Rocks and Honey

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Rocks and Honey
Студійний альбом
Виконавець Бонні Тайлер
Дата випуску 8 березня 2013
Записаний лютий, 2012 (Blackbird Studios, Нешвілл)
травень 2012 (Лос-Анджелес)
Жанр кантрі, поп, рок
Тривалість 51:14
Мова англійська
Лейбли ZYX Music, Labrador Music, AXR Music, Celtic Swan Recordings, Warner Bros.
Продюсер Девід Хафф
Хронологія Бонні Тайлер
Попередній
←
Wings
(2005)
Between the Earth and the Stars
(2019)
Наступний
→
Сингли з Rocks and Honey
  1. «Believe in Me»
    Випущений: 13 березня 2013
  2. «This is Gonna Hurt»
    Випущений: 16 серпня 2013
  3. «Love Is the Knife»
    Випущений: 16 вересня 2013

Rocks and Honey (укр. Камені і мед) — шістнадцятий студійний альбом валлійської співачки Бонні Тайлер, вперше випущений лейблом ZYX Music 8 березня 2013 року[1]. «Rocks and Honey» був випущений через вісім років після випуску альбому «Wings» у 2005 році, це був найдовший розрив між релізами альбомів в кар'єрі Тайлер. Це перший зі студійних альбомів Тайлер з 1988 року, який потрапив у чарт Великої Британії[2]. Треки альбому написали такі піснярі з Нашвілла, як Френк Джей Майєрс, Десмонд Чайлд, Бретт Джеймс і Бет Харт. Альбом складається з ряду кантрі-пісень, що нагадують кантрі-альбоми Тайлер 1970-х років з елементами року.

Альбом отримав в цілому позитивні відгуки від музичних критиків, які хвалили вокал Тайлер і складову альбому[3]. «Rocks and Honey» потрапив до чартів Європи, досягнувши 28-ї позиції в Данії, 52-ї у Великій Британії і 59-ї в Німеччині і Швейцарії. Тайлер вирушила в турне по Південній Африці у 2013 році після пісенного конкурсу «Євробачення»[4]. Сингл «Believe in Me» представляв Велику Британію на пісенному конкурсі «Євробачення-2013» в Мальме, Швеція, 18 травня 2013 року і потрапив до UK Singles Chart, де посів 93-тю позицію[5]. Альбом був названий в зв'язку з контрастом між голосами Тайлер і партнера по дуету Вінса Гілла у треку «What You Need From Me». Наступні сингли «This Is Gonna Hurt» і «Love Is the Knife» були випущені в серпні і вересні 2013 року відповідно.

Передумови[ред. | ред. код]

Виступ Тайлер у Інгольштадті, Німеччина, 2 березня 2013 року під час туру Rock Meets Classic

Плани по випуску «Rocks and Honey» датовані ще 2008 роком, коли в турецькій газеті було опубліковано інтерв'ю з Тайлер, що передувало концерту на Північному Кіпрі. Вона оголосила, що буде працювати з Джимом Стейнменом над новим альбомом і планує випустити його влітку 2009 року[6]. За станом здоров'я Стейнмен не працював над альбомом. Потім у вересні 2008 року Тайлер дала інтерв'ю інтернет-радіо-шоу під назвою The Bat Segundo Show, де вона заявила, що записала демо-записи декількох треків і підійшла до Браяна Адамса, щоб створити дует для альбому, але він сказав, що це «не найкращий час»[7].

Під час інтерв'ю 2010 року в Новій Зеландії, коли Тайлер готувалася виступити на благодійному концерті, вона заявила, що записала шість треків альбому, очікуючи релізу в якийсь момент 2011 року[8]. За роки, що передували випуску альбому, Тайлер виконала нові пісні, такі як «You Are The One», «Don't Tell Me It's Over Now», «It's My Name» і «Is That Thing Loaded?». Тим не менш, жодна з цих пісень не була додана до альбому, незважаючи на те, що Тайлер оголосила під час різних концертів, що вони були записані або повинні були бути записані для нього. Пісня «Under One Sky» також повинна була бути випущена на новому альбомі, але замість цього була випущена на альбомі-збірці Тайлер, «Best of 3 CD». В інтерв'ю під час просування альбому у Великій Британії вона сказала, що є ймовірність, що «Is That Thing Loaded?» може бути включена до майбутнього альбому[9].

22 лютого 2012 року Десмонд Чайлд оголосив у своєму Твіттері, що Тайлер записує деякі зі своїх пісень в Нешвіллі з Девідом Хаффом як продюсером[10][11]. Нові новини про новий альбом було опубліковано на старому сайті Тайлер 13 лютого 2012 року, де було оголошено, що Тайлер записувалася в Нешвіллі. Новина про демо-запис «What You Need From Me» була додана 16 квітня 2012 року, де також говорилося, що вона відвідала Лос-Анджелес, де їй допомогли з мікшуванням деяких треків. Тайлер опублікувала назву альбому під час інтерв'ю в Норвегії у липні того ж року[12].

Тайлер виступає на S.Oliver Arena у Вюрцбурзі, Німеччина, 10 березня 2013 року під час туру Rock Meets Classic

Між випуском «Rocks and Honey» і альбому «Wings» у 2005 році Тайлер випустила ряд збірників, включаючи «Best of 3 CD» зі Stick with Music, її попередньою компанією звукозапису. ZYX Music стала першою компанією звукозапису, що випустила «Rocks and Honey», яка вперше підписала контракт із Тайлер у 2011 році і випустила на CD і DVD її концертний альбом «Live in Germany 1993».

Назва альбому[ред. | ред. код]

Пісня «What You Need From Me» була написана Джоном Рендоллом і Джессі Александером, а демо було зіграно Тайлер під час відвідування видавничої компанії в Нешвіллі у 2011 році. Почувши пісню, вона підійшла до Вінса Гілла, щоб записати трек дуетом. Після запису пісні Тайлер заявила, що хтось порівняв її голос і голос Гілла з комбінацією «каменю» і «меду», що призвело до того, що Тайлер назвала альбом «Камені і мед» («Rocks and Honey»)[13]. Американська співачка Меліса Боллеа і Білл ДіЛуїджі написали пісню з тією ж назвою для Тайлер, хоча вона вже остаточно визначила назву альбому і відхилила цю пісню[14].

Створення[ред. | ред. код]

Більшість пісень було записано на різних студіях Теннессі в період з лютого по травень 2012 року[15]. Тайлер раніше заявляла, що у неї достатньо матеріалу, що залишився від видавців з Нешвілла, для сімнадцятого студійного альбому[16].

Дві пісні були написані Десмондом Чайлдом. Це був перший раз, коли Тайлер працювала з Чайлдом з 1988 року, востаннє вони працювали над альбомом «Hide Your Heart». Всі тринадцять треків були нещодавно записані Тайлер, з включенням двох каверів: «Flat on The Floor» був спочатку записаний Керрі Андервуд для її альбому «Carnival Ride» 2007 року, і «All I Ever Wanted» був вперше записаний Бо Девідсоном у 2010 році.

Поки Тайлер і її менеджер жили в Нешвіллі, вони відвідали вечір піснярів в кафе Bluebird, де вона вперше виявила кілька треків, які були включені до «Rocks and Honey».

«Щоб потрапити туди, потрібно піднапрягтися, це було схоже на маленький будиночок, і всі ці автори пісень сидять за столом зі своїми гітарами, і всі вони співають свій оригінальний матеріал. Ось де я почула одного з авторів пісень на альбомі. Я зробила там пісню під назвою "Мама", це все про дитину, котра говорить з Богом, перш ніж вона народиться. Я чула там одного співака, і він був просто чудовий. Є так багато талантів, це просто приголомшливо. Я хочу зробити ще один альбом до кінця моєї кар'єри» — Бонні Тайлер розповідає про кафе Bluebird. Радіо BBC, травень 2013 року.[17]

Реліз і просування[ред. | ред. код]

Тайлер вперше оголосила назву альбому на радіопередачі BBC Radio Wales в серпні 2012 року. На цій же передачі, «What You Need From Me» став першим треком альбому, який прозвучав на міжнародному радіо. Другим опублікованими треком став «All I Ever Wanted», який Тайлер виконала в Німеччині напередодні Нового року, а потім ще раз в лютому, хоча перехід в пісні був скорочений.[18][19]

«Rocks and Honey» повинен був вийти в жовтні 2012 року, але після того, як Тайлер запросили взяти участь у пісенному конкурсі «Євробачення», реліз був відкладений на п'ять місяців.[9][20] Альбом був вперше виставлений на продаж у французькому магазині Amazon в лютому 2013 року.[21] Рекламна обкладинка альбому була пізніше додана до того, як була опублікована офіційна обкладинка.

Сингли[ред. | ред. код]

Пісня «Believe in Me» була оголошена учасницею пісенного конкурсу «Євробачення» від Великої Британії 7 березня, і була випущена у Великій Британії як сингл для інтернет-завантаження 13 березня і як CD-максі 15 березня в Європі.[22] Пісня постійно транслювалася на BBC Radio 2, яке включило сингл у свій список відтворення.[23] 28 березня 2013 року вони також включили сингл в список «запис тижня».[24] В інтерв'ю журналу Female First в квітні 2013 року, Тайлер оголосила, що цілком ймовірно, що трек «Sunshine» стане другим синглом альбому.[25] Проте пізніше було оголошено, що «This Is Gonna Hurt» стане другим синглом, який був випущений в серпні 2013 року на CD і цифровому носії.[26] 16 вересня було оголошено, що «Love Is the Knife» стане третім синглом, випущеними в Скандинавії в цифровому форматі. Вона виконала пісню на датському телешоу Charlies Hjertegalla.

Хоча сама Тайлер не випустила пісню «Mom», пізніше вона була випущена як сингл Гартом Бруксом з його альбому 2014 року «Man Against Machine».[27]

Тур[ред. | ред. код]

Тайлер висловила бажання гастролювати з новим альбомом по Великій Британії і Франції.[9][28] Під час просування альбому у Франції 1 червня 2013 року вона зустрілася з туркомпанією, щоб обговорити тур по Франції.[4] У серпні 2013 року Тайлер почала свій тур по Південній Африці 2013 року, в якому вона виступила на п'яти концертах в трьох різних містах Південної Африки.

Бонні Тайлер на пісенному конкурсі «Євробачення»[ред. | ред. код]

Тайлер на прес-конференції пісенного конкурсу «Євробачення» у Мальме, Швеція, 15 травня 2013 року

28 квітня Тайлер провела кілька інтерв'ю зі ЗМІ, включаючи «Digital Spy», «The Sun» і «The Daily Mail». В середині дня Тайлер дав інтерв'ю, а потім виконав акустичну версію пісні на програмі «BBC Radio 2» — «Weekend Wogan», зі своїм гуртом для «Євробачення».[29]

Для подальшої рекламної акції, Тайлер стала гостем передачі «The One Show» 19 березня 2013 року, і була опитана на кількох британських радіостанціях, після чого вона потрапила до Великого фіналу.[30] 19 травня, на наступний день після «Євробачення», британська музична організація «Official Charts Company» оголосила, що пісня Тайлера набрала найвищу позицію з усіх записів для «Євробачення» у Великій Британії.[31]

Після того, як конкурс завершився, «BBC» опублікувала реакцію кількох журналістів і співаків на Тайлер, котра закінчила його з 19-ою позицією. Ірландський абітурієнт і триразовий переможець «Євробачення» Джонні Логан похвалив Тайлер, але стверджував, що пісня недостатньо сильна. Він продовжив: «Якщо ви збираєтеся виграти „Євробачення“, щоб пройти через неймовірне голосування, яке я помітив за останні кілька років, у вас має бути щось, що буде виділятися над усім іншим. В іншому випадку ви просто будете сподіватися набрати 10 або 11 голосів». Точно так само британський співак Натан Мур погодився з тим, що пісня недостатньо сильна, але сказав: «Це була чудова ідея, щоб залучити Бонні, там дуже багато любові до Бонні».[32] Мік Дейллі (з «Yahoo! News») погодилися з тим, що «хоча сама Тайлер була у формі, чудово співала і будила натовп своїм подіумним фіналом, „Believe in Me“ була просто недостатньо доброю піснею».[33] Британська переможиця «Євробачення» 1997 року Катріна Лесканіч (з гурту «Katrina and the Waves») заявила, що вона була незадоволеною перемогою Данії і очікувала, що Тайлер підніметься вище, ніж вона. Британський журналіст Дейв Гудман визнав, що виступ Тайлер на конкурсі для Великої Британії був краще у порівнянні з попереднім роком, хоча і стверджував, що це було поєднання поганої позиції в порядку виконання та пісні, що утримало Велику Британію від посідання більш вищої позиції.[32]

Оцінки критиків[ред. | ред. код]

Професійні огляди
Оцінки оглядів
Джерело Рейтинг
Daily Express 3/5 зірок[34]
Entertainment Focus 4/5 зірок[35]
MigMag (7/10)[36]
Music-News 4/5 зірок[37]
Music OMH 2.5/5 зірок[38]
So So Gay 5/5 зірок[3]
The Yorkshire Times 5/5 зірок[39]
Virgin Media 3/5 зірок[40]

«Rocks and Honey» отримав змішані відгуки від критиків з моменту свого випуску. Дірк Нойхаус з журналу «Country Rock» опублікував сприятливий відгук про альбом, віддавши належне Девіду Хаффу і Метту Девісу за продюсування альбому і назвавши «What You Need From Me» «фантастичним треком».[41] Норберт Шпігель із «G+J Entertainment Media» підкреслив треки «Sunshine» як пісню «що приємно чіпляє», і «What You Need From Me» як «сенсаційний». Він описав весь альбом як «видатний».[42] Джеремі Вільямс з «The Yorkshire Times» дав альбому оцінку 5/5. Він питав: «А у шорсткого вокалу Бонні Тайлер все ще є те, що змушує тебе відчувати поколювання? Проста відповідь — так», і зазначає альбом як «вражаюче повернення до коріння своєї країни». Він також ставив запитання, чому трек «Little Superstar» не був обраний для участі Великої Британії на пісенному конкурсі «Євробачення» замість «Believe in Me».[39] Аналогічним чином, Енді Сніппер із «Music-News» припустив, що трек «Mom» краще підходив би для пісенного конкурсу «Євробачення», описуючи «Rocks and Honey» як «прекрасний альбом».[37]

Альбом отримав змішаний відгук від Адама Керролла з «Seen It Heard It». Керролл казав, що «This Gonna Hurt» забезпечує солідний старт альбому, а «Sunshine» — його улюблена пісня, хоча він не захоплюється баладами, він описав «Believe in Me» як фантастичну пісню. Тим не менш, він вважає, що «What You Need From Me» є однією з найслабших треків на альбомі, описуючи голос Тайлер як «грубий і побитий», і що її і голос Вінса Гілла не дуже добре поєднуються. Незважаючи на це, він як і раніше описуав альбом як солідний, і закінчував словами: «Бонні Тайлер доводить, що вона як і раніше одна з найвидатніших вокалісток». Айан Гіттінс з «Virgin Media» дав альбому 3 зірки. Він заявив, що у альбому немає нічого нового, і він міг би бути записаний у будь-який час між 1978 роком і сьогоднішнім днем.[40] Самим критичним для альбому був Томас Інгем з «OMH Media», який дав альбому 2 з половиною зірки, описав формат альбому як «простий — гучний, тихий, гучний, тихий» і складений із суміші «сирних балад» і «кантрі поп-року», описуючи пісню «Flat On The Floor» як «шаблонну, але тривожно помітну». Він закінчив з передбаченням, що Тайлер не зможе вивести Велику Британію з тенденції поганих результатів на Євробаченні.[38]

Трек-лист[ред. | ред. код]

#НазваАвторТривалість
1.«This Is Gonna Hurt»Курт Еллісон, Келлі Арчер, Девід Фаннінг3:07
2.«Sunshine»Стефані Райдел, Майк Сміт, Джин Олден2:52
3.«Believe in Me»Дезмонд Чайлд, Лорен Крісті, Кріс Брейд3:57
4.«What You Need From Me» (з Вінсом Гіллом)Джон Рендолл, Джессі Алексендер4:03
5.«Crying»Джеймс Хаус, Кайл Джейкобс, Дрю Копеленд3:24
6.«Little Superstar»Джеймс Хаус, Бет Харт3:08
7.«Flat on the Floor»Ешлі Монро, Бретт Джеймс3:20
8.«All I Ever Wanted»Френк Джей Майєрс, Гарі Бейкер, Зоран Коневіч3:46
9.«Stubborn»Дезмонд Чайлд, Кілі Хокс, Пітер Менссон3:46
10.«Love Is the Knife»Джей Ді Леонард, Джим Селлс4:40
11.«Lord Help Me»Ешлі Монро, Катріна Елем, Керрі Андервуд3:33
12.«Mom»Вінн Вербл, Дон Семпсон3:54
13.«You Try»Ентоні Літтл, Грег Фрійа, Мері Данна, Ендрю Лейн4:19
14.«Believe in Me» («Євробачення»/радіо-видання)Дезмонд Чайлд, Лорен Крісті, Кріс Брейд3:01
51:14
Британський iTunes бонус-трек[43]
#НазваАвторТривалість
15.«Total Eclipse of the Heart» (версія 2013 року)Джим Стейнмен5:53
57:07

Чарт[ред. | ред. код]

Чарт (2013) Позиція
Данія (Hitlisten) 28
Франція (SNEP) 116
Німеччина (Offizielle Top 100) 59
Велика Британія (UK Albums (OCC)) 52
Велика Британія (UK Independent Albums (OCC)) 13
Швейцарія (Schweizer Hitparade) 59

Учасники запису[ред. | ред. код]

Інформація надана Allmusic:[44]

Музиканти
  • Головний Вокал – Бонні Тайлер
  • Запрошений вокал – Вінс Гілл (трек 4)
  • Ударні – Чед Кромвелл
  • Бас – Джиммі Лі Слоес
  • Акустична гітара/мандоліна/домра/банджо – Ілля Тошинський
  • Електричні гітари – Джеррі Макферсон, Том Буковач, Кенні Грінберг
  • Піаніно/B-3/синтезатор – Майк Роджас
  • Струнні – Ларрі Холл (трек 2)
  • Бек-вокали
    • Бекка Бремлетт (треки 1, 7, 10 і 11)
    • Джоді Марр (треки 1, 2, 3, 9 і 14)
    • Джеймс Хауз (треки 5 і 6)
    • Расселл Террелл (треки 8 і 12)
    • Боб Бейлі (трек 13)
    • Вікі Гемптон (трек 13)
    • Венді Мотен (трек 13)
    • Дерек Лі (трек 13).
  • Хор – Теннессійський госпел-хор (трек 13)
Виробництво
  • Продюсер – Девід Хафф
  • Виконавчий продюсер і менеджмент – Метт Девіс
  • Інженер звукозапису – Дрю Боллмен
  • Асистент інженера – Соррел Брігмен, Сет Мортон
  • Додатковий другий інженер – Кріс Смолл, Кріс Ешбьорн і Майлз Сукуа
  • Мастерінг – Адам Айан
Фотографування
  • Фото обкладинки – Сергій Арзуманян
  • Сторінка 2 і 6 – Katie Scott
  • Сторінка 5 і 8 – Ендрю Хопкінс
Студії звукозапису
  • Blackbird Studio, Нашвілл (Теннессі)
  • Ben's Studio, Нашвілл (Теннессі)
  • Star Struck Studio, Нашвілл (Теннессі)
  • Paragon Studio, Нашвілл (Теннессі)
  • Cane Cutting Studio, Маямі (Флорида)
Мікшування
  • Eargasm Studio, Санта-Моніка (Каліфорнія)
  • Larabee Studio, Північний Голлівуд (Каліфорнія)
  • Star Struck Studio, Нашвілл (Теннессі)
Мастерінг
  • Адам Айан, Gateway Mastering, Портленд (Мен)

Історія релізу[ред. | ред. код]

Країна Дата Лейбл Формат
Австрія, Німеччина, Швейцарія 8 березня 2013 ZYX Music CD, цифрове завантаження
Швеція 29 квітня 2013 Labrador Music CD, цифрове завантаження
Фінляндія 3 травня 2013 AXR Music CD
Велика Британія, Ірландія 6 травня 2013 Celtic Swan Recordings CD, цифрове завантаження

Джерела[ред. | ред. код]

  1. Rocks & Honey. ZYX Music. Архів оригіналу за 2 січня 2014. Процитовано 8 лютого 2013.
  2. Bonnie Tyler UK charts. Official Charts Company. Архів оригіналу за 13 березня 2013. Процитовано 15 травня 2013.
  3. а б B, Jon (8 травня 2013). Album Review: Bonnie Tyler – Rocks and Honey. So So Gay. Архів оригіналу за 13 травня 2013. Процитовано 9 травня 2013.
  4. а б Arcadio, Bernard (1 червня 2013). Bernard Arcadio avec Sylvain Luc, André Ceccarelli et Philippe Chayeb // Passi // L'tarn-et-Saône // Bonnie Tyler. France Inter. Архів оригіналу за 16 червня 2013. Процитовано 1 червня 2013.
  5. Repo, Juha. UK: Holding out for a hero – it is Bonnie Tyler with Believe in me. Eurovision Song Contest Today. Архів оригіналу за 10 березня 2013. Процитовано 10 травня 2013.
  6. Bonnie Tyler warming up for comeback album in 2009. Today's Zaman. 1 липня 2008. Архів оригіналу за 12 листопада 2013. Процитовано 5 квітня 2013.
  7. Champion, Edward (12 вересня 2008). The Bat Segundo Show: Bonnie Tyler. The Bat Segundo Show. Архів оригіналу за 11 липня 2018. Процитовано 5 квітня 2013.
  8. Bonnie Tyler does her bit for Kiwi kids' charity. Television New Zealand. 11 листопада 2010. Архів оригіналу за 12 листопада 2013. Процитовано 14 червня 2013.
  9. а б в Good, Jo (24 квітня 2013). BBC London 94.9 - Jo Good, Bonnie Tyler. BBC Radio. Архів оригіналу за 19 червня 2014. Процитовано 29 травня 2013.
  10. Desmond Child tweet [Архівовано 22 березня 2016 у Wayback Machine.], 4:31 PM, February 22, 2012.
  11. Desmond Child tweet [Архівовано 25 березня 2016 у Wayback Machine.], 4:33 PM, February 22, 2012.
  12. Glans, Mari (8 kbgyz 2012). Helt greit om publikum er fulle. VG. Архів оригіналу за 12 червня 2013. Процитовано 10 nhfdyz 2013.
  13. Bence, Inkei. Sziklák és méz - Bonnie Tyler a Quartnak. Quart. Процитовано 9 лютого 2013.
  14. Melissa Bollea at the Bluebird Cafe - "Rocks and Honey" на YouTube. Процитовано 19 березня 2013
  15. Celtic Swan Recordings, Rocks and Honey (Bonnie Tyler) CD booklet, p. 6.
  16. Norton, Graham. Graham Norton: Bonnie Tyler and Alison Moyet. BBC Radio 2. Архів оригіналу за 28 березня 2013. Процитовано 19 березня 2013.
  17. MacAuley, Fred (7 травня 2013). Bonnie Tyler: Celebrity Interview. BBC Radio. Архів оригіналу за 8 грудня 2018. Процитовано 8 червня 2013.
  18. Bonnie Tyler - Live ZDF Willkommen 2013 на YouTube. Broadcast 31 December 2012. Процитовано 12 лютого 2013
  19. Bonnie Tyler - ZDF Willkommen bei Carmen Nebel 16feb 2013 на YouTube. Процитовано 17 лютого 2013
  20. The Graham Norton Show, Season 13 Episode 5. BBC One. Архів оригіналу за 4 червня 2013. Процитовано 8 червня 2013.
  21. Rocks & Honey: Bonnie Tyler. Процитовано 12 лютого 2013
  22. Believe In Me (Maxi CD). ZYX Music. Архів оригіналу за 17 травня 2013. Процитовано 4 березня 2013.
  23. Radio 2 Playlist [Архівовано 2012-07-02 у Wayback Machine.], week commencing 6 April 2013. Процитовано 5 квітня 2013
  24. Bonnie Tyler Official Twitter status update [Архівовано 22 квітня 2016 у Wayback Machine.]. Процитовано 5 квітня 2013
  25. Atherton, Sophie (10 квітня 2013). Exclusive interview with Bonnie Tyler. Female First. Архів оригіналу за 13 квітня 2013. Процитовано 11 квітня 2013.
  26. This is Gonna Hurt (Single CD). ZYX Music. Процитовано 8 липня 2013.
  27. Yap, Timothy. Garth Brooks “Man Against Machine” Album Review. hallels.com. Архів оригіналу за 2 квітня 2015. Процитовано 21 березня 2015.
  28. Bonnie Tyler : "J'attends beaucoup de la France". France Info. 29 травня 2013. Архів оригіналу за 30 травня 2013. Процитовано 29 травня 2013.
  29. Bonnie Tyler - Live Session and Interview. BBC Radio 2. 28 квітня 2013. Архів оригіналу за 28 жовтня 2018. Процитовано 20 липня 2013.
  30. Loose Ends: Alan Davies, Alice Lowe, Anthony Horowitz, Bonnie Tyler, Emma Freud, Soweto Kinch, Cody ChesnuTT. BBC Radio 4. Архів оригіналу за 26 березня 2013. Процитовано 20 березня 2013.
  31. Lane, Daniel (19 травня 2013). Bonnie Tyler beats Denmark in Eurovision chart race. Official Charts Company. Архів оригіналу за 10 червня 2013. Процитовано 29 травня 2013.
  32. а б What next for the UK in Eurovision?. BBC News. 19 травня 2013. Архів оригіналу за 8 червня 2013. Процитовано 30 травня 2013.
  33. Dalley, Mick (23 травня 2013). Eurovision: What's next for the United Kingdom in 2014?. Yahoo! News. Архів оригіналу за 3 вересня 2013. Процитовано 23 червня 2013.
  34. Ingham, Thomas (13 травня 2013). Album Reviews Bonnie Tyler – Rocks And Honey. Express. Архів оригіналу за 10 травня 2013. Процитовано 9 травня 2013.
  35. Jones, Carys (2 травня 2013). Bonnie Tyler – Rocks and Honey album review. Entertainment Focus. Архів оригіналу за 2 січня 2014. Процитовано 9 травня 2013.
  36. Cosgrove, Jonjo. BONNIE TYLER – ROCKS AND HONEY (ALBUM REVIEW). MigMag. Архів оригіналу за 2 січня 2014. Процитовано 10 травня 2013.
  37. а б Snipper, Andy (5 травня 2013). Bonnie Tyler - Rocks & Honey. Music-News. Архів оригіналу за 2 січня 2014. Процитовано 6 травня 2013.
  38. а б Ingham, Thomas (6 травня 2013). Album Reviews Bonnie Tyler – Rocks And Honey. OMH Media. Архів оригіналу за 7 травня 2013. Процитовано 9 травня 2013.
  39. а б Williams, Jeremy (6 травня 2013). Bonnie Tyler - Rocks and Honey. The Yorkshire Times. Архів оригіналу за 26 квітня 2015. Процитовано 6 травня 2013.
  40. а б Gittins, Ian (6 травня 2013). Bonnie Tyler: Rocks And Honey Album Review. Virgin Media. Архів оригіналу за 18 червня 2013. Процитовано 6 травня 2013.
  41. Bonnie Tyler: Rocks And Honey review [Архівовано 3 вересня 2018 у Wayback Machine.]. Country Rock Magazine, Dirk Neuhaus, 21 March 2013. Процитовано 5 квітня 2013
  42. Schiegel, Norbert (7 березня 2013). Bonnie Tyler signs with Zyx. OMH Media. Архів оригіналу за 13 квітня 2013. Процитовано 13 квітня 2013.
  43. Rocks and Honey [Архівовано 3 вересня 2018 у Wayback Machine.] on iTunes UK. Процитовано 21 березня 2013
  44. Bonnie Tyler – Rocks and Honey Album Personnel. Allmusic. Rovi Corporation. 20 липня 2013. Архів оригіналу за 15 грудня 2018. Процитовано 20 липня 2013.

Посилання[ред. | ред. код]