Гектор Барбосса

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Гектор Барбосса
Перша поява Пірати Карибського моря: Прокляття «Чорної перлини»
Остання поява Пірати Карибського моря: Помста Салазара
Виконавець Джеффрі Раш
Інформація
Прізвисько Піратський барон
Стать чоловіча
Родичі Маргарет Сміт (коханка)
Каріна Барбосса (донька)
CMNS: Гектор Барбосса у Вікісховищі

Капітан Гектор Барбосса — вигаданий персонаж, пірат і один з головних героїв кінофраншизи «Пірати Карибського моря». Упродовж всієї серії він представлений як більш темний та злий антипод капітана Джека Горобця[1].

У фільмі «Пірати Карибського моря: Прокляття «Чорної перлини»» Гектор Барбосса представлений як головний антагоніст та нежить, в кінці якого він помирає від кулі Джека Горобця.

В кінці другої частини «Пірати Карибського моря: Скриня мерця» показано що він ожив і погоджуєтся допомогти головним героям врятувати Джека.

У третьому фільмі «Пірати Карибського моря: На краю світу» Барбосса допомагає Віллу Тернеру та Елізабет Свонн врятувати Джека з пастки Деві Джонса, щоб отримати від нього песо і звільнити з його допомогою богиню Каліпсо. В кінці фільму Барбосса викрадає «Чорну перлину», проте з'ясовує що основну частину стародавньої китайської мапи, яка веде на край світу до джерела вічної молодості, вирізана Джеком і знаходиться у нього.

У четвертій частині з'ясовуєтся що Гектор Барбосса перебуває корсаром на службі Георга II і втратив ногу, яку він відрубав собі щоб звільнитись від мотузки Чорної Бороди. Барбосса очолює експедицію до священного джерела. В кінці він стає капітаном колишнього корабля Чорної Бороди «Помста королеви Анни».

Рік потому, у «Піратах Карибського моря: Помста Салазара» Гектор Барбосса вже володіє власним флотом з 10 кораблів. Він розбагатів, носить дороге вбрання і золотий протез ноги. Також з'ясовуєтся що у нього є донька — Каріна. У фіналі Барбосса жертвує собою, щоб врятувати її життя від наближення Салазара. Каріна, дізнавшись що він був її батьком, бере собі прізвище Барбосса.

Інше[ред. | ред. код]

Роль Гектора Барбосси в усіх частинах франшизи зіграв австралійський актор Джеффрі Раш. Українською мовою його дублював актор Костянтин Лінартович.

Своє ім'я Гектор Барбосса отримав на честь османського адмірала Хайра ад-Дін Барбаросса[2].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl DVD audio commentary with Stuart Beattie, Ted Elliott, and Jay Wolpert
  2. Kaplan, Arie (2015). Swashbuckling Scoundrels: Pirates in Fact and Fiction, p. 55. Twenty-First Century Books.