Super Smash Bros. (серія)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з Super Smash Bros. (серія ігор))
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Super Smash Bros.
ЖанрФайтинг
Розробник
ВидавецьNintendo
ТворецьСакурай Масахіро
Платформи
Перша граSuper Smash Bros.
21 січня 1999 року
Остання граSuper Smash Bros. Ultimate
7 грудня 2018 року

Super Smash Bros.[a] — це серія кросоверних платформних файтингів, видана Nintendo. Серію створив Сакурай Масахіро, який керував розробкою кожної гри серії. Серія відома тим, що на відміну від більшості інших файтингів, для перемоги треба не довести здоров'я супротивників до нуля, а викинути їх за межі карти.

Геймплей

[ред. | ред. код]
Скріншот попередньої версії Ultimate із зображенням битви Ганондорфа, Лінка, Маріо та Мегамена на сцені «Great Plateau Tower» на основі локації з The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Геймплей серії Super Smash Bros. відрізняється від багатьох бойових ігор[1]. Щоб виграти, треба не довести шкалу життя супротивника до нуля, а викинути своїх супротивників за межі ігрової карти. Персонажі мають показник загальної отриманої шкоди, що зростає з кожним отриманим ударом та представлений у відсотках, та може досягати до 999 %. Коли цей показник зростає, персонаж зазнає сильнішого відкидання від ворожих атак[2]. Щоб здолати супротивника, гравець повинен вибити цього персонажа за межі сцени в будь-якому напрямку[3]. Коли персонажа викидають зі сцени, він може спробувати «відновитися», використовуючи стрибки та здібності, щоб повернутися на сцену.[2] Деяким персонажам легше відновлюватися на сцені, ніж іншим завдяки їхнім рухам і здібностям. Крім того, деякі персонажі відрізняються за вагою, при цьому легших персонажів легше викидати, ніж важких[4].

Коментарі

[ред. | ред. код]
  1. Dai Rantō Sumasshu Burazāzu (яп. 大乱闘スマッシュブラザーズ); відома як Smash Bros., or Smash, скорочено SumaBura (яп. スマブラ).

Примітки

[ред. | ред. код]
  1. Schneider, Peer (27 квітня 1999). Super Smash Bros. N64 Review. IGN. Архів оригіналу за 27 грудня 2012. Процитовано 30 січня 2015.
  2. а б Super Smash Bros. Melee Instruction Booklet. 2001.
  3. The Basic Rules. Smash Bros. DOJO!!. Smashbros.com. Архів оригіналу за 3 липня 2013. Процитовано 15 квітня 2008.
  4. You Must Recover!. Smash Bros. DOJO!!. Smashbros.com. Архів оригіналу за 3 липня 2013. Процитовано 15 квітня 2008.

Посилання

[ред. | ред. код]