Адріан Борланд

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Адріан Борланд
Зображення
Зображення
Основна інформація
Повне ім'я англ. Adrian Kelvin Borland
Дата народження 6 грудня 1957
Місце народження Гампстед, Велика Британія
Дата смерті 26 квітня 1999 (42 роки)
Місце смерті Вімблдон (Лондон), Велика Британія
Причина смерті падінняd
Роки активності 1976 - 1999
Громадянство Велика Британія
Національність британець
Професія музикант, музичний продюсер, співак, пісняр, гітарист
Співацький голос тенор
Інструменти вокал, гітара, бас-гітара, клавішні
Жанр пост-панк, альтернативний рок, нова хвиля, інді-рок, готик-рок, денс-рок
Колективи The Sound, The Outsiders, Second Layer, Adrian Borland & the Citizens, White Rose Transmission, The Witch Trials, Honolulu Mountain Daffodils
Гурт The Sound (1979-1988)
Співпраця Грехем Бейлі, Майкл Дадлі, Макс Маєрс
Лейбл Korova Records, Warner Music Group, Statik, Pias, Red Sun, Earth, Resolve, Statik
CMNS: Файли у Вікісховищі

Адріан Борланд (англ. Adrian Borland; 6 грудня 1957, Гампстед, Велика Британія26 квітня 1999, Вімблдон (Лодон), Велика Британія) — британський музикант, автор пісень, музичний продюсер, один із засновників пост-панк-гурту The Sound, де він був вокалістом, і гітаристом, колективу.

Біографія і кар'єра[ред. | ред. код]

Адріан Кельвін Борланд народився, 6 грудня 1957, року в місті Гампстед, Велика Британія, в сім'ї Боба Борланда, по професії фізик, місцем роботи якого була Національна фізична лабораторія, в Теддінгтоні, Лондон, мати Борланда працювала вчителем англійської мови, її звали Він. У початковій школі Адріан Борланд, знайомиться з басистом Грехемом Бейлі, і Стівом Баддом, будучи ще підлітками, і музикантами середньої руки. Бадд потім згадував як це все було тоді у цей час "Ми познайомились ще коли були підлітками, я знав Адріана як першого хлопця який грав на гітарі у такому юному віці і в нього це добре виходило" Борланд відрізнявся тим що, грав на гітарі лівою рукою. Тоді троє молодих, музикантів створюють гурт, під назвою The Outsiders, заснований в Вімблдоні (Лондон), в склад входили: Адріан Борланд, гітара вокал, Боб Лоуренс, бас-гітара, Ян Джоніс, барабани. Гурт випустив перший альбом, який називався Calling on Youth 1977, року. Ця робота була оцінена критиками в Британії з негативної точки зору, цей альбом не мав музичної успішності. Колектив випускає другий студійний альбом, який називався, Close Up записаний, і випущений в 1978, році на лейблі, Raw Edge Records, що і попередній альбом був записаний на тому самому, леблі. Close Up, був сприйнятий критиками як більш позитивна робота гурту. Після цього було вирішено майбутнє гурту, Боб Лоуренс, покинув гурт, новими учасниками колективу стають, Майкл Дадлі, барабани, клавішник Бі Маршал, басистом стає Грехем Бейлі, Адріан Борланд залишився вокалістом. Новим менеджером гурту став Джефрі Куммант-Вуд, гурт став називатися The Sound, який сформувався в, 1979, році. Звучання нового гурту відносилося, до пост-панку, з електорнним звучанням клавішних, і саксофону. В 1981, році клавішник Бі Маршал був замінений, Максом Маєрсом, який грав у гурті, до 1988, до самого розпаду гурту.

Хвороба, смерть[ред. | ред. код]

За останні роки, перебування у гурті в Адріана Борланда все більше почалися, загострюватися психічні розлади, які спричиняли до впадання в депресію, відповідно з якої він виходив, але ця депресія, спричинила так, що він покинув The Sound, з гуртом було покінчено. Борланд почав сольну кар'єру, але хвороба так і не залишала його, сам Борланд розповідав що, він чує якісь внутрішні голоси, що це було він пояснити не міг, означало одне — ознаки психічної хвороби яка називалася, шизоаффективні розлади. 26 квітня 1999, року Адріан Борланд вчинив самогубство, більше не в змозі терпіти, цю хворобу, він кидається під потяг. Це сталося в Вімблдоні (Лондон), тоді йому було 42 роки.

Вплив[ред. | ред. код]

На Адріана Борланда як на музиканта вплинули такі виконавці: The Stooges, Іггі Поп, The Velvet Underground, Лу Рід, Джим Моррісон, Девід Бові, Joy Division, Soft Cell, New Order, The Waterboys, Talk Talk, Ride, Eurythmics

Дискографія The Sound[ред. | ред. код]

Рік Назва альбому Лейбл Формат
1980 Jeography Korova Records LP
1981 From the Lions Mouth Korova Records LP
1982 All Fall Down Warner Music Group LP
1984 Shock of Daylight Statik LP
1985 Heads and Hearts Statik LP
1987 Thunder Up Play It Again Sam Records LP
1999 Propaganda Rehascent LP

Джерела[ред. | ред. код]

  • Adrian Borland. Discogs (англ.). Архів оригіналу за 29 квітня 2018. Процитовано 28 квітня 2018.
  • Cinematic, by Adrian Borland. Adrian Borland. Архів оригіналу за 29 квітня 2018. Процитовано 28 квітня 2018.