Юваль Штайніц

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Юваль Штайніц
Народився 10 квітня 1958(1958-04-10)[1] (66 років)
Ramot HaShavimd, Drom HaSharon Regional Councild, Петах-Тіква[d], Центральний округ, Ізраїль
Країна  Ізраїль
Місце проживання Мевасерет-Ціон[1]
Діяльність політик, філософ, педагог, викладач університету
Alma mater Єврейський університет[2] і Тель-Авівський університет[2]
Знання мов англійська[1] і іврит
Заклад Хайфський університет
Посада депутат Кнесету[d][1], Minister of Financed, Minister of Intelligenced, Strategic Affairs Minister of Israeld, міністр національної інфраструктури, енергетики та водопостачання Ізраїлюd, депутат Кнесету[d][3], депутат Кнесету[d][3], депутат Кнесету[d][3], депутат Кнесету[d][3], депутат Кнесету[d][3], депутат Кнесету[d][3], депутат Кнесету[d][3], депутат Кнесету[d][3], депутат Кнесету[d][3] і депутат Кнесету[d][4]
Партія Лікуд
Автограф

Юва́ль Шта́йніц (івр. יובל שטייניץ‎; нар. 10 квітня 1958(19580410), Рамот-га-Шавім) — ізраїльський політичний діяч, міністр фінансів Ізраїлю (2009—2013). Міністр розвідки і стратегії з 2013–2015 року.

Він отримав науковий ступінь доктора філософії у Тель-Авівському університеті. Викладав у Хайфському університеті. Автор кількох книг з філософії. Юваль Штайніц був членом ліво-ліберального руху «Мир зараз» (שלום עכשיו), але після угод в Осло змінив свої погляди і приєднався до партії Лікуд.

Після виборів 1999 року вперше обрався до Кнесету. Був членом різних парламентських комісій, у тому числі головою комісії зі зовнішніх справ та оборони. У 2009 році, після чергових виборів, призначений міністром фінансів Ізраїлю, в уряді Біньяміна Нетаньягу.

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]