SkyLink Aviation

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
SkyLink Aviation
ІАТА
ІКАО
SKK
Позивний
Тип авіакомпанія і cargo airlined
Штаб-квартира Торонто
Сайт skylinkaviation.com

SkyLink Aviation Inc., діюча як SkyLink Aviation, — канадська міжнародна авіаційна корпорація, що спеціалізується у галузі управління проектами в авіаційній індустрії, виконання чартерних та кур'єрських перевезень, технічного обслуговування і ремонту повітряних суден, складання польотних розкладів, також у забезпеченні вертолітних перевезень гуманітарних вантажів за програмами Організації Об'єднаних Націй, Червоного Хреста та інших.

Є дочірнім підрозділом холдингу компаній SkyLink Group of Companies Inc.

Загальні відомості[ред. | ред. код]

SkyLink Aviation розпочала свою діяльність 25 років тому з надання послуг вантажних і пасажирських перевезень по всьому світу на широкому спектрі повітряних суден: від вертолітної техніки до найбільших у світі транспортних літаків Ан-124.

Надалі корпорація працювала в транспортному забезпеченні різних миротворчих сил, у перевезенні гуманітарних вантажів (включаючи продовольство і різного роду обладнання), ліквідації наслідків епідемій і великих стихійних лих. При цьому замовниками SkyLink Aviation були і залишаються в даний час такі структури, як Організація Об'єднаних Націй, Всесвітня продовольча програма, Агентство США з міжнародного розвитку, Департамент США у справах імміграції і натуралізації, Міжнародна організація з міграції, Уряд Канади, Міжнародний рух Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, Міністерство внутрішніх справ Італії та інших національних урядів та неурядових організацій. Філії корпорації знаходяться в Торонто, Вашингтоні, Лондоні, Москві, Лісабоні, Хартумі, Багдаді, Дубаї і Кабулі[1].

SkyLink Aviation є повноправним членом Міжнародної вертолітної асоціації (HAI), Канадської вертолітного асоціації (HAC), Канадської асоціації оборонної промисловості (CDIA) і Міжнародної асоціації повітряного транспорту.

Склад холдингу[ред. | ред. код]

Міжнародний холдинг SkyLink Group of Companies Inc. складають наступні основні компанії:

  • SkyLink Aviation;
  • SkyLink Express;
  • SkyLink Aviation (Німеччина);
  • SkyLink Air and Logistics (Італія);
  • SkyLink Air & Logistics (США).

Деякі факти з діяльності[ред. | ред. код]

У липні 1993 року спеціально призначена комісія Організації Об'єднаних Націй проводила службову перевірку щодо семи співробітників штаб-квартири ООН. Перевірка проводилась після появи інформації про змову співробітників з корпорацією SkyLink Aviation і подальшої фальсифікації аукціонних торгів на вибір авіакомпанії під пакет контрактів на перевезення вантажів. Кілька місяців потому комісія зробила висновок про бездоказовість звинувачення в корупції і розслідування було припинено[2].

16 листопада 2001 року Наказом № 2001-A-530 Міністерство транспорту Канади призупинило дію ліцензій експлуатанта з номерами 962378 і 967143 з причини відсутності у SkyLink Aviation договору на страхування польотів, а 28 серпня наступного року Міністерство анулювало обидві ліцензії експлуатанта, за яким корпорація виконувала внутрішні і міжнародні чартерні авіаперевезення.

Флот[ред. | ред. код]

SkyLink Aviation експлуатує такі повітряні судна:

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Общая информация на официальном сайте. Архів оригіналу за 28 березня 2010. Процитовано 3 березня 2018.
  2. Официальное заявление ООН[недоступне посилання]

Посилання[ред. | ред. код]