолярами була помітна діастема. У Otrhonia ця діастема була більш подовженою, ніж в інших родів, а коронка молярів була вищою (гіпсодонт). Перша пара верхніх різців була досить великою і спрямована вниз.

Палеоекологія[ред. | ред. код]

Отргонія була наземною твариною, яка харчувалася листям і плодами. У сучасній Південній Америці немає жодної тварини з такими ж зубами, але вони дещо схожі на зуби австралійської коали, деревної тварини.

Класифікація[ред. | ред. код]

Otrhonia muehlbergi була вперше описана в 1901 році Сантьяго Ротом на основі скам'янілостей, знайдених в Аргентині біля Лаго Мустерс (звідси її назва, що походить від місцевої назви озера Отрон), на місцевості, що датується еоценом.

Otrhonia був нотостилопідом, групою нотоунгулятів з цікавою сумішшю основних і похідних характеристик. Отргонія, можливо, була однією з більш спеціалізованих форм родини, а також є однією з останніх відомих форм із неї.

Джерела[ред. | ред. код]

  • G. G. Simpson. 1948. The beginning of the age of mammals in South America. Part I. Bulletin of the American Museum of Natural History 91: 1–232
  • G. G. Simpson. 1967. The Ameghinos' localities for early Cenozoic mammals in Patagonia. Bulletin of the Museum of Comparative Zoology 136: 63–76
  • Darin A. Croft, Illustrated by Velizar Simeonovski. 2016. Horned Armadillos and Rafting Monkeys-TheFascinating Fossil Mammals of South America