Підберезних Інна Євгеніївна

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Підберезних Інна Євгеніївна
Підберезних Інна Євгеніївна
Підберезних Інна Євгеніївна
Підберезних Інна Євгеніївна
Народилася 30 листопада 1978(1978-11-30) (45 років)
Нова Одеса
Країна Українка
Alma mater Миколаївський державний педагогічний університет ім. В. О. Сухомлинського
Галузь Адміністративно-правове забезпечення, адміністративно-правовий статус, інтереси держави, національна безпека, обороноздатність, право на життя і здоров’я, публічне адміністрування, регіональні процеси в Азійсько-Тихоокеанському регіоні
Заклад Чорноморський національний університет імені Петра Могили
Вчене звання професор кафедри історії Чорноморського національного університету імені Петра Могили
Науковий ступінь кандидат історичних наук, доктор юридичних наук
Членство

Член наукової організації «Центр українсько-європейського наукового співробітництва» (2020 р.)

Експерт для проведення акредитацій освітніх програм спеціальностей 032 – Історія та археологія, 081 – Право. Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти 92021)

Експерт з акредитації у сфері фахової передвищої освіти. Державна служба якості освіти (2022 р.)

Член ГО «Академія адміністративно-правових наук» (2022 р.)

Академік Академії адміністративно-правових наук (2024 р.)

Підберезних Інна Євгеніївна (нар. 30 листопада 1978, Нова Одеса, Україна) — українська вчена, доктор юридичних наук, професор, академік Академії адміністративно-правових наук, фахівець у галузі всесвітньої історії та права. Народилася 30 листопада 1978 року у місті Нова Одеса, Миколаївської області.

Освіта

[ред. | ред. код]

У 1996 році закінчила Новоодеську загальноосвітню школу №2 I—III ступенів з відзнакою. Протягом 1996—2002 року навчалася на історичному факультеті Миколаївського державного педагогічного університету ім.В.О.Сухомлинського, отримала диплом з відзнакою зі спеціальності «Педагогіка і методика середньої освіти. Історія», магістр педагогічної освіти, викладач історії.

У 2007р. закінчила Вищий навчальний заклад "Відкритий міжнародний університет розвитку людини «Україна» за спеціальністю «Правознавство», магістр з права. З 2002 року професійно займається науково-педагогічною діяльністю.

У 2011 році захистила дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата історичних наук «Далекосхідний напрямок зовнішньої політики США в умовах Ялтинсько-Потсдамської світової системи (1945—1991 р.)» зі спеціальності 07.00.02— всесвітня історія.

У 2022 році захистила дисертацію на здобуття наукового ступеня доктора юридичних наук «Адміністративно-правове забезпечення національної безпеки: порівняльно-правовий аналіз» зі спеціальності 12.00.07 р. — адміністративне право і процес; фінансове право; інформаційне право.

Науково-педагогічна діяльність

[ред. | ред. код]

Викладацьку діяльність розпочато з 2001 року у Миколаївській філії Вищого навчального закладу "Відкритий міжнародний університет розвитку людини «Україна», очолювала кафедру права.

З 2011 року і по сьогодення працює на кафедрі історії Чорноморського національного університету імені Петра Могили.

У 2013 році присуджено вчене звання доцента кафедри всесвітньої історії Чорноморського національного університету імені Петра Могили.

У 2024 році присуджено вчене звання професора кафедри історії Чорноморського національного університету імені Петра Могили.

Наукові інтереси

[ред. | ред. код]

Адміністративно-правове забезпечення, адміністративно-правовий статус, інтереси держави, національна безпека, обороноздатність, право на життя і здоров'я, публічне адміністрування, регіональні процеси в Азійсько-Тихоокеанському регіоні.

Громадська діяльність

[ред. | ред. код]

З 2020 року член наукової організації «Центр українсько-європейського наукового співробітництва»[1].

З 2022 року експерт для проведення акредитацій освітніх програм спеціальностей[2] 032— Історія та археологія, 081— Право. Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти 92021[3])

З 2022 року експерт з акредитації у сфері фахової передвищої освіти. Державна служба якості освіти[4].

З 2022 року член ГО «Академія адміністративно-правових наук»[5].

З 2024 року академік Академії адміністративно-правових наук.

Нагороди та особисті відзнаки

[ред. | ред. код]

У 2004р. отримала грамоту Управління у справах сім'ї та молоді Миколаївської облдержадміністрації за вагомий внесок у політичну освіту та виховання молоді.

У 2010р. отримала подяку Головного управління юстиції за координацію в правоосвітній роботі з органами юстиції, високий професіоналізм у підготовці майбутніх правників та з нагоди святкування Дня юриста.

У 2010р. отримала диплом Миколаївської обласної державної адміністрації за участь в обласному конкурсі робіт молодих вчених Миколаївської області в номінації «Гуманітарні науки».

У 2019р. отримала почесну грамота Миколаївської обласної державної адміністрації за плідну працю, високий професіоналізм, видатні заслуги в науковій діяльності, вагомий особистий внесок у розвиток сучасної освіти та з нагоди відзначення Дня науки.

У 2021р. отримала почесну грамота Миколаївської міської ради за плідну працю, високий професіоналізм, видатні заслуги в науковій діяльності, вагомий особистий внесок у розвиток сучасної освіти.

У 2024р. отримала грамоту Чорноморського національного університету імені Петра Могили за вагомий внесок у розвиток вітчизняної науки, значні трудові здобутки, високий рівень професійної майстерності та з нагоди Дня науки.

Міжнародна діяльність

[ред. | ред. код]

2020р.— Науково-педагогічне стажування. Сучасні підходи до організації навчального процесу для здобувачів юридичної освіти. Європейський університет Віадріна у Франкфурті-на-Одері (Німеччина).

2021р.— Науково-педагогічне стажування. Педагогічна техніка та компетентність викладачів у галузі історичних, політичних, філософських та соціологічних наук. Венеціанський університет Ка’ Фоскарі[ru] (Італія).

2022р.— III Міжнародна програма підвищення кваліфікації керівників закладів освіти і науки, а також педагогічних та науково-педагогічних працівників «Нобелівський Курс: Нові Знання. Ідеї. Досвід. Цінності. Компетентності». International Historical Blographical Institute (Dubai— New York— Rome— Jerusalem— Beijing).

2022р.— Експрес-курс для освітян «Вивчаючи міжнародне гуманітарне право» (0,5 кредит ЄКТС). Українська Гельсінська спілка з прав людини в рамках Програми «Права людини в дії», Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), Міністерство освіти і науки України.

2022р.— Міжнародне підвищення кваліфікації. Академічна доброчесність при підготовці магістрів та здобувачів доктора філософії (PhD) в країнах Європейського Союзу та України. Інститут Науково-дослідного Люблінського науково-технологічного парку та IESF Міжнародна фундація науковців та освітян (м. Люблін, Республіка Польща).

2023р.— Міжнародне підвищення кваліфікації. Неформальна освіта при підготовці магістрів та здобувачів доктора філософії (PhD) в країнах Європейського Союзу та України. Інститут Науково-дослідного Люблінського науково-технологічного парку та IESF Міжнародна фундація науковців та освітян (м. Люблін, Республіка Польща).

Перелік зареєстрованих авторських прав на твір[6]

[ред. | ред. код]

[7]

Наукові публікації

[ред. | ред. код]

Автор, співавтор більше 120 наукових та науково-методичних праць (статей у журналах з індексом цитування у Скопус/ВоС), у тому числі монографій, навчальних посібників, довідників, методичних вказівок, методичних рекомендацій.

Список наукових праць

[ред. | ред. код]

Монографії, підручники, навчальні посібники

[ред. | ред. код]
  • Підберезних І.Є. Сполучені Штати Америки в Південно-Східній Азії: партнерство в умовах сучасних викликів (1990— початок 2000-х рр.): [монографія]. Миколаїв: Іліон, 2018. 474 с.[8]
  • Pidbereznykh, Inna. International Education Strategy in the ASEAN Countries’ Policies. Theoretical and Applied Aspects of Sustainable  Development. Monograph 33. Katowice. 2020. P. 195—207.
  • Підберезних І. Нормативне забезпечення апеляційного провадження в адміністративному судочинстві. Адміністративний процес в Україні: колективна монографія; за редакцією В. Галунька, О. Правоторової. Херсон: ОЛДІ-ПЛЮС, 2021. С. 450—456.
  • Підбрезних І.Є. Нова та новітня історія Західної Європи та Америки. Частина 1: метод. вказівки.— Миколаїв: Вид-во ЧНУ імені Петра Могили, 2022. 88 с. (Методична серія; вип. 377).
  • Підберезних І.Є. Інтелектуальна історія Європи: метод. рек.— Миколаїв: Вид-во ЧНУ ім. Петра Могили, 2023. 36 с. (Методична серія; вип. 411).
  • Галунько В., Стеценко С., Берлач А., Буханевич О., Ситников О. та ін. Адміністративне право та адміністративний процес України в умовах воєнного стану: колективна монографія / за заг. ред. В. Фелика, В. Курила. Київ: «Видавництво Людмила», 2023. 704 с.
  • Підберезних І. Порівняльне адміністративне право. Глава 2. С. 69-212. Адміністративне право та адміністративний процес в умовах воєнного стану в Україні: навчальний посібник: у 2-х томах. Том 2. Спеціальне адміністративне право. Європейське адміністративне право. Порівняльне адміністративне право. Адміністративний процес / В. Галунько, П. Діхтієвський, О. Гулак та ін.; за заг. ред. В. Галунька, В. Фелика. Одеса: Видавництво «Юридика», 2024. 432 с.

Статті у журналах з індексом цитування у Скопус / ВоС

[ред. | ред. код]

Статті у фахових виданнях

[ред. | ред. код]

[9]

Виступи на конференціях із доповідями, за результатами конференцій, опубліковані тези (дані за останні 5 років)

[ред. | ред. код]

Примітки

[ред. | ред. код]
  1. Громадська організація "Центр українсько-європейського наукового співробітництва".
  2. КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ ПОСТАНОВА від 29 квітня 2015 р. № 266 Київ Про затвердження переліку галузей знань і спеціальностей, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти.
  3. Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти 92021.
  4. Державна служба якості освіти.
  5. ГО «Академія адміністративно-правових наук».
  6. УКРНОІВІ, реєстрація авторських прав.
  7. ДЕРЖАВНА РЕЄСТРАЦІЯ АВТОРСЬКОГО ПРАВА І ДОГОВОРІВ, ЯКІ СТОСУЮТЬСЯ ПРАВ АВТОРІВ НА ТВОРИ. https://ukrpatent.org/uk/articles/copyright.
  8. Підберезних І.Є. Сполучені Штати Америки в Південно-Східній Азії: партнерство в умовах сучасних викликів (1990— початок 2000-х рр.): [монографія]. Миколаїв: Іліон, 2018. 474 с. (PDF).
  9. Інна Підберезних / Inna Pidbereznykh Чорноморський національний університет імені Петра Могили. https://scholar.google.com.ua/citations?hl=uk&user=We9lpYoAAAAJ.

Посилання

[ред. | ред. код]