Ніколо-Комаровська сільська рада

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Ніколо-Комаровська сільська рада
Розташування
Країна Росія Росія
Регіон Астраханська область
Район Камизяцький район
Центр село Нікольське
Голова Єрмілова Антоніна Михайлівна
Дата утворення
Депутатський корпус: 9 осіб[1]
Основні дані
Площа: 79,48 км²
Населення 1402 особи (2010[2])
Густота населення 17,6 осіб/км²
Населені пункти 2 сільських нп
Телефонний код
Поштові індекси
Часовий пояс
ЗКАТО
Сайт

Ні́коло-Комаро́вська сільська рада (рос. Ниоло-Комаровский сельский совет) — муніципальне утворення у складі Камизяцького району Астраханської області, Російська Федерація. Адміністративний центр — село Нікольське.

Географічне положення[ред. | ред. код]

Сільська рада розташована у північно-західній частині району, по правому березі річки Волги. Територією сільради протікають Волга та її протоки — Жиротопний, Табола, Шалбуркін, Чилімний, Вагулів, Медянка, Бахчевий, Грачев та інші.

Населення[ред. | ред. код]

Населення — 1402 особи (2010).

Склад[ред. | ред. код]

До складу поселення входять такі населені пункти:

Населений пункт Населення,
осіб (2010)
Комаровка, село 354
Моряків, селище 255
Нікольське, село 793

Господарство[ред. | ред. код]

Провідною галуззю господарства виступає сільське господарство, представлене 4 селянсько-фермерськими господарствами та 1 сільськогосподарським підприємством — рибгосп «Дружба». У структурі угідь найбільшу площу займають пасовиська (40,5%), сінокоси (39,8%) та рілля (19,5%). Тваринництво займається розведенням великої рогатої худоби, свиней, овець, кіз, коней та птахів. Відповідно основною продукцією виступають м'ясо, молоко, шерсть та яйця. Рослинництво займається вирощуванням овочів, картоплі та кормових трав. У сільраді розвинено рибальство, працює риболовецький колгосп «Дружба».

Серед закладів соціальної сфери у центрі сільради діють 2 фельдшерсько-акушерських пункти, Нікольська середня школа та Комаровська початкова школа у загальному на 300 місць, 2 садочки (Нікольський на 20 місць, Моряцький на 25 місць), 2 сільські та 1 шкільна бібліотеки, 2 будинки культури у загальному на 320 місць. Діють також 11 магазинів.

Транспорт у сільраді представлений автомобільною дорогою Астрахань-Маячне та судноплавною річкою Волга. Загальна протяжність шляхів становить 27,6 км[3].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. http://mo.astrobl.ru/nikolokomarovskijselsovet/deputaty-soveta-mo
  2. Дані згідно з переписом населення 2010 року. Архів оригіналу за 22 серпня 2013. Процитовано 10 вересня 2013.
  3. Архівована копія. Архів оригіналу за 2 грудня 2013. Процитовано 10 вересня 2013.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)

Посилання[ред. | ред. код]