The Guild 3

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Guild 2
Розробник THQ Nordic
Видавець Світ THQ Nordic
Дистриб'ютор Good Old Games[1] і Steam
Жанр(и) Рольова відеогра, Економічний симулятор
Платформа  Microsoft Windows
 macOS
Дата анонсу 26 листопада 2014
Дата випуску 26 вересня 2017; 6 років тому (2017-09-26)
Режим гри однокористувацька гра, багатокористувацька гра і кооперативний режим[2]
Мова англійська[2], німецька[2], французька[2], італійська[2], іспанська[2], японська[2], корейська[2], польська[2], російська[2] і спрощена китайська[d][2]
Технічні деталі
Рушій Phoenix VR
Носій цифрова дистрибуція
The Guild
Попередня гра The Guild 2
Офіційний сайт

The Guild 3 (укр. Гільдія 3) — комп'ютерна гра в жанрі економічного симулятора, що розробляється студією Golem Labs, а її видавцем, в свою чергу, повинна виступити THQ Nordic. Гра є продовженням попередньої частини The Guild 2. З 26 вересня 2017 року гра в ранньому доступі в Steam[3].

Історія серії[ред. | ред. код]

Докладніше: Europa 1400: The Guild та The Guild 2

Попередні версії гри[ред. | ред. код]

У 2002 році вийшла гра Europa 1400: The Guild, в якій гравцеві потрібно було стати частиною могутньої європейської династії, точніше, зробити цю династію могутньою. У 2006 році та ж студія, 4HEAD, розробила продовження — The Guild 2.

Технічні особливості[ред. | ред. код]

The Guild 3 — це перезапуск франшизи, тому використовуються нові технології, в тому числі графічний рушій. Графічний рушій, на якому будується гра, називається Phoenix, він знайомий багатьом за проектом Darksiders. Зрозуміло, він модернізований, тому в Середньовіччі можна буде зануритися з головою. Графіка буде сучасною! У багатьох інших відносинах GolemLabs зберігає вірність традиціям, плюс прислухається до думки геймерського спільноти. Так, обіцяється баланс між сімейними відносинами і бізнесом. Можна буде «воювати на двох фронтах» — піклуватися і про династії, і про підприємства.

Опис гри[ред. | ред. код]

Як і в попередніх частинах серії, The Guild 3 поєднує в собі стратегічну гру, комп'ютерну рольову гру, історичний симулятор і симулятор життя[4]. Дія гри розгортається в європейському місті в кінці Середньовіччя, розділеному на кілька районів; кінцевою метою гравця є створення процвітаючої династії — при цьому гра надає гравцеві більшу свободу[4]. Головною особливістю гри є система штучного інтелекту EHE (Evolutive Human Emulator), заснована на шести особистісних характеристиках; ця система реагує на рішення гравця і різні події у віртуальному світі гри, що робить унікальним кожне нове проходження[3]. У плани розробників входить додавання в гру режиму на 16 осіб[4]. На початку гри гравець повинен вибрати для віртуального персонажа якусь навичку і розвивати її, тим самим відкриваючи нові, спочатку недоступні можливості[5]. В огляді попереднього доступу журналіст Фрезер Браун відгукнувся про гру критично: хоча гра формально надає гравцеві безліч можливостей, вони не мають сенсу і майже не вимагають участі гравця; відносини між персонажами, професії і економіка, навколо яких будується гра, виглядають недоробленими, а світ гри — недостатньо динамічним[5].

Оцінки й відгуки[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Good Old Games — 2008.
  2. а б в г д е ж и к л м Steam — 2003.
  3. а б Светлана Нелипа (27 вересня 2017). The Guild 3 вышла в «ранний доступ» Steam. Игромания (рос.). Архів оригіналу за 12 серпня 2019. Процитовано 24 червня 2018.
  4. а б в Chris Shive (24 червня 2017). E3 2017: Build Your Own Dynasty in The Guild 3 (англ.). Архів оригіналу за 12 серпня 2019. Процитовано 24 червня 2018.
  5. а б Fraser Brown (10 жовтня 2017). Premature Evaluation: The Guild 3. Rock, Paper, Shotgun (англ.). Архів оригіналу за 12 серпня 2019. Процитовано 24 червня 2018.

Посилання[ред. | ред. код]