Trick Daddy

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Трік Дедді
Trick Daddy
Зображення
Зображення
Основна інформація
Повне ім'я Моріс Семюел Янг
Дата народження 27 вересня 1974(1974-09-27) (49 років)
Місце народження Маямі, Флорида, США
Роки активності 1995–дотепер
Громадянство США США
Національність афроамериканці
Професія репер, автор пісень
Освіта Miami Northwestern Senior High Schoold
Інструменти вокал[d]
Мова англійська
Жанр Хіп-хоп
Псевдоніми Trick Daddy, Trick Daddy Dollars
Співпраця Trina, Lil Jon, Twista, Ja Rule, DJ Khaled
Лейбли Slip-n-Slide, Warlock, Dunk Ryder, Atlantic
trickdaddydollar.com

Моріс Семюел Янг (англ. Maurice Samuel Young; нар. 27 вересня 1974[1]), більш відомий під псевдонімом Трік Дедді (англ. Trick Daddy), — американський репер із Маямі, штат Флорида[1]. Він найбільш відомий своїми синглами «Let's Go» і «Shut Up».

Раннє життя[ред. | ред. код]

Трік Дедді народився 27 вересня 1974 року в Маямі. Його батько Чарльз Янг був місцевим сутенером. Коли Трік був підлітком, Чарльз узяв його та його брата Дерека «Голлівуда» Харріса до себе, і в цей час Трік і Голлівуд почали торгувати креком на вулицях[1]. У 15 років Тріка заарештували за зберігання наркотиків і вогнепальної зброї. У день звільнення Тріка заарештували за звинуваченням у замаху на вбивство за те, що він застрелив чоловіка під час вуличної бійки. Він був засуджений і відправлений до в'язниці у віці 20 років[2]. Того ж року вбили його брата. Після звільнення з в'язниці Тед Лукас, засновник Slip-N-Slide Records, закликав Тріка зосередитися на реп-кар'єрі та триматися подалі від вулиць[3].

Кар'єра[ред. | ред. код]

Трік з’явився у треку «Scarred» колишнього учасника 2 Live Crew Лютера «Luke» Кемпбелла, спродюсованого Дарреном «DJ Spin» Рудніком, з альбому Люка Uncle Luke 1996 року. Пісня стала хітом і відразу ж привернула увагу як шанувальників, так і продюсерів. Тед Лукас, колишній концертний промоутер і тодішній генеральний директор Slip-n-Slide Records, підписав контракт з репером на новоствореному звукозаписному лейблі. Slip-n-Slide випустили дебютний альбом Trick Daddy Dollars Based on a True Story у 1997 році; альбом був популярний в районі Маямі[4].

У 1998 році, коли вийшов його наступний альбом www.thug.com, Трік прибрав «Dollars» зі свого сценічного імені. Клубний трек «Nann Nigga» за участю Тріни став національним хітом, досягнувши третього місця в чарті Hot Rap Singles[5]. У 1998 році Atlantic Records підписали контракт із Trick Daddy і випустили його Book of Thugs: Chapter AK Verse 47 того ж року. «Shut Up» був провідним синглом з Book of Thugs. Його наступний сингл «America» був гострим політичним треком, який Омар Берджесс порівнював з іншими соціологічними треками в каталозі Тріка, такими як «Ain't No Santa»[6].

Наступний альбом Thugs Are Us, випущений у 2001 році, містив хіт-сингл «I'm a Thug», який досяг 17 місця в Billboard Hot 100[5]. У 2002 році вийшов його п'ятий студійний альбом Thug Holiday. У 2004 році був випущений Thug Matrimony: Married to the Streets з хітом «Let's Go», спродюсованим Lil Jon за участю Twista та семплом гітарних рифів з хіта Оззі Осборна «Crazy Train»[4]. У 2006 році вийшов Back by Thug Demand.

Слідом за альбомом Back By Thug Demand Trick Daddy з’явився на кількох синглах DJ Khaled: «Born-N-Raised» у 2006 році, «I’m So Hood»t у 2007 та «Out Here Grindin'» у 2008[7]. Trick Daddy покинув Slip-n-Slide у 2008 році та випустив свій 8-й студійний альбом Finally Famous: Born a Thug Still a Thug 25 вересня 2009 року під власним лейблом Dunk Ryder Records. Він випустив сингл за участю Jeezy під назвою «I Can't Leave These Streets Alone», а потім був представлений у треку «This is for You» з альбому Jeezy, TM:103 Hustlerz Ambition, випущеного в грудні 2011 року. У липні 2012 року Trick Daddy випустив мікстейп під назвою Dick & Dynamite як приквел до свого майбутнього альбому. Він продовжує гастролювати Сполученими Штатами, виконуючи мікс як своїх класичних хітів, так і своїх нових релізів.

Особисте життя[ред. | ред. код]

Трік Дедді заявив, що у нього вовчак, який вразив його шкіру, але він припинив приймати ліки для боротьби з недугою[8]. Він заявив: «для кожного препарату, який вони мені давали, я повинен був проходити тест або приймати інші ліки кожні тридцять днів або близько того, щоб переконатися, що ліки не спричиняють побічних ефектів, пов’язаних із нирковою чи печінковою недостатністю… Я просто сказав усім разом, що я не приймаю ліків»[9].

Трік Дедді зіткнувся з фінансовими труднощами, тричі оголошуючи про банкрутство, останнє з яких сталося в день, коли його дім мав бути вилучений і проданий з аукціону[10].

Колишня дружина Тріка Дедді Джой подала на розлучення з ним, як вона показала під час 2 сезону «Love & Hip Hop: Miami».

Проблеми із законом[ред. | ред. код]

У 1993 році Трік Дедді був визнаний винним у зберіганні кокаїну, носінні прихованої зброї та порушенні умовного терміну та відбув 15 місяців у в'язниці штату Флорида. Потім у лютому 2003 року його заарештували за звинуваченням у володінні зброєю після суперечки під час баскетбольного матчу, і знову у вересні 2003 року після того, як поліція знайшла в його кишені кокаїн і марихуану. Він визнав себе винним у звинуваченнях у кокаїні та зброї та отримав умовний термін[11].

3 квітня 2014 року його заарештували біля свого будинку в Мірамарі, штат Флорида. Відповідно до його протоколу про арешт, він був спійманий поліцією, яка стежила за його будинком за підозрою в тому, що він керує вирощуванням марихуани. Повідомляється, що коли поліція увійшла до його дому з ордером і собаками, які шукали наркотики, вони знайшли один грам кокаїну в спальні, а також 9-міліметровий пістолет і боєприпаси в іншій спальні. Поліція звинуватила Тріка у зберіганні кокаїну, вогнепальній зброї та боєприпасах засудженим злочинцем, а також у водінні з призупиненим посвідченням. Наступного ранку його відпустили під заставу в 6100 доларів[12].

11 січня 2020 року поліція зупинила Тріка Дедді в Маямі, оскільки підозрювала, що він керував автомобілем у нетверезому стані. Після того, як поліцейські відчули запах алкоголю в його диханні, і він не пройшов перевірку на тверезість, Трік Дедді був взятий під варту на станції Гаммокс за керування автомобілем у нетверезому стані. Обшукуючи його речі, поліція виявила кокаїн, загорнутий у доларову купюру. На той момент його також звинуватили у зберіганні кокаїну. Його застава була встановлена в розмірі 6000 доларів США за обидва звинувачення[13].

Дискографія[ред. | ред. код]

Студійеі альбоми

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б в Trick Daddy Debuts 'Magic City' Memoir: A RapFix Exclusive. Mtv.com. Процитовано 5 жовтня 2017. I was born unceremoniously at Jackson Memorial Hospital on September 27, 1974
  2. Trick Daddy Scores With Jailhouse Rap. Mtv.com. Процитовано 5 жовтня 2017.
  3. Korten, Tristram (26 серпня 1999). Ghetto Glorious. Miaminewtimes.com. Процитовано 5 жовтня 2017.
  4. а б Birchmeier, Jason (19 грудня 2006). (англ.) Trick Daddy : Biography. allmusic. Процитовано 11 вересня 2008.
  5. а б (англ.) Trick Daddy - Billboard Singles. allmusic. Процитовано 11 вересня 2008.
  6. Burgess, Omar (27 квітня 2007). Trick Daddy: Thug Life Trick Daddy: Thug Life. Hip Hop DX. Процитовано 4 липня 2013.
  7. (англ.) DJ Khaled - Billboard Singles. allmusic. Процитовано 11 вересня 2008.
  8. Arnold, Paul (30 березня 2009). Trick Daddy Refuses Treatment For Lupus. Hiphopdx.com. Процитовано 30 березня 2009.
  9. Trick Daddy Refuses Treatment For Lupus. idiomag. 31 березня 2009. Процитовано 1 квітня 2009.
  10. Hat Trick: Trick Daddy Files For 3rd Bankruptcy Just Before Foreclosure. Hiphopwired.com. 21 травня 2017. Процитовано 5 жовтня 2017.
  11. Trick Daddy Arrested on Cocaine, Gun Charges. Billboard. 4 квітня 2014. Процитовано 25 червня 2014.
  12. Trick Daddy Arrested in Florida After Caught With Guns And Drugs - XXL. Xxlmag.com. 4 квітня 2014. Процитовано 25 червня 2014.
  13. Cohen, Howard (11 січня 2020). Miami rapper Trick Daddy arrested on DUI and cocaine possession charges. The Miami Herald. Процитовано 14 січня 2020.

Посилання[ред. | ред. код]