Жоакім Аугусто де Лемуш

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Жоакім Аугусто де Лемуш
Joaquim Augusto de Lemos
Громадянство Ангола Ангола
Діяльність дипломат
Відомий завдяки Надзвичайний і Повноважний Посол Анголи в Україні
Знання мов португальська
Посада Ambassador of Angola to Russiad, ambassador of Angola to Ukrained, ambassador of Angola to Turkmenistand, ambassador of Angola to Belarusd, ambassador of Angola to Azerbaijand і ambassador of Angola to Zimbabwed[1]

Жоакім Аугусто де Лемуш (Joaquim Augusto de Lemos) — ангольський дипломат та політик. Надзвичайний і Повноважний Посол Анголи в Україні за сумісництвом (з 02.07.2012).

Життєпис[ред. | ред. код]

Народився в муніципалітеті Замбізанга, в містечку Мусеке Мота провінції Луанда в Анголі. Закінчив початкову школу № 15 міста Луанди, яка знаходиться прямо за будівлею Національної африканської ліги. До вступу в початкову школу відвідував приватні заняття з підготовки до школи з доктором Луїшем Антоніо, горбанем. Ці заняття проходили в районі ринку Сао Паулу. Оскільки вчитель був горбанем, то і його дошкільний заклад було відомо як «Школа горбаня Луїша». До вступу до ліцею навчався в школі Емідіо Наварро. Отримав диплом в області міжнародної торгівлі і фінансів, а також диплом Магістра ділового адміністрування (МВА).

Після закінчення навчання почав працювати в компанії «Кабінда Галф Ойл», сьогодні вона називається Шеврон.

У 1975 році був зарахований до штату Міністерства зовнішніх зносин в Протокольний відділ, начальником якого був посол Бріту Созінов. У той час нинішній Президент Жозе Едуарду душ Сантуш був міністром зовнішніх зносин. Потім, після півтора років роботи в якості тимчасового повіреного в справах в Нігерії, в 1976 році президентом Антоніо Агоштінью Нету був призначений першим Надзвичайним і Повноважним Послом Народної Республіки Ангола в Арабській Республіці Єгипет. Потім його перевели в Бельгію представником Анголи в країнах Бенілюксу та Європейського Союзу. Після тривалого перебування за кордоном, де він проходив курс навчання, його призначили послом Анголи в Зімбабве[2].

З 16 листопада 2011 року — Надзвичайний і Повноважний Посол Анголи в Російській Федерації[3].

З 2 липня 2012 року — Надзвичайний і Повноважний Посол Анголи в Україні, вручив вірчі грамоти Президенту України Віктору Януковичу.[4]

З 26 липня 2012 року — Надзвичайний і Повноважний Посол Анголи в Туркменістані[5]

З 15 квітня 2013 року — Надзвичайний і Повноважний Посол Анголи в Білорусі[6]

З 14 листопада 2013 року — Надзвичайний і Повноважний Посол Анголи в Азербайджані[7].

Сім'я[ред. | ред. код]

  • Має п'ятьох дітей — чотирьох синів і дочку. Крім того має вже трьох онуків.

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. https://allafrica.com/stories/200101230109.html
  2. Чрезвычайный и Полномочный Посол Республики Ангола в Российской Федерации. Архів оригіналу за 29 травня 2019. Процитовано 23 травня 2019.
  3. Deputy Foreign Minister Mikhail Bogdanov Meets Angolan Ambassador to Moscow Joaquim Augusto de Lemos
  4. Президент прийняв вірчі грамоти від Послів іноземних держав. 02.07.2012. Архів оригіналу за 27.10.2013. Процитовано 23.05.2019.
  5. Ashkhabad — Angolan ambassador Joaquim Augusto de Lemos presented on June 26 the figured letters to the first vice Minister of Foreign Affairs of Turkmenistan
  6. Makei, Angolan Ambassador discuss Belarusian-Angolan cooperation. Архів оригіналу за 23 вересня 2017. Процитовано 23 травня 2019.
  7. Ilham Aliyev has received the credentials of the newly-appointed ambassador of Angola to Azerbaijan 14 november 2013. Архів оригіналу за 12 червня 2016. Процитовано 23 травня 2019.