Белла Огурцова

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Володимир Мотрич
Основна інформація
Повне ім'я Володимир Петрович Мотрич
Дата народження 3 грудня 1976(1976-12-03) (47 років)
Місце народження Єнакієве, Донецька область, Українська РСР
Роки активності з 2001 року — в т.ч.
Громадянство Україна Україна
Професія журналіст, радіоведучий, телеведучий, співак, травесті-артист
Освіта Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького, психолог
Співацький голос Сопрано
Жанр Поп
Псевдоніми Белла Огурцова, Bella Ogurtsova, Ogurcova
Лейбл «Нікітін» (2012),
ООО «Юніверс Медіа Корпорейшн» (2013)
Офіційний сайт (архівна копія від 12 червня 2015 року)

Володимир Петрович Мотрич (нар. 3 грудня 1976 року, Єнакієве, Донецька область, Українська РСР) — український журналіст, радіоведучий, телеведучий, шоумен, співак та травесті-артист. Виступав під сценічним псевдонімом Белла Огурцова на радіостанціях «Люкс ФМ», «Російське радіо», «Нове радіо» та «Максимум».

Біографія[ред. | ред. код]

Володимир Мотрич народився 3 грудня 1976 року. За одними даними — народився в місті Черкаси. За його ж власними словами — народився в місті Єнакієве та закінчив там школу. Як сказала у 2010 році Белла в інтерв'ю для програми «Музтон» (МузтON): «Я родилась и закончила школу в том же городе, в котором родился и вырос Виктор Федорович Янукович, наш президент. Ну понятно, что в городе, в регионе должна быть одна звезда — либо я, либо президент. Поскольку он уже президент, то я буду вторая»[1].

Здобувши вищу освіту, Володимир працював викладачем Черкаського медичного училища. Влаштувався у 2001 році ді-джеєм в нічний клуб «Голівуд». У той час в цьому клубі зі своїм шоу виступав травесті-артист Діва Монро. Побачивши одне з таких шоу, Володимир вирішує спробувати свої сили в цьому жанрі. Тоді ж вперше виступив як травесті-діва Белла Огурцова, у Белли справжнє по батькові — Петрівна, таке ж саме як і у Володимира — Петрович.

Також Володимир уславився не лише як шоумен, але й як травесті-співак, музикант та композитор. Відома українська зірка вечірок та світських раутів.

У 2009 році Володимир зважився на камінг-аут.

Творча діяльність[ред. | ред. код]

З грудня 2001 року, коли клуб «Голівуд» закрився на ремонт, Белла виступала у гей-клубах «Клітка» (на Печерську), «М-клуб», «Кібер» (у двох останніх клубах його адміністратором був продюсер Ігор Кириленко, більш відомий серед ЛГБТ як травесті-артист Тьотя Ірен). Першим наставником та вчителем Белли був травесті-артист Мадам Лейла (помер у 2003 році). У 2002—2003 та у 2005—2007 роках Белла виступала у клубі «Андрогін» на Шулявці (артдиректори — Олександр Кармазин та Олена Ниживлюк); з 2006 року — резидент гей-клубу «Помада». Артдиректором цього клубу на той час був Гнатенко Костянтин Володимирович, який деякий час займався продюсуванням Белли.

Крім виступів у клубах, Белла також захопилася музикою та на початку 2006 року записала свій перший сольний альбом «Одного разу» (Однажды). Починаючи з 16 вересня 2006 року, Белла затруднена ведучою ранкового шоу «Зарядка» на радіо «Люкс ФМ». Його артдиректором став генеральний продюсер продакшн-телестудії «Діалог» (зареєстрованої як ТзОВ «Центр культури „Діалог“») Армен Мартиросян.

У 2008 році видав 4 сингли у збірнику «Хіти радіо Люкс».

Також у 2009—2010 роках Белла була ведучою телепрограми «Нічні спокуси» (Ночные искушения) на першому жіночому телеканалі «Maxxi-TV».

У листопаді 2009 року Белла презентувала другий альбом «Ти найкрасивіший» (Ты самый красивый).

Про свою творчість Белла заявила сайту «Детектор медіа» наступне: «Я, Фрида, Монро, Дана — мы работаем в разных сферах. Все, кроме меня, просто эксплуатируют женский образ на сцене, это люди, у которых нет своего творчества. Они открывают рот под чужие фонограммы, изображая из себя каких-то артистов. Я не могу сказать, что это двойники, но это где-то из этой области. У меня немного другая сфера, другая специфика. Я пою! Я делаю совершенно другие вещи, потому сказать, что эти (люди) моя конкуренция, нельзя» [2].

20 вересня 2011 року Белла була прийнята як ведуча на роботу на «Російське радіо», та з того часу веде вечірню програму «Йо-шоу» (Ё-шоу)[3].

При цьому деякий час Белла паралельно працювала також з «Люкс ФМ», ведучи у 2011—2012 роках хіт-парад «Чумачеча десятка» (Чумачечая десятка).

Спочатку, з 2009 року Белла офіційно заявляла про свою гомосексуальність, що не було сенсаційним, з огляду на його часту роботу в гей-клубах. Але 23 серпня 2013 року в програмі «Зіркове життя» (СТБ) Володимир заявив, що одружений та зібрався стати батьком[4]. Щоправда, критики стали сумніватися в правдивості цього визнання (фактично — антикамінг-ауту), враховуючи той факт, що в Росії, де з 2011 року проживав Володимир, саме 1 липня 2013 року було введено в дію закон про заборону пропаганди гомосексуальності, тому Володимир уже в серпні 2013 року мусив зректися свого гейства.

Белла записала дуети та спільні шоу-програми з такими виконавцями, як Слава Дьомін, Заза Наполі, гурт «Балаган Лімітед». Підготувала до випуску новий, уже третій альбом.

У 2015 році Белла звільниласч з радіостанції «Русское радио» та перейшла працювати з групою незадоволених на новий медіа-проект, радіостанцію «Нове радіо» у Москві.

У 2018 році повернулася до Києва, у 2018—2020 роках працювала на радіо «Люкс ФМ»[5].

У червні 2020 року Белла перейшла працювати на радіостанцію «Максимум» та стала ведучою шоу «Ранок на МАКСИМУМ».

Цікаві факти[ред. | ред. код]

Продюсером Белли був керівник телестудії та продюсерського центру «Діалог» Армен Мартиросян, а керівниками центру «Діалог» були Вячеслав Домбровський (до 2011 р.) та Анна Найда (з 2011 р.) — дружина Мартиросяна. У 2014 р. Мартиросян відмовився від громадянства України та переїхав до Москви, де став автором антиукраїнського сайту «Украина.РУ», помер у 2020 р.

16 лютого 2015 р. на Беллу у Москві напали два незнайомці, що погрожували. У Белли, попри працевлаштування у Москві, залишилось українське громадянство, а на машині залишилися українські номери, що й могло спровокувати конфлікт[6].

З Беллою активно товаришують українські травесті-артисти, що не приховують своєї гомосексуальної орієнтації, та виступають з яскравими шоу-програмами у столичних гей-клубах: як Фріда Бакс (Брох Ростислав Львович з м. Теплик, резидент клубу «Совок», з 2006 р. — клубу «Помада»), Діва Монро (Андрій Шимко з м. Феодосія, клуб «Клітка», 1998—1999 рр., клуб «Андрогін», тепер клуб «Арена»), Дана Національ (Богдан Корнієнко), Андрелла (Андрій Корнієвський), Урсула (Артем Семенов), Айседора Вулкан (Бакликов Сергій Михайлович, киянин, у 2005—2007 рр. артдиректор клубу «Андрогін», згодом перейшов як арт-менеджер у «Помаду»), Жанна Симеїз (Юрій Чудовський), Норма Посполита (журналіст Тарлецький Едуард Зіновійович, до 2011 р. користувався псевдонімом Мадам Жу-Жу), Єва Желанная (дизайнер Сергій Мангасарян з с. Ковшаровка поблизу Харкова, клуб «Арена»), Артеміда Стар (Артем Романовський), Майдана Вогняна (Костянтин Харламов з Донецька), Аврора Заря (Артем Темпалов), Маліка (Антон Агафонов), Діна Лав (Дмитро Черников), Діта Каприз (Михайло Павлюк), Тьотя Шер (Микита Черняєв), Шанті (Юрій Коваленко), Селена (Олексій Громов), Марлен Шкандаль (Олександр Данілін з Харкова), Діва Кристал (Сергій Мельник з Харкова), Лола Феррарі (Олександр Демидов з м. Березань), Тьотя Ірен (Ігор Кириленко, артдиректор гей-клубу «М-Клуб» та гей-клубу «Кібер»), Прісцілла Готьє (Вячеслав Величаєв), Роксі Карамель (Роман Шевченко, у 2000—2005 рр. — резидент гей-клубу «Совок», з 2005 р. — клубу «Андрогін»), Номі Мелоун або Номі Чечетов (Володимир Горецький, резидент клубу «Клітка», з 2003 р. — артдиректор клубу «Андрогін»), Гуппі Стар, Крістіна Гранд, Моніка Данс, Соня Мармеладова, Лара Кошерна, Маряша Персик, Дебора Найт, Ліза Кокс, Рафаелка Солодка, Габріела Версаль, Нана Річі.

Також з Беллою товаришують російські травесті-артисти Заза Наполі (Вадим Казанцев) та Стелла Фокс (Денис Савченко).

Дискографія[ред. | ред. код]

Під псевдонімом «Белла Огурцова»[ред. | ред. код]

Альбоми[ред. | ред. код]

Назва Тип Рік випуску Лейбл Країна
«Однажды» Студійний альбом 2006 Україна Україна
«Ты самый красивый» 2008

Сингли[ред. | ред. код]

Назва Тривалість Рік випуску Лейбл(и) Країна
«Однажды»[7] 2006 Україна Україна
«Ты самый красивый»[7] 3:03 2008
«Выйти замуж подороже»[7] 3:39
«Пусть говорят» (спільно з гуртом «Балаган Лімітед») 3:17 2012 «Нікітін» Росія Росія

Під псевдонімом «Bella Ogurtsova»[ред. | ред. код]

Альбоми[ред. | ред. код]

Назва Тип Тривалість Лейбл(и) Рік випуску Країна
«Bella Огурцова»[8] Студійний альбом 1 година 58 хвилин ООО «Юніверс Медіа Корпорейшн» 2013 Україна Україна

Під псевдонімом «Ogurcova»[ред. | ред. код]

Сингли[ред. | ред. код]

Назва Тривалість Лейбл(и) Рік випуску Країна
«Зая» 3:31 2020 Україна Україна

Див. також[ред. | ред. код]

  • Борис Апрєль — відомий український андрогін.
  • Кончіта Вурст — переможниця Євробачення 2014.
  • Діва Монро — відомий український травесті-артист.
  • Анастасія-Єва Крістель Домані  — українська трансгендерна модель та громадський діяч.
  • Данило Поляков — російський манекенник, топ-модель світового рівня, танцюрист, стиліст, художник, перформер, провокатор та безстатева модель-андрогін.

Посилання[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Белла Огурцова - Интервью!!! - Полное - БЕЗ КУПЮР!!!. YouTube. Михайло Кузьмич. 11 березня 2012. Процитовано 29 травня 2021.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з параметром url-status, але без параметра archive-url (посилання)
  2. Архівована копія. Архів оригіналу за 12 червня 2015. Процитовано 24 травня 2019.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)
  3. Архівована копія. Архів оригіналу за 12 червня 2015. Процитовано 11 червня 2015.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)
  4. Архівована копія. Архів оригіналу за 12 червня 2015. Процитовано 11 червня 2015.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)
  5. https://lux.fm/vona-povernulas-sluhajte-shou-belli-ogurcovoyi-v-efiri-lyuks-fm_n73204/
  6. Архівована копія. Архів оригіналу за 12 червня 2015. Процитовано 11 червня 2015.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)
  7. а б в Мультимедиа « БЕЛЛА ОГУРЦОВА — ОФИЦИАЛЬНЫЙ САЙТ »
  8. Альбом «Bella Огурцова» (Bella Ogurtsova) в iTunes - Apple Music