Вікіпедія:Флібустьєр

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Флібустьєр або Вікі-флібустьєр — користувач, основним родом діяльності якого є переклад статей з інших мовних розділів Вікіпедії. Слово походить від голландського «vrijbuiter» (англ. freebooter — «вільний здобувач»), яке потім спотворили французи.

Царі вважають діяльність флібустьєрів дуже шкідливою і такою що шкодить Країні, та, попри деякі арешти, флібустьєри не припиняють грабунку й роблять свою справу. Чесні люди, такі як Вікіельфи, вважають також, що флібустьєри занадто легко і неуважно роблять свої злочини, тому вони нерідко нагадують їм закон. Недосвідчені флібустьєри під час нападу допускають багато помилок, так що царям легко їх знайти й ув'язнити. Через те що їхня зброя не є досконалою — хоча і всесильною.

Зброя флібустьєра[ред. код]

Легітимність[ред. код]

Ботозаливка населених пунктів екзотичної країни

Слід відрізняти вікі-флібустьєрів від вікі-піратів. Типовий вікі-пірат грабує «своїх», сліпо копіюючи статті українською з інтернету, що є протизаконною діяльністю та карається в гіршому випадку шибеницею блокуванням. Вікі-флібустьєр забезпечений особливою ​​дозвільною грамотою від уряду рідного розділу на експропріацію з іноземних суден та узбереж Вікіпедії. Заради справедливості варто визнати, що флібустьєри докладають чималий труд і витрати дров/електрики для переплавлення законно вилученого в золоті злитки, які з задоволенням візьмуть у місцевому банку (тобто займаються перекладом іноземних статей на рідну мову і розміщують їх в Українській Вікіпедії). Небезпеці переважно піддаються англійські кораблі і їхні колонії в Америці і російські кораблі та навіть сухопутні війська через велику їх кількість невеликі рейди є ефективними, бувають навіть поодинокі випадки нападу на німецькі війська, але оскільки штурм їхніх фортець багатьом виявляється занадто складною задачею, то напади не є частими.

Губернатори українських порталів, чиї колонії не отримують достатньої підтримки в написанні якісних статей у самій метрополії, раді видати дозвільну грамоту будь-якому капітану для поправки свого бідного енциклопедичного змісту. Для цього спеціально влаштовуються тематичні тижні (див. Вікіпедія:Проєкт:Тематичний тиждень), під час яких цілі флотилії флібустьєрів відправляються до чужих Вікі-берегів за здобиччю. Особливо люблять здобувати незахищені статті про населені пункти Росії. І чим стаття менша тим легше її вбити або взяти в полон із пораненнями.

Загалом під флібустьєром помічені практично всі представники вікіфауни, які бажають поповнити послужний список нових статей та стан свого мовного розділу. Найпродуктивнішими вікі-флібустьєрами є боти-флібустьєри. Нашестя ботів називаються ботозаливками.

Цікаві факти[ред. код]

В англійському розділі Вікіпедії флібустьєрами іменують учасників, які розміщують великі обсяги тексту на сторінці обговорення статей і які слабо стосуються обговорюваної теми, з метою взяти «змором» опонента. Хоча правильніше називати таких вікі-тролями, оскільки до вікі-флібустьєрства ця практика ніякого стосунку не має.

Як розпізнати вікі-флібустьєрів[ред. код]

Цей користувач не пірат, а благородний флібустьєр

Якщо Ви хочете показати, що володієте мовами, дозволяєте користуватися ними іншим та готові вирушити до далеких англійських порталів за здобиччю на благо Української Вікіпедії, поставте юзербокс на свою сторінку користувача: {{Флібустьєр}}