The Pirate Bay: за межами клавіатури

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
The Pirate Bay: за межами клавіатури
The Pirate Bay: Away From Keyboard (TPB: AFK)
Жанр Документальний
Режисер Саймон Клозе
Продюсер Мартін Перссон
Сценарист Саймон Клозе
У головних
ролях
Gottfrid Svartholmd, Fredrik Neijd, Петер Сунде, Monique Wadstedd, Per Sundind, Per E. Samuelsond, Ola Salomonssond, Håkan Roswalld, Henrik Ponténd, Tomas Norströmd, Carl Lundströmd і Peter Althind
Оператор Simon Klosed[1]
Композитор Ola Fløttumd
Кінокомпанія Anagram Produktion
Final Cut for Real
Piraya Film A/S
Дистриб'ютор Good Old Games
Тривалість 82 хв
Мова шведська
англійська
Країна Швеція Швеція
Рік 2013
Дата виходу 8 лютого
IMDb ID 2608732
tpbafk.tv
CMNS: The Pirate Bay: за межами клавіатури у Вікісховищі

The Pirate Bay: за межами клавіатури (англ. The Pirate Bay: Away From Keyboard) — документальний фільм режисера Саймона Клозе про The Pirate Bay та його засновників Петера Сунде, Готтфріда Свартгольма та Фредріка Нейджі.[2] Робота над фільмом почалася влітку 2008 року і завершилася через чотири роки — 25 серпня 2012 року.[3] 8 лютого 2013 року на 63-му Берлінському кінофестивалі відбулася прем'єра фільму.

Український переклад зробила студія Омікрон на замовлення Гуртом.[4].

Сюжет[ред. | ред. код]

Фільм розповідає про трійцю засновників найбільшої файлообмінної мережі та про їх боротьбу із найбільшую індустрією з усіх існуючих. Хто вони комп'ютерні пірати чи революціонери? Про це можливо дізнатися лише за межами клавіатури.

Прем'єра[ред. | ред. код]

Фільм був випущений під ліцензією Creative Commons BY-NC-ND [Архівовано 29 березня 2013 у Wayback Machine.] на The Pirate Bay та низці інших BitTorrent-сайтах. Також, була випущена спеціальна, на 4 хвилини коротша версія для тих, хто хотів переробити чи перередагувати фільм під себе. Дана версія фільму розповсюджувалась під дещо іншою ліцензією Creative Commons, а саме BY-NC-SA [Архівовано 24 березня 2018 у Wayback Machine.].

Для тих, хто хотів підтримати творців не тільки онлайн пожертвою є можливість придбати DVD версію фільму чи його цифрову копію. Ціна попереднього замовлення DVD складає $23, цифрова копія $10. Цифрова копія та DVD містять в собі видалені з фільму сцени та бонусні матеріали.

Прем'єра фільму відбулася 8 лютого 2013 року на 63-му Берлінському кінофестивалі і одночасно фільм був викладений для безплатного завантаження на The Pirate Bay та на YouTube. Крім того 19 лютого 2013 року фільм показали по телеканалу BBC Four у Великій Британії.

Відгуки[ред. | ред. код]

Петер Сунде, один з головних героїв фільму, написав у своєму блозі, що у нього «змішані почуття з приводу фільму»​​.

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]

Основні посилання[ред. | ред. код]

Соціальні мережі[ред. | ред. код]