Безумство Джеппо

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Безумство Джеппо
(італ. Geppo il folle)
Жанркомедія
мюзикл
РежисерАдріано Челентано
ПродюсерАдріано Челентано
СценаристАдріано Челентано
У головних
ролях
Адріано Челентано
Клаудія Морі
ОператорАльфіо Контіні
КомпозиторАдріано Челентано
ХудожникEnrico Tovaglierid
КінокомпаніяC.I.D.I.F.
Тривалість118 хв.
Моваіталійська
КраїнаІталія Італія
Рік1978
IMDbID 0167956

«Безумство Джеппо» (італ. Geppo il folle) — італійська музична кінокомедія 1978 року. Фільм став третьою режисерською роботою Адріано Челентано. У головній ролі, крім Челентано, знялася його дружина — Клаудія Морі.

Передумови

[ред. | ред. код]

Челентано виношував ідею зняти «Безумство Джеппо» ще з 1969 року, коли він оголосив про написання сценарію для Кастеллано і Піполо. У вересні 1970 року він повинен був поїхати в Марсель, щоб почати зйомки. Однак, як відомо, фільм вийшов на екрани лише 1978 року. Челентано став не лише режисером фільму, але й його сценаристом, продюсером та композитором. Сюжет фільму у багатьох сенсах є автобіографією Челентано. У фільмі артист представив себе глядачеві таким, яким він бачить себе в житті — знаменитим естрадним співаком, який знемагаючи під тягарем слави.

Сюжет

[ред. | ред. код]

Джеппо (Адріано Челентано) — успішний співак, обожнюваний в Італії, а також відомий у Європі, хоче здобути успіх в Америці, де живе його кумирка, Барбра Стрейзанд, яку він вважає найкращою співачкою у світі. Але незнання англійської стає йому на заваді перед візитом в Америку. Тоді він звертається до привабливої ​​вчительки англійської Джильди (Клаудія Морі), яка дає йому уроки. Щоразу, коли Джеппо з'являється у класі, учні буквально «падають в ноги» перед співаком, чого не помітно з боку Джильди.

Тим часом Джеппо викликає антипатію у трьох молодих людей, які намагаються його вбити. Співаку дивом вдалося вижити, після чого він вдаряється у віру і починає «проповідувати» на цьому тлі. Він навіть виголошує релігійну промову на горі, але публіка не надає цьому особливого значення. Публіка звертає увагу й приходить у захват лише тоді, коли він співає.

Джеппо завойовує любов Джильди, але вона ​​хоче, щоб він залишився з нею і не їхав до Америки. Натомість Джеппо все одно вирушає, і поки фотографи та репортери проводжають його на трапі літака, який летить до Америки, він хапає стюардесу в обійми і цілує її, показуючи, що він ставить успіх понад усе.

У ролях

[ред. | ред. код]

Знімальна група

[ред. | ред. код]

Оцінки

[ред. | ред. код]
Ліві лапки Про мюзикл „Безумство Джеппо“ Челентано говорив: "Це мій фільм". Дійсно, тут все було зроблено ним самим. Сказати, що він зіграв у ньому головну роль, напевно, було б неточно: він просто намалював в стилі "кічу" автопортрет, представив глядачеві Челентано таким, яким він бачить себе сам — на екрані знаменитий естрадний співак, який знемагає під тягарем слави. Тільки любов молодої дівчини (Клаудія Морі) допомагає Джеппо (Адріано Челентано) зрозуміти, що почуття вище успіху і грошей — Г. Богемський „Феномен Челентано“, щорічник „Екран“ (1986)[1] Праві лапки

Музика

[ред. | ред. код]
Докладніше: Geppo il folle

У 1978 році вийшов однойменний альбом «Geppo il folle», який містив саундтреки до фільму.

#НазваАвторТривалість
1.«Geppo»Крістіано Мінеллоно, Адріано Челентано, Тоні Міммс9:37
2.«Hello America»Даніеле Байма Бескет, Рональд Джексон3:58
3.«Happy to be dancing with you»Даніеле Байма Бескет, Рональд Джексон6:14
4.«Che cosa ti farei»Крістіано Мінеллоно, Даніеле Байма Бескет5:34
5.«(Please) Stay a little longer»Даніеле Байма Бескет, Рональд Джексон5:52
6.«Sei proprio tu (Don’t getme wrong)»Крістіано Мінеллоно, Рональд Джексон, Даніеле Байма Бескет5:46

Місця зйомок

[ред. | ред. код]

У сцені, в якій Джеппо виступає на стадіоні (тобто на стадіоні Новара), статистами були шанувальники Челентано, які заплатили з власної кишені, щоб відвідати виступ співака та з'явитися у фільмі. Інша сцена показує виступ Джеппо на концерті в Брешії.

У фільмі представлені деякі персонажі з музичного світу, де грають самі себе: серед них Альберто Каріш і Доменіко Серен Гей, які за сюжетом намагаються переконати Джеппо заспівати їхню пісню.

Реліз

[ред. | ред. код]

Як і у випадку з «Юппі-Ду» (1975), фільм ніколи не розповсюджувався на відео в Італії. Існують лише іноземні видання італійською мовою Cinelux, Mvp, Avm. З іншого боку, телевізійний показ фільму було скорочено приблизно на двадцять хвилин і частково змонтовано заново. 6 січня 2015 року на каналі Sky Cinema була показана ремастована та реставрована версія фільму.[2]

Використання

[ред. | ред. код]

Кадри фільму були використані для створення відеокліпів до пісень «Il Re Degli Ignoranti» з однойменного альбому 1991 року та «Gelosia» з альбому «Io non so parlar d'amore» 1999-го.

Примітки

[ред. | ред. код]
  1. Феномен Челентано. celentano.ru. Г. Богемський. 1986. Процитовано 13 вересня 2022 (рос.)
  2. Adriano Celentano, Geppo il folle e Che cosa ti farei. VIDEO [Архівовано 2022-09-13 у Wayback Machine.] ragusanews.com Процитовано 13 вересня 2022

Посилання

[ред. | ред. код]