Острів Тані

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Острів Тані
англ. Tanya's Island
Жанр драма, фентезі, еротика
Режисер Alfred Soled[1]
Продюсер П'єр Бруссо,
Фран Розаті
Сценарист П'єр Бруссо
У головних
ролях
Веніті[1]
Оператор Марк Ірвін
Композитор Жан Мюзі
Кінокомпанія Telefilm Canadad
Тривалість 82 хв.
Мова англійська
Країна  США
 Канада[2]
IMDb ID 0083168

«Острів Тані» (англ. Tanya's Island) — канадсько-американська фентезі-драма 1980 року. Поставлена Альфредом Соулом, до цього відомим малобюджетним фільмом жахів «Еліс, мила Еліс» 1976 року. В головній ролі у фільмі знялася модель-початківиця Веніті. Костюм мавпи створили Рік Бейкер і Роб Боттін. Фільм знятий в Пуерто-Рико[3][4].

Сюжет[ред. | ред. код]

Молода дівчина Таня живе з набагато страшим художником Лобо. Він дуже грубий і жорстокий по відношенню до неї, але вона любить його. Таня іноді фантазує про те, як вони разом живуть на райському тропічному острові: він малює і полює, а вона купається в морі і збирає фрукти...

Якось Лобо лякає Таню, сховавшись в піску, та сильно ображається і вирушає бродити островом. В одному місці вона знаходить цікаву розколину в скелі, всередину якої спускається. На дні вона виявляє величезну горилу і від страху непритомніє. Прокинувшись, вона знаходить себе посипаною купою квітів. Таня починає частіше відвідувати це місце. Вона заводить дружбу з горилою і називає того Блу через блакитний колір очей. Лобо вистежує її і дізнається про мавпу. Він починає ревнувати і влаштовує великий скандал. У цей момент Блу намагається захистити Таню, але Лобо проганяє горилу, у відповідь Блу руйнує його картину.

Зрештою Лобо вирішує покінчити з горилою і заманює Блу в клітку. Таня звільняє Блу. Лобо стає одержимим і сам починає вести себе, як мавпи. Він споруджує круглий форт, всередині якого встановлює клітку, куди садить Таню як приманку. Блу вдається звільнити її, і вони облаштовуються в покинутому будинку. Однак Лобо викрадає Таню і знову садить в клітку. Блу знову повертається за нею, але на цей раз не може потрапити всередину форту. У цей момент Лобо витягує Таню з клітки і гвалтує її, що дуже злить горилу. Блу йде, а повернувшись, виламує двері. Він намагається придушити Лобо, а потім виносить Таню назовні. Таня, розсерджена цією ситуацією, просить мавпу дати їй спокій і вирушає у джунглі. Блу вирушає в погоню за нею, а потім гвалтує... Таня з жахом прокидається.

У ролях[ред. | ред. код]

  • ВенітіТаня (в титрах вказано як Ді Ді Вінтерс)
  • Дік Сарджент — Лобо
  • Дон МакЛеод — Блу (в титрах вказано як Дон МакКлоуд)
  • Донні Барнс — голос Блу
  • Меріетт Левек — Келлі

Прийом[ред. | ред. код]

Фільм був номінований на премію «Джині» за найкращий дизайн костюмів[5]. У кінотеатрах йшов погано. Багато оглядів сходяться в тому, що «це один з тих фільмів, який хоче сказати щось важливе, але робить це таким безглуздим чином, що це повідомлення залишається непочутим»[6][7][8]. У середині 2000-х фільм був перевиданий на DVD, перевидання було піддано критиці за VHS-якість[9].

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б http://www.imdb.com/title/tt0083168/
  2. CineTV
  3. Tanya's Island (1980) - Overview - TCM.com. Архів оригіналу за 2 липня 2017. Процитовано 1 липня 2017.
  4. Tanya's Island | Chicago Reader. Архів оригіналу за 30 липня 2017. Процитовано 1 липня 2017.
  5. WebCite query result. Архів оригіналу за 18 квітня 2012. Процитовано 18 квітня 2012.
  6. Tanya's Island Review (1980). Архів оригіналу за 29 липня 2017. Процитовано 1 липня 2017.
  7. Canuxploitation Review: Tanya's Island. Архів оригіналу за 31 березня 2017. Процитовано 1 липня 2017.
  8. Tanya's Island (1980) - Black Horror Movies. Архів оригіналу за 29 липня 2017. Процитовано 1 липня 2017.
  9. Tanya's Island. Архів оригіналу за 1 квітня 2014. Процитовано 1 липня 2017.

Посилання[ред. | ред. код]