До дива (фільм)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
До дива
To the Wonder
Жанр драма
мелодрама
Режисер Терренс Малік
Продюсер Ніколас Гонда
Сара Грін
Глен Баснер
Сценарист Терренс Малік
У головних
ролях
Рейчел Мак-Адамс
Бен Аффлек
Ольга Куриленко
Хав'єр Бардем
Оператор Еммануель Любецкі
Композитор Ханан Тауншенд
Художник Jack Fiskd
Кінокомпанія FilmNation Entertainment
Redbud Pictures
Дистриб'ютор Magnolia Pictures, Netflix і Vudu
Тривалість 112 хвилин
Мова англійська, французька, іспанська і російська
Країна США США
Рік 2012
Касові збори 2 783 139 $
IMDb ID 1595656
tothewonderthemovie.com

«До дива» — художній фільм американського кінорежисера Терренса Маліка. Світова прем'єра картини відбулася 2 вересня 2012 в рамках 69-го Венеційського кінофестивалю.

Зміст[ред. | ред. код]

Після відвідування Мон-Сент-Мішеля Марина і Ніл повертаються в Оклахому, де починаються проблеми. Ніл заводить роман з Джейн, а Марина зраджує чоловіку з Чарлі. Обидва — і Ніл, і Марина — просять настанов у батька Куінтана, священика, який сам страждає від неможливості жити власним життям через постійне занурення в життя своїх парафіян…

Ролі[ред. | ред. код]

Актор Роль
Бен Аффлек Ніл Ніл
Ольга Куриленко Марина Марина
Рейчел Мак-Адамс Джейн Джейн
Хав'єр Бардем Куінтана Куінтана
Чарльз Бейкер Чарльз Чарльз
Роміна Монделло Анна Анна

Кастинг[ред. | ред. код]

При запуску проекту повідомлялося про те, що право виконати головну чоловічу роль буде надано Крістіану Бейлу, однак через конфліктів, пов'язаних з робочим графіком актора, Терренса Маліка довелося підшукати заміну Бейлу в особі Бена Аффлека.

Також повідомлялося про те, що в зйомках беруть участь Рейчел Вайс, Майкл Шин і Аманда Піт, проте в процесі монтажу сцени з їх участю були з фільму вирізані. Також були скорочені сцени за участю Макадамс і Аффлека, причому на матеріалах, наданих пресі до прем'єри, поруч з Аффлеком була зображена Макадамс, а не Куриленко, яка грає у фільмі головну роль. Продюсер фільму пояснив це тим, що матеріали були підготовлені ще на початку роботи над фільмом, коли героїні Макадамс відводилося більш помітне місце в сюжеті.

Виробництво[ред. | ред. код]

Основний знімальний період проходив з вересня по листопад 2010 року. Виробництво велося в декількох містах штату Оклахома, Парижі і на острові Мон-Сен-Мішель. Згодом з невідомих причин Малик призначив перезапис деяких сцен фільму, які йшли з березня по травень 2011 року, через них всій знімальній групі довелося також повертатися в Францію. Близько року картина перебувала в стадії пост-продакшну, який завершився лише навесні 2012 року. Весь цей час дана кінострічка була відома під такими найменуваннями, як: «Project B», «Project D», а також «Untitled Terrence Malick Project». У результаті фільм отримав свою остаточну назву і рейтинг R через присутність у ньому відвертих сцен.

Критика[ред. | ред. код]

Сюжет картини був низько оцінений як на прем'єрі, так і після виходу на широкий екран. Головною проблемою сценарію критики порахували його тривіальність і тривалі паузи між діалогами. Фільм активно критикували за копіювання «Дерева життя» і зайву претензійність. Втім, знайшлися й ті, хто визнав «До дива» черговим шедевром Терренса Маліка. Зокрема, рецензія на даний фільм стала останньою для знаменитого американського кінокритика Роджера Еберта, який високо оцінив його, поставивши три з половиною зірки з чотирьох.

Участь у фестивалях[ред. | ред. код]

Нагороди та номінації[ред. | ред. код]

Нагороди та номінації
Премія Дата церемонії Категорія Лауреати та номінанти Підсумок
Венеційський кінофестиваль 8 вересня 2012 «Золотий лев» Терренс Малік Номінація
Приз Всесвітньої католицької асоціації з комунікацій (SIGNIS)[en] Терренс Малік Перемога
Кінофестиваль в Торонто 16 вересня 2012 «Приз глядацьких симпатій» Терренс Малік Номінація

Знімальна група[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]