Ілеана Де Круз

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Ілеана Де Круз
англ. Ileana D'Cruz
Народилася 1 листопада 1987(1987-11-01) (36 років)
Мумбаї, Індія
Громадянство  Індія
 Португалія[2]
Релігія католицтво[3]
Діяльність модель, кіноакторка
Alma mater Мумбайський університет
Роки діяльності 2006 — тепер. час
IMDb nm2299825
Нагороди та премії

CMNS: Ілеана Де Круз у Вікісховищі

Ілеана де Круз (англ. Ileana D Cruz; нар. 1 листопада 1986, Мумбаї, Індія) — індійська акторка та модель, яка знімається переважно у фільмах мовами телугу та гінді. Перший же фільм, «Девдас», приніс їй Filmfare Awards South за найкращий дебют. Другий — «Озброєний і дуже небезпечний» став найкасовішим, знятий мовою телугу. Надалі, здобувши звання провідної актриси Толлівуду, вона вирішила спробувати себе в кіно на гінді. Її першу роль у Боллівуді у фільмі «Барфі!» відзначено премією Filmfare Award за найкращу дебютну жіночу роль.

Життєпис[ред. | ред. код]

Ілеана де Круз народилася в Бомбеї (Мумбаї) 1 листопада 1987 року і була названа на честь Єлени Троянської, персонажа грецької міфології[4][5]. Її батько Рональд — католик, працював інженером у доках, а мати Саміра — мусульманка, яка прийняла християнство[6][7]. У актриси є брат Рис та дві сестри: Фара і Ейлін[8]. Приблизно в 10 років вона разом з родиною переїхала на Гоа і жила там протягом семи років.

У кіноіндустрії актриса має прізвисько «Красуня Гоа» (англ. Goan beauty)[9][10][11].

Кар'єра[ред. | ред. код]

У південно-індійському кіно[ред. | ред. код]

Коли вона навчалася в 12-му класі, менеджер готелю, в якому її мати працювала керівницею, запропонував Ілеані спробувати себе в модельному бізнесі і влаштував зустріч з колишньою моделлю Марком Робінсоном[en]. Той порадив їй зробити портфоліо, завдяки якому в 2003 році вона уклала контракт з Hyatt Hotels Corporation в Гоа[12]. Потім її сім'я вирішила повернутися до Мумбаї[7], де Ілеана знялася в рекламі Electrolux, Emami[en] та крему, що освітлює шкіру Fair and Lovely[8][12].

Після цього вона отримала декілька пропозицій роботи в кіно на гінді і була запрошена на прослуховування у фільм на телугу режисера Теджа[en]. Проте проект був скасований, та Ілеана підписала контракт на фільм «Девдас» з дебютантом Рамом у головній ролі. Режисер вибрав її попри те, що вона не знала мови, не вміла грати на камеру і танцювати. Перед початком зйомок дівчина записалася на акторські курси, щоб дізнатися хоч трохи теорії. «Девдас» вийшов на початку 2006 року, і критики добре відгукувалися про гру актриси, хоча й робили більший акцент на її чудовій фігурі[13][14], а кіноспільнота преміювала її статуеткою Filmfare Awards South за найкращий дебют[15].

Ще під час зйомок першого фільму її затвердили на роль у тамільському фільмі продюсера А.М. Ратнама[en] і телузькому — режисера Пурі Джаганнатха[en]. Останній з них, бойовик «Озброєний і дуже небезпечний» з Махешем Бабу вийшов у квітні і, побивши всі попередні рекорди Толлівуду за зборами, протримався на екранах кінотеатрів понад рік[16]. У ньому вона зіграла молоду викладачку аеробіки, яка закохується в бандита, який врятував її від домагань корумпованого поліцейського. У рецензії на фільм зазначалося, що Ілеана просунулася в акторській майстерності порівняно з її попередньою роботою[17][18]. Її тамільський дебют Kedi, навпаки, провалився в касі, однак Шьям Баласубраманіам з Rediff.com у своєму відгуку назвав її спокійну рівну гру найкращою частиною фільму після гри Таманни[19]. Наприкінці року на екрани вийшли ще дві її роботи: Khatarnak з Раві Теджою[en] та «Ракхі»[en] з НТР молодшим. І якщо перший фільм провалився в прокаті, то другий мав помірний комерційний успіх і його добре зустріли критики. Ілеана чудово показала себе під час сцени, в якій вона підтримує рішення свого коханого одружитися з іншою[20].

У 2007 році вона з'явилася в парі з Прабхасом у бойовику «Мунна»[en], зігравши студентку коледжу, яка стала каменем спотикання між двома братами. У відгуку з Idlebrain.com було висловлено жаль про те, що роль Ілеани у другій половині фільму зводилася до появи в музичних номерах[21]. Іншим фільмом цього року стала «Гра» із Сіддгартом, де її героїня змушена ховатися від розбещеного вседозволеністю сина міністра. Почавши не дуже вдало, фільм з часом набрав обертів[22]. Згідно рецензії актриса чудово відіграла свою роль і була так само гарною, як у двох перших фільмах[23].

Майже через рік на екрани кінотеатрів вийшов фільм Трівікрама Шрініваса[en] «Забава»[en] з Паваном Кальяном, де Ілеана зіграла дівчину, яка, домігшись любові хлопця, дізнається що він — колишній коханий її старшої сестри. Картина стала найбільшим касовим хітом року на телугу[24]. IndiaGlitz зазначив, що актриса «добре попрацювала в любовних сценах з Паваном. Вони виглядали, як справжня пара»[25]. Її зусилля були винагороджені премією Santosham за кращу жіночу роль[26]. Того ж року вона знялася разом з Таруном[en] у фільмі Віджаї Бгаскара[en] Bhale Dongalu. Картина зібрала середню касу і змішані відгуки, але її гру оцінили позитивно[27][28].

Ще через рік у прокат вийшов комедійний бойовик Сурендера Редді[en] «Той, що шукає азарту»[en]. Він не тільки став хітом[29], але дозволив Ілеані продемонструвати крім краси також й акторські навички[30][31]. Потім пішли «Крадіжка» з Нітіном, що обернулася провалом, і настільки ж невдалий Saleem з Вішну Манчу[en][32]. Всі старання Ілеани не змогли компенсувати слабкий сценарій обох фільмів[33][34].

У 2010 році її єдиною роботою стала поява в ролі камео в музичному номері фільму Huduga Hudugi на каннада. Навесні наступного року вона вдруге поділила екранний простір з НТР у фентезі-бойовику Мехера Рамеша «Сила Шакті», зігравши свавільну доньку міністра, що втекла з дому. Фільм мав величезний для Толлівуда бюджету в 450 млн рупій[35] і агресивну рекламну кампанію, проте з тріском провалився в прокаті[36]. Критики залишилися не в захваті як від фільму, так і від гри Ілеани. Rediff.com написала, що вона «не робить нічого, окрім як красиво виглядає і повторює декілька стандартних виразів»[37]. Повторний досвід співпраці з режисером Пурі Джаганатхом і дует з Раною Даггубаті у фільмі «Я твоя відьма» також не мали успіху[38]. The Times of India відгукнулася про неї словами: «вона виглядала настільки надзвичайно протягом усього фільму, що можна проігнорувати її посередні акторські навички»[39]. Того ж року в пресі також з'явилися повідомлення про те, що актриса зіграє в парі з Раджінікантом у новому фільмі К.С. Равікумара[en], проте інформація не підтвердилась[40], а фільм у підсумку вийшов у прокат з іншими актрисами.

Ілеана, Пріянка і Ранбір просувають «Барфі!»

Удача посміхнулася їй у 2012 році з виходом тамільського рімейку «Трьох ідіотів», фільму «Друг»[en], який став одним з найбільших хітів року[41]. Під час зйомок на одній з репетицій актриса потягнула м'яз стегна, через що не могла ходити протягом чотирьох днів, але потім продовжила зйомки[42]. Times of India зазначила, що у фільмі Ілеана «має приголомшливу взаємодію з Віджаєм, а сцена, де вона вривається до його кімнати гуртожитку вщент п'яною набагато краща, ніж аналогічна з Кариною Капур в оригіналі»[43]. Отриманий гонорар за фільм в 15 млн рупій зробив де Круз однією з найбільш високооплачуваних актрис Південної Індії[44]. Її другий фільм з режисером Трівікрамом Шрінівасом, «Нероба»[en] в парі з Аллу Арджуном, також мав надзвичайний успіх у прокаті[45]. Але третя робота спільно з Пурі Джаганатхом та Раві Теджей Devudu Chesina Manushulu, де вона зіграла водія таксі, провалилася. Останнім релізом 2012 року для Ілеани став її дебютний фільм на гінді «Барфі!»[en] режисера Анурага Басу[en], головні ролі в якому зіграли Ранбір Капур та Пріянка Чопра. Щоб гармоніювати з ними на екрані, їй довелося скинути шість кілограмів. Таран Адарш[en] з Bollywood Hungama написав про актрису у своїй рецензії: «Вона все робить із легкістю, впевненістю, пишністю і доброчесністю, а це нелегка справа за будь-якими мірками»[46]. За свою роль Ілеана була номінована на Filmfare Award за кращу жіночу роль другого плану[47] і отримала кілька премій за кращий дебют.

У Боллівуді[ред. | ред. код]

Після успіху «Барфі!» актриса повністю зосередилася на роботі в Боллівуді. У 2013 році вона знялася у фільмі «Герой з плаката» Раджкумара Сантоши[en] разом з Шахідом Капуром, а в 2014 — «Я твій герой»[en] з Варуном Дхаваном і «Щасливий кінець» з Саїф Алі Ханом. Останній, отримавши змішані відгуки критиків, провалився в прокаті[48]. Були повідомлення про те, що вона повернеться в кінематограф телугу, з'явившись в item-номері[en] фільму «Син Сатьямурті»[en][49], але цього не сталося. Не підтвердилася також інформація, що актриса з'явиться в «Фанат»[en] разом з Шахрух Ханом[50][51]. За іншими повідомленнями Ілеана мала зіграти головну жіночу роль у новому фільмі Джекі Чана[52][53]. Нарешті, вона повернулася на екрани в серпні 2016 року в кримінальному трилері Rustom з Акшаєм Кумаром у головній ролі. Критики зійшлися на тому, що вона була не погана, але її роль обмежувалася демонстрацією «краси і сліз каяття»[54][55].

У 2017 році вона зіграла кохану одного з близнюків у виконанні Арджуна Капура в комедії Mubarakan і спадкоємицю королівської сім'ї в бойовику Baadshaho з Аджаєм Девганом. Обидва фільми провалилися в прокаті[56] і отримали змішану оцінку критиків. Таку Bollywood Hungama зазначив, що Ілеана «виглядає гламурно і впевнено виконує свою роль»[57] та «з легкістю домінує в першій половині [фільму]»[58]. Актриса також погодилася на головну роль у фільмі Batti Gul Meter Chalu з Шахідом Капуром, але пішла з проекту через нестикування у графіку, а її місце зайняла Ямі Гаутам[59].

У 2018 році за її участю вийшов фільм Raid, в якому вона зіграла в парі з Аджаєм Девганом. Фільм мав комерційний успіх і отримав позитивну оцінку критиків[60][61][62]. У даний момент Ілеана знімається у фільмі Amar Akbar Anthony в парі з Раві Теджей. Цей фільм стане для неї поверненням у кіно на телугу після шестирічної перерви[63][64].

Фільмографія[ред. | ред. код]

Рік Українська назва Оригінальна назва Роль
2006 ф Девдас Devadasu Бхануматі
2006 ф Озброєний і дуже небезпечний Pokiri Шруті
2006 ф Kedi (там.) Арти
2006 ф Khatarnak Накшатра
2006 ф Ракхі Rakhi Тріпура
2007 ф Мунна Munna Нідхі
2007 ф Гра Aata Сат'я
2008 ф Забава Jalsa Бхагьяматі
2008 ф Шахраї Bhale Dongalu Джотті / Джульєтта
2009 ф Той, хто шукає азарту Kick Найна
2009 ф Крадіжка Rechipo Кришнавені
2009 ф Saleem Сатьяварті
2010 ф Huduga Hudugi (канн.) камео
2011 ф Сіла Шакті Shakti Айшварія
2011 ф Я твоя відьма Nenu Naa Rakshasi Мінакші та Шравія
2012 ф Друг Nanban (там.) Рія Сантанам
2012 ф Нероба Julai Мадху
2012 ф Devudu Chesina Manushulu Ілеана
2012 ф Барфі! Barfi! (гінді) Шруті Гхош
2013 ф Герой з плакату Phata Poster Nikla Hero (гінді) Каджал
2014 ф Я твій герой Main Tera Hero (гінді) Сунайна
2014 ф Щасливий кінець Happy Ending (гінді) Анчал Редді
2016 ф Rustom (гінді) Сінтія Паврі
2017 ф Baadshaho (гінді) Рані Гітанджалі Деві
2017 ф Mubrakan (гінді) Світі
2018 ф Raid (гінді) Маліні Патнаїк
2018 ф Amar Akbar Anthony (тел.)

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Virtual International Authority File[Dublin, Ohio]: OCLC, 2003.
  2. Speeches - Embassy of India, Lisbon, PortugalЛісабон: Embassy of India, Lisbon, 2014.
  3. Ileana D'Cruz
  4. Lipika Varma (29 жовтня 2014). In B’town, you get to be more involved: Ileana D'Cruz. Deccan Chronicle (англ.). Архів оригіналу за 24 січня 2021. Процитовано 9 серпня 2015.
  5. Neha Mujumdar (25 березня 2013). First steps. The Hindu (англ.). Архів оригіналу за 29 вересня 2013. Процитовано 3 серпня 2015.
  6. Sonal Chawla (5 червня 2012). Parents shift to city for Ileana. Mumbai Mirror (англ.). Архів оригіналу за 10 листопада 2018. Процитовано 3 серпня 2015.
  7. а б Priya Gupta (29 вересня 2013). No one can contain me: Ileana D'Cruz. The Times of India (англ.). Архів оригіналу за 21 червня 2014. Процитовано 3 серпня 2015.
  8. а б PIX: Know more about Barfi!'s GORGEOUS Ileana! (англ.). Rediff.com. 3 липня 2012. Архів оригіналу за 20 жовтня 2018. Процитовано 3 серпня 2015.
  9. Y Sunita Chowdhary (6 березня 2011). Ileana calls the shots. The Hindu (англ.). Процитовано 9 серпня 2015.
  10. Krishna Jyothi (26 серпня 2011). Ileana accepts 'Idiot 2'. The New Indian Express (англ.). Процитовано 9 серпня 2015.
  11. Ileana unveils her Princess avatar. The Times of India (англ.). 3 серпня 2014. Архів оригіналу за 10 листопада 2018. Процитовано 9 серпня 2015.
  12. а б Radhika Rajamani (23 серпня 2006). Telugu cinema's hottest heroine (англ.). Rediff.com. Архів оригіналу за 2 червня 2011. Процитовано 3 серпня 2015.
  13. Jeevi (11 січня 2006). Movie review - Devadasu. Idlebrain.com. Архів оригіналу за 26 березня 2015.
  14. Devadasu Movie Review - Power of love. IndiaGlitz. 12 січня 2006. Архів оригіналу за 26 грудня 2018. Процитовано 3 серпня 2015.
  15. Filmfare awards special news. Idlebrain.com. 4 серпня 2007. Архів оригіналу за 25 січня 2021. Процитовано 3 серпня 2015.
  16. K.V.S. Madhav (2 травня 2007). `Pokiri' crosses magical 365-day mark. The Hindu. Архів оригіналу за 9 листопада 2013. Процитовано 3 серпня 2015.(англ.)
  17. Jeevi (28 квітня 2006). Movie review - Pokiri. Idlebrain.com. Архів оригіналу за 29 квітня 2015. Процитовано 3 серпня 2015.(англ.)
  18. Pokiri Movie Review - Slick action. IndiaGlitz. 28 квітня 2006. Архів оригіналу за 8 серпня 2015. Процитовано 3 серпня 2015.(англ.)
  19. Shyam Balasubramanian (26 вересня 2006). Watch Kedi for Tamanna and Ileana. Rediff.com. Архів оригіналу за 8 серпня 2020. Процитовано 3 серпня 2015.(англ.)
  20. Jeevi (26 грудня 2006). Telugu Movie review - Rakhee. Idlebrain.com. Архів оригіналу за 13 серпня 2017. Процитовано 3 серпня 2015.(англ.)
  21. Jeevi (27 квітня 2007). Telugu Movie review - Munna. Idlebrain.com. Архів оригіналу за 5 липня 2015. Процитовано 3 серпня 2015.
  22. 2007's Top Telugu Films so far. Rediff.com. 3 липня 2007. Архів оригіналу за 12 серпня 2020. Процитовано 3 серпня 2015.(англ.)
  23. Jeevi (9 травня 2007). Telugu Movie review - Aata. Idlebrain.com. Архів оригіналу за 2 жовтня 2011. Процитовано 3 серпня 2015.(англ.)
  24. Vanaparthy Ranganath (31 грудня 2008). TOP 14 MOVIES OF 2008. Idlebrain.com. Архів оригіналу за 5 серпня 2018. Процитовано 3 серпня 2015.(англ.)
  25. Jalsa Movie Review - Of comedy, emotions and more... IndiaGlitz. 2 квітня 2008. Архів оригіналу за 10 листопада 2018. Процитовано 3 серпня 2015.(англ.)
  26. Santosham Awards 2009. Idlebrain.com. 209-08-21. Архів оригіналу за 13 липня 2014. Процитовано 4 серпня 2015.(англ.)
  27. Jeevi (11 квітня 2008). Telugu Movie review - Bhale Dongalu. Idlebrain.com. Архів оригіналу за 30 листопада 2018. Процитовано 3 серпня 2015.(англ.)
  28. Bhale Dongalu Movie Review - An above average or near hit for Tarun at last. IndiaGlitz. 11 квітня 2008. Архів оригіналу за 10 листопада 2018. Процитовано 3 серпня 2015.(англ.)
  29. B V S Prakash (27 грудня 2009). Tollywood’s report card of 2009. The Times of India (англ.). Процитовано 4 серпня 2015.(англ.)
  30. Radhika Rajamani (8 травня 2009). Kick is light-hearted. Rediff.com. Архів оригіналу за 9 листопада 2018. Процитовано 4 серпня 2015.(англ.)
  31. B V S Prakash (9 травня 2009). Kick Movie Review. The Times of India. Архів оригіналу за 10 листопада 2018. Процитовано 4 серпня 2015.(англ.)
  32. Allu Arjun rejects Ileana. IndiaGlitz (англ.). 21 червня 2011. Архів оригіналу за 10 листопада 2018. Процитовано 4 серпня 2015.(англ.)
  33. Radhika Rajamani (25 вересня 2009). Recchipo is a wasteful effort. Rediff.com. Архів оригіналу за 24 вересня 2015. Процитовано 4 серпня 2015.
  34. Radhika Rajamani (14 грудня 2009). Watch Saleem at your own risk. Rediff.com. Архів оригіналу за 9 листопада 2018. Процитовано 4 серпня 2015.(англ.)
  35. Pooja Bedi returns to Tollywood. The New Indian Express. 31 січня 2011. Процитовано 5 квітня 2015.(англ.)
  36. Tollywood's poor show hits distributors hard. The Times of India. 5 червня 2011. Архів оригіналу за 22 грудня 2017. Процитовано 5 квітня 2015.(англ.)
  37. Radhika Rajamani (1 квітня 2011). Review: Shakti is a wasted effort. Rediff.com. Архів оригіналу за 10 листопада 2018. Процитовано 5 квітня 2015.(англ.)
  38. NTR puts pressure on Director?. Gulte.com. 19 травня 2014. Архів оригіналу за 11 лютого 2018. Процитовано 4 серпня 2015.
  39. Suresh Kavirayani (30 квітня 2011). Nenu Naa Rakshasi Movie Review. The Times of India. Архів оригіналу за 10 листопада 2018. Процитовано 4 серпня 2015.(англ.)
  40. V Lakshmi (17 вересня 2011). Ileana in Rana. The Times of India. Архів оригіналу за 7 квітня 2019. Процитовано 9 серпня 2015.
  41. 2012: Year of small films at southern box-office. CNN-IBN. 25 грудня 2012. Архів оригіналу за 14 березня 2016. Процитовано 4 серпня 2015.
  42. Kathika Kandpal (13 серпня 2012). "Priyanka Chopra is a warm person" - Ileana D’Cruz. Filmfare. Архів оригіналу за 25 грудня 2018. Процитовано 9 серпня 2015.
  43. Venkateswaran Narayanan (15 січня 2012). Nanban Movie Review. The Times of India. Архів оригіналу за 26 жовтня 2018. Процитовано 4 серпня 2015.(англ.)
  44. Sunayana Suresh (16 квітня 2012). South’s top earning heroines. The Times of India. Архів оригіналу за 10 листопада 2018. Процитовано 4 серпня 2015.
  45. Julayi to join 40 crore club. Idlebrain.com. 25 серпня 2012. Архів оригіналу за 2 вересня 2015. Процитовано 4 серпня 2015.(англ.)
  46. Taran Adarsh (12 вересня 2012). Barfi! - Critic Review. Bollywood Hungama. Архів оригіналу за 6 лютого 2013. Процитовано 4 серпня 2015.(англ.)
  47. 58th Idea Filmfare Awards nominations are here!. Filmfare.com. 13 січня 2013. Архів оригіналу за 27 грудня 2014. Процитовано 9 листопада 2013.(англ.)
  48. Ankita Mehta (18 грудня 2014). From 'Bewakoofiyan' to 'Happy Ending': Top Films that Flopped at the Box Office in 2014. International Business Times. Архів оригіналу за 22 грудня 2015. Процитовано 9 серпня 2015.
  49. Shekhar H Hooli (23 лютого 2015). Ileana D'Cruz Turns Item Girl for Allu Arjun's 'S/o Satya Moorti'?. International Business Times. Архів оригіналу за 10 листопада 2018. Процитовано 4 серпня 2015.
  50. Ileana D'Cruz can never imagine Ranbir Kapoor as her brother. The Times of India. 26 серпня 2015. Процитовано 15 жовтня 2015. [недоступне посилання з Вересень 2018]
  51. Ileana D'Cruz: I am on a Small Break. NDTV. 27 серпня 2015. Архів оригіналу за 25 грудня 2018. Процитовано 15 жовтня 2015.
  52. Ileana D'Cruz to star opposite Jackie Chan in 'Kung Fu Yoga'. Deccan Chronicle. 2 жовтня 2015. Архів оригіналу за 25 грудня 2018. Процитовано 15 жовтня 2015.
  53. Subhash K. Jha (2 жовтня 2015). Ileana D'Cruz sneaks off too Dubai to play the lead opposite Jackie Chan. Bollywood Hungama. Архів оригіналу за 30 січня 2016. Процитовано 15 жовтня 2015.
  54. Movie Review: Rustom. Bollywood Hungama. 11 серпня 2016. Архів оригіналу за 19 листопада 2018. Процитовано 19 листопада 2016.
  55. Rachit Gupta (12 серпня 2016). Movie Review: Rustom. Filmfare. Архів оригіналу за 25 грудня 2018. Процитовано 19 листопада 2016.
  56. Ileana D’Cruz. Box Office India. Архів оригіналу за 29 червня 2018. Процитовано 29 червня 2018.
  57. Movie Review: Mubarakan. Bollywood Hungama. 28 липня 2017. Архів оригіналу за 20 листопада 2018. Процитовано 29 червня 2018.
  58. Movie Review: Baadshaho. Bollywood Hungama. 1 вересня 2017. Архів оригіналу за 12 листопада 2018. Процитовано 29 червня 2018.
  59. BREAKING: Vaani Kapoor signs Shahid Kapoor-starrer Batti Gul Meter Chalu. The Free Press Journal. 17 грудня 2017. Архів оригіналу за 6 вересня 2018. Процитовано 29 червня 2018.
  60. Kumar Shyam (16 березня 2018). Review: Raid is a non-taxing sting operation on the conscience. The National (UAE). Архів оригіналу за 29 червня 2018. Процитовано 29 червня 2018.
  61. Shilpa Jamkhandikar (16 березня 2018). Movie Review: Raid. Reuters. Архів оригіналу за 29 червня 2018. Процитовано 29 червня 2018.
  62. Rachit Gupta (26 березня 2018). Raid Movie Review. Times of India. Архів оригіналу за 9 листопада 2018. Процитовано 29 червня 2018.
  63. Ileana to replace Anu Emmanuel in Amar Akbar Anthony — Times of India. Архів оригіналу за 9 жовтня 2018. Процитовано 9 листопада 2018.
  64. Ileana D'Cruz will return to Telugu films after six years opposite Kick co-star Ravi Teja in Amar Akbar Anthony. Архів оригіналу за 2 липня 2018. Процитовано 9 листопада 2018.

Посилання[ред. | ред. код]