Джош Фріз

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Джош Фріз
Зображення
Josh Freese
Josh Freese
Основна інформація
Дата народження 25 грудня 1972(1972-12-25) (51 рік)
Місце народження Орландо, Флорида, США
Роки активності 1988 — дотепер
Громадянство США США
Національність Американець
Професія Барабанщик, музикант, композитор
Освіта El Dorado High Schoold
Інструменти Ударні, гітара, бас-гітара, клавішні, вокал
Жанр Хард-рок, хеві-метал, альтернативний метал, панк-рок, альтернативний рок, індастріал-метал, поп-панк, пост-панк, пост-гранж
Колективи A Perfect Circle, Paramore, Nine Inch Nails, Devo, The Vandals, Стінг, Пол Вестерберг[en], Guns N' Roses, Ween[en], The Offspring, Weezer, Black Light Burns, Desert Sessions[en], Mötley Crüe, Sublime with Rome[en]
Батько Stan Freesed
Офіційний сайт
CMNS: Файли у Вікісховищі

Джош Фріз (англ. Josh Freese);нар. 25 грудня 1972[1]) — американський сесійний барабанщик і композитор.

Ранні роки[ред. | ред. код]

Джош народився в Орландо, Флорида, але з шестимісячного віку жив в Південній Каліфорнії. Він ріс в музичній сім'ї (його батько керував Disneyland Band, а мати була піаністкою). З самого раннього віку його оточувала музика, і він почав грати на ударних у віці 7-8 років[2]. Професійно він почав грати в 12 років (в Top 40-гурті в Disneyland). Він грав на електронних ударних, що привело його до співпраці з Simmons, компанією з виробництва цих інструментів. У старої реклами Simmons можна побачити фрагмент з DVD The Vandals «Live at the House of Blues», де Джош грає на ударних.

У віці 15 років Джош почав гастролювати і записувати платівки, спочатку з Dweezil Zappa, а потім з The Vandals. За останні 15 років Джош працював з багатьма відомими артистами як сесійної музиканта або тимчасової заміни. У Джоша є молодший брат, Джейсон Фриз (Jason Freese), який є клавішником Green Day і який також гастролював з Jewel, Goo Goo Dolls, Liz Phair, Dr. Dre і Weezer.

Сольна кар'єра[ред. | ред. код]

Ранні сольні релізи[ред. | ред. код]

У 1998 році Джош самостійно записав кілька пісень, які він сам склав і виконав (у тому числі партії бас гітари, гітари, клавішних і вокалу). Таким чином, вийшов EP з шістьма піснями під назвою «Destroy The Earth As Soon As Possible», який вийшов під ім'ям Princess на T.O.N / Stone Lizard Records.

У 2000 році з'явився альбом «The Notorious One Man Orgy», з такими композиціями, як «Caffeine and Vaseline» і «Rock N' Roll Chicken», який цього разу вийшов під ім'ям Джоша на Kung Fu Records. У записі альбому взяли участь Stone Gossard, Warren Fitzgerald, "Michael Ward, Лайл Workman, а також брат Джоша Джейсон.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. imdb.com — Josh Freese. Архів оригіналу за 21 серпня 2013. Процитовано 22 грудня 2012.
  2. Robyn Flans. In Demand: Josh Freese. Modern Drummer. Архів оригіналу за 4 липня 2010. Процитовано 19 вересня 2008.

Посилання[ред. | ред. код]