Обговорення користувача:Білецький В.С./Архів 13

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Найсвіжіший коментар: Yuri V. у темі «Білки» 4 роки тому
Перейти до навігації Перейти до пошуку


Ураган Отто

Выучите меня, пожалуйста. Не могли бы Вы дополнить до стаба (заготовки)? С уважением,--Станислав Савченко (обговорення) 10:49, 8 листопада 2018 (UTC)

Ваша заготовка має 2208 байт і базисну інформацію. Це вже короткий стаб.--Білецький В.С. (обговорення) 11:13, 8 листопада 2018 (UTC)

Пестроцветные породы

Доброго ранку. Пишу про тюльпан Лемана. В російйськомовних джерелах написано: «Растёт на песках и выходах пестроцветных пород». В російськомовному геологічному словнику цей термін описаний [1], але не можу знайти українськомовного відповідника. Не хочеться перекладати дослівно, бо стосовно наукового терміна можна розцінити як ОД, особливо за наявності іншого українськомовного відповідника. Можете допомогти? --Олег (обговорення) 05:55, 16 листопада 2018 (UTC)

Я згадував уже цей термін у статті Бистрицька світа. Термін може звучати так строкаті гірські породи, строкатокольорові гірські породи. --Білецький В.С. (обговорення) 06:10, 16 листопада 2018 (UTC)
Дякую! --Олег (обговорення) 07:16, 16 листопада 2018 (UTC)

Сторінку Національна гвардія (значення) номіновано на вилучення

Стаття Національна гвардія (значення), значний внесок до написання якої зробили Ви, була номінована на вилучення. Якщо Ви зацікавлені у обговоренні з цього приводу, будь ласка, залиште свій коментар на сторінці обговорення номінацій за 18 листопада 2018. Що ще можна зробити? --В.Галушко (обговорення) 12:36, 18 листопада 2018 (UTC)

Знову "Український Світ"

Шановний Володимире Стефановичу. Доповнив Український Світ середньою освітою, але доповнення надто сире. Якщо це «підходить» та ще й зможете відредагувати і добавити про культуру, звичаї традиції, вищу освіту, буду дуже радий. Ще одне. Дозволю собі жарт. Мій колишній шеф та вчитель їздив до сестри в Канаду і був там місяців зо два, відвідував США (віза з Канади 10 баксів). Так от, він привіз звідти дуже влучні висловлювання про Український Світ, яким його бачать місцеві. Єврейська громада – поголовно банки, торгівля. Італійська громада – мафія, поліція та будівельний бізнес. Українська – дуже шанована громада – вищий командний склад, науковці, лікарі та медсестри і поголовно найкращі вчителі. Жаль, немає АД на ці висловлювання! Думаю, статтю доцільно доповнити українською наукою та технологіями. Надіюсь, що саме такої інформації у Вас достатньо. Особливо, з діаспори. (Защібка Джуса на літаках, Пулюй, теорія міжпланетних польотів Кондратюка, морський старт, Мрія, Буран, … і, думаю, Ви ще багато чого могли би добавити — лише основного і найбільш суттєвого.) --Biletsky Volodymyr (обговорення) 19:59, 8 вересня 2018 (UTC)

Дякую. Завтра увечері. Бо в дорозі.--Білецький В.С. (обговорення) 21:00, 8 вересня 2018 (UTC)
Передивився. Освіта - загалом цілком прийнятно. Інше потроху доробимо. З часом. Лекції, конференції, відрядження. У Вас добре виходить - буду вдячний за участь--Білецький В.С. (обговорення) 04:30, 10 вересня 2018 (UTC)

Білецький В.С. вітаю! Не хочете приєднатися до обговорення змісту першого абзацу у цій статті ровікі, бо хотів підправити його нейтральність за рахунок оновлення інформації та боюся на тривалі самостійні дискурси мене не вистачить. Ваші коментарі були б дуже доречними. Крім того, якщо випадково у вас є контакти вашого земляка професора Ігоря Козловського попросив би вас зробити йому аналогічну до моєї пропозицію (безвідносно наступного результату), можливо його вона зацікавить і з його вантажем релігієзнавчих знань опонентам важче було б шукати аргументи у відповідь.--Yasnodark (обговорення) 13:58, 19 листопада 2018 (UTC)

Не маю можливості дискутувати на рос. Вікі. Я туди майже не ходжу. І це, схоже, просто непродуктивна втрата часу. З повагою--Білецький В.С. (обговорення) 14:46, 19 листопада 2018 (UTC)
Доброго дня Білецький В.С. та я сам не часто там буваю, просто гадав, можна спробувати та й гуротм легше і батька бити та нехай! Прошу за бажання також висловитися тут щодо значимої літераторки.--Yasnodark (обговорення) 14:08, 22 листопада 2018 (UTC)

Зверніть увагу будь ласка на пропозицію

https://uk.wikipedia.org/wiki/Вікіпедія:Кнайпа_(мовна_консультація)#неприпустимість_перекладу_імен_іноземців
Розділ без дати --DixonDBot II (обговорення) 20:47, 23 листопада 2018 (UTC)

Військові стани.

Доброго вечора, колего!

Так, я в курсі, що відбувається - військовий стан, обстріли, поранені. Все це так. І є статті. І деякі з них я створював і редагував. Але от щойно побачив вже 3 статті про воєнний стан в Україні. Чи не занадто? Ну є ж Воєнний стан та Воєнний стан в Україні. Навіщо Воєнний стан в Україні 2018 року? Чи кожному вікіпедисту по воєнному стану? ;-0 ;-) Ок. То я жартую. :-) Чекаю на пояснення. Інакше, доведеться, на вилучення ставити. Ну чи Ви плануєте, що буде кожного року воєнний стан? З повагою, --Nickispeaki (обговорення) 21:11, 29 листопада 2018 (UTC)

Так, я думаю, що це не останній напад РФ і не останній (на жаль) воєнний стан. Я вже пояснював на сторінці обговорення статті Воєнний стан в Україні. Щодо іншого, дійсно, в кожній статті є про Україну. Напевно стаття Воєнний стан повинна бути загальною (загальнонаціональною) і розділ про Україну там треба прибрати, залишити тільки посилання на Воєнний стан в Україні. Ця остання стаття повинна бути більш постановочною, юридичною з опертям на національне законодавство. І вже третя стаття - Воєнний стан в Україні 2018 року - тільки ця стаття про подію воєнного стану 2018 року.--Білецький В.С. (обговорення) 21:14, 29 листопада 2018 (UTC)
;-( Ок. Робіть, як знаєте! Якщо ніхто за пару діб не поставить на видалення - буду доповнювати нову. --Nickispeaki (обговорення) 21:26, 29 листопада 2018 (UTC)

Шаблон Edited у статті Медіадидактика

Вітаю! Будь ласка, зверніть увагу, що у статті Медіадидактика був автоматично вилучений встановлений вами шаблон {{Edited}}, оскільки вона не редагувалася понад 7 днів. — KrBot (обговорення) 05:01, 2 грудня 2018 (UTC)

Сторінку Нова хвиля (громадська організація) номіновано на вилучення

Стаття Нова хвиля (громадська організація), значний внесок до написання якої зробили Ви, була номінована на вилучення. Якщо Ви зацікавлені у обговоренні з цього приводу, будь ласка, залиште свій коментар на сторінці обговорення номінацій за 10 грудня 2018. Що ще можна зробити? --Friend (обг.) 12:28, 10 грудня 2018 (UTC)

Сторінку Золота медаль імені М. І. Туган-Барановського номіновано на вилучення

Стаття Золота медаль імені М. І. Туган-Барановського, значний внесок до написання якої зробили Ви, була номінована на вилучення. Якщо Ви зацікавлені у обговоренні з цього приводу, будь ласка, залиште свій коментар на сторінці обговорення номінацій за 16 грудня 2018. Що ще можна зробити? --Brunei (обговорення) 00:45, 16 грудня 2018 (UTC)

Сторінку Косик Наталія Михайлівна номіновано на вилучення

Стаття Косик Наталія Михайлівна, значний внесок до написання якої зробили Ви, була номінована на вилучення. Якщо Ви зацікавлені у обговоренні з цього приводу, будь ласка, залиште свій коментар на сторінці обговорення номінацій за 17 грудня 2018. Що ще можна зробити? — Шиманський હાય! 13:01, 17 грудня 2018 (UTC)

Статтю Ксенобласти необхідно поліпшити

Статтю Ксенобласти, значний внесок до написання якої зробили Ви, необхідно поліпшити, аби привести її у відповідність вимогам Вікіпедії. Конкретні зауваження Ви можете прочитати на підсторінці поліпшення за 28 грудня 2018. Раджу Вам скористатись правилами та порадами. З повагою, Brunei (обговорення) 12:22, 28 грудня 2018 (UTC)

YesТак Зроблено----Білецький В.С. (обговорення) 20:22, 28 грудня 2018 (UTC)

привіт! із Новим роком! перепрошую, але Ви не вказали у цих файлах джерело, автора та ліцензію. допишіть, будь ласка! --アンタナナ 18:22, 1 січня 2019 (UTC)

Статус Файл:Белополький.jpg

Дякуємо за те, що ви завантажили на сервер Вікіпедії файл Файл:Белополький.jpg. Однак на сторінці опису файлу немає супровідної інформації щодо джерела, авторства та ліцензії або ця інформація неповна чи недостовірна. Якщо ви не є автором даного файлу, ви повинні якимось чином обґрунтувати свої права завантажувати його у Вікіпедію. Також у цьому випадку необхідно вказати джерело файлу, тобто дати посилання на сайт (або інше джерело), з якого ви взяли цей файл, а також умови використання файлів із вказаного сайту.

На сторінці опису файлу завжди вказуйте шаблон з ліцензією, під якою опубліковано цю роботу. Якщо ви є його автором, ви можете використати шаблон {{Cc-by-sa-3.0}} для того, щоб ліцензувати файл під CC-BY-SA, або {{PD-self}}. Щоб довідатись про те, які ще існують шаблони з ліцензіями, дивіться статтю Вікіпедія:Шаблони:Авторські права або Короткий довідник.

Якщо ви завантажили й інші файли, будь ласка, перевірте, скориставшись цим сервісом, чи зазначено на їхніх сторінках опису джерело, а також шаблон з ліцензією. Якщо статус завантажених вами файлів не з'ясується протягом 7 днів, адміністратори Вікіпедії будуть змушені вилучити завантажений вами файл із сервера.

Дякуємо за розуміння. ᛒᚨᛊᛖ (ⰑⰁⰃ) 21:10, 1 січня 2019 (UTC)

Доповнив опис файла--Білецький В.С. (обговорення) 21:19, 1 січня 2019 (UTC)

Статус файлу Файл:Voronka-romko.jpg

Шановний користувачу Вікіпедії! Дякуємо за завантаження файлу Файл:Voronka-romko.jpg. Однак при перевірці його опису виявилися деякі проблеми. Будь ласка, зверніть увагу, що кожен невільний файл повинен відповідати критеріям сумлінного використання, у тому числі обов'язково містити обґрунтування сумлінного використання. Зверніть увагу, що не можна обґрунтувати добропорядне використання зображень живих відомих людей. Якщо статус зазначеного файлу не проясниться протягом 7 днів, адміністратори Вікіпедії будуть змушені його вилучити. ᛒᚨᛊᛖ (ⰑⰁⰃ) 23:27, 1 січня 2019 (UTC)

Улоговина чи котловина

Доброго дня пане Білецький! Свого часу, коли писав курсову з океанології (ще до існування нашого проекту), вживав виключно перший термін, керуючись словником, якого зараз вже поруч нема. Котловину відповідно вважав росіянізмом. Зараз зтикнувся з подвійним вживанням обох термінів у вікіпедії в океанології, планетології та геології, хоча базові статті про обидва терміни залишають при мені думку про тотожність понять і невластивість другого нашій мові. Тож вважаю за потрібне уніфікацію назв та термінів. Ваша думка?--Yasnodark (обговорення) 16:33, 25 січня 2019 (UTC)

Колего Yasnodark! З термінами, тим паче усталеними, треба бути дуже обережним. У нас, українців, є багато синонімів, або "майже синонімів". І наша мова за синонімічним багатством переважає ряд інших. ...Щодо ситуації Улоговина і котловина. Улоговина — зниження на земній поверхні, замкнуте майже з усіх сторін. Котловина — велика западина на поверхні землі, на дні океанів та морів переважно округлих форм. Як бачите, це все ж різне. Описувати одним словом все не можна. Бо буде, як у тому анекдоті.... Вікіпедія - це зовсім не місце творення термінологічної бази. Цим займаються виключно науковці і то не просто - а цілі термінологічні комісії, великі авторські колективи. І то - переважно НАН України або за участю членів НАН України. Вікіпедисти ж користуються вже відомими термінами, що зазначені у словниках. --Білецький В.С. (обговорення) 19:57, 25 січня 2019 (UTC)
Білецький В.С. вітаю та дякую за відповідь. Проте досі маю сумніви. Чи є посилання на обидва терміни у якійсь географічній енциклопедії? Коли писав курсову я з цим розбирався, зараз не пам'ятаю, може потім повернусь до цієї теми, коли відновлю чи осучасню цей пласт знань. А от в чому точно певен, що у статті "Науки про Землю" присутня левова доля тексту, що немає прямого стосунку до теми, тобто циклу геолого-географічних наук. Певно через недогляд та те, що ви колись брали текст з вашої Гірничої енциклопедії (а в цьому випадку це було недоречно), у ній опинився текст що стосується історії гірничої справи замість історії власне наук про Землю. Прошу вас перенести цей текст в окрему відповідну статтю "Історія гірничої справи". А базовій статті про цикл наук або просто вилучити текст або краще замінити на історію наук про Землю. Бо ця інформація вводить читача в оману. З повагою та надією на порозуміння у цьому питанні.--Yasnodark (обговорення) 17:54, 26 січня 2019 (UTC)
Схоже Ви праві. Але розбируся з усим цим з понеділка-вівторка. Зараз маю поїздку.--Білецький В.С. (обговорення) 20:51, 26 січня 2019 (UTC)

Від Хомскі до Бодріяра

Вітаю. А в яких джерелах Ви це знайшли ред. № 24191767? Бо якби про мене хтось таке написав без джерел, я б від сорому під землю провалився. --Brunei (обговорення) 14:37, 6 лютого 2019 (UTC)

Сторінку Вінницька обласна організація Спілки юристів України номіновано на вилучення

Стаття Вінницька обласна організація Спілки юристів України, значний внесок до написання якої зробили Ви, була номінована на вилучення. Якщо Ви зацікавлені у обговоренні з цього приводу, будь ласка, залиште свій коментар на сторінці обговорення номінацій за 9 лютого 2019. Що ще можна зробити? --VoidWanderer (обговорення) 10:42, 9 лютого 2019 (UTC)

Шаблон в роботі у статті Коефіцієнт перетворення теплоти

Вітаю! Будь ласка, зверніть увагу, що у статті Коефіцієнт перетворення теплоти був автоматично вилучений встановлений вами шаблон {{в роботі}}, оскільки вона не редагувалася понад 7 днів. — KrBot (обговорення) 01:10, 2 березня 2019 (UTC)

Місячник 10000 необхідних статей

Привіт! До 30 квітня у Вікіпедії проходить місячник 10000 необхідних статей — вікітолока зі створення та покращення статей із обов'язкових 10000. Ви зробили понад 300 редагувань у цих статтях, може цей захід Вас зацікавить? Тут можна ознайомитися із переліком пропозицій: статей до створення та поліпшення. Дуже хотілося б підвищити якість статей українською, тому щиро запрошуємо приєднатися до цієї ініціативи! --アンタナナ 22:35, 4 березня 2019 (UTC)

Шаблон пишу у статті Цифрова шкільна парта

Вітаю! Будь ласка, зверніть увагу, що у статті Цифрова шкільна парта був автоматично вилучений встановлений вами шаблон {{пишу}}, оскільки вона не редагувалася понад 7 днів. — KrBot (обговорення) 18:23, 8 березня 2019 (UTC)

Чорноморнафтогаз

Відпатрулюйте, будь ласка, статтю. Викинув шаблон картки, бо місцеві розумники замість заповнити картку, не думаючи тулять «обманку», яка підтягує пургу з вікіданих. А там самі знаєте хто господарює ( --93.126.95.15 17:00, 10 березня 2019 (UTC)

Дякую, що звернули увагу. Цю статтю треба повністю переписувати. Бо повинно бути і минуле, і сучасне. --Білецький В.С. (обговорення) 18:35, 10 березня 2019 (UTC)

Конкурс WikiGap Challenge

Вітаю! Запрошую взяти учать у міжнародному конкурсі WikiGap-виклик, метою якого є покращення висвітлення жінок у Вікіпедії. Конкурс триває з 8 березня по 8 квітня 2019, щоб взяти участь, вам потрібно зареєструватись у розділі Учасники. Пропоновані до створення статті можна переглянути тут. Переможці марафону отримають призи від Вікімедіа Швеція. --Tespaer (обговорення) 19:17, 17 березня 2019 (UTC)

Mazeral-Fotos

Привіт Herr Bilezki,

mein Russisch und Ukrainisch ist leider sehr schlecht, deshalb muss ich auf Deutsch schreiben. Sie geben ja in ihrem Profil an, Deutsch sprechen und/oder verstehen zu können, deshalb hoffe ich, dass das OK für Sie ist. Andernfalls können Sie auch auf Englisch antworten, Englisch ist ja die Sprache der Geologie, die beherrsche ich ganz gut.
Es geht um Ihre Mazeral-Fotos Фунгинит.jpg und Фюзинит.jpg. Ich würde gerne wissen, wie lang der Maßstab (scale bar) auf den Fotos ist. Die Fotos enthalten zwar einen Maßstab, aber in der Bildbeschreibung steht nicht, wie lang der ist. Damit ist der Maßstab faktisch nutzlos. Ich schätze, dass es ca. 50 bis 100 µm sind. Können Sie das bestätigen? --Gretarsson (обговорення) 18:47, 4 квітня 2019 (UTC)

Herr Gretarsson!
Guten tag. Vielen Dank für Ihre Aufmerksamkeit zu unserem Petrographiebuch. Über Mazeral-Fotos Фунгинит.jpg und Фюзинит.jpg: 20 µm. Lesen Sie hier das elektronische Format des Buches: http://ea.donntu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/1003 Oder hier: https://www.researchgate.net/profile/Volodymyr_Biletskyi2/research Beste https://www.researchgate.net/profile/Volodymyr_Biletskyi2/publications Grüße. Professor VS Biletsky--Білецький В.С. (обговорення) 09:46, 5 квітня 2019 (UTC)
Vielen Dank für die Informationen zum Maßstab und für die Weblinks zu dem Buch über Kohlepetrographie. Ich habe aus dem Buch die Informationen über die geographische Herkunft der Kohleproben (Dnepr-Becken und Donez-Becken) in die Bildbeschreibungen auf Wikimedia-Commons übernommen. Danke nochmal und Alles Gute! --Gretarsson (обговорення) 23:27, 5 квітня 2019 (UTC)

Шаблон в роботі у статті Аварія танкера Torrey Canyon

Вітаю! Будь ласка, зверніть увагу, що у статті Аварія танкера Torrey Canyon був автоматично вилучений встановлений вами шаблон {{в роботі}}, оскільки вона не редагувалася понад 7 днів. — KrBot (обговорення) 05:35, 12 квітня 2019 (UTC)

Шаблон в роботі у статті Аварія танкера Torrey Canyon

Вітаю! Будь ласка, зверніть увагу, що у статті Аварія танкера Torrey Canyon був автоматично вилучений встановлений вами шаблон {{в роботі}}, оскільки вона не редагувалася понад 8 днів. — KrBot (обговорення) 16:25, 20 квітня 2019 (UTC)

Стаття Вюллерслєбен (район)

Шановний користувачу! Дякуємо, що ви зробили свій внесок до Вікіпедії, створивши статтю Вюллерслєбен (район). Проте ця стаття надто мала та/або недооформлена, щоби бути повноцінною енциклопедичною статтею. Якщо протягом трьох днів її не буде суттєво поліпшено (хоча б до рівня статті-заготовки), статтю буде вилучено. Якщо ви маєте намір доробити статтю, приберіть зі статті шаблон-попередження та поставте шаблон {{Edited}}. Із запитаннями можете звертатися до мене. — Brunei (обговорення) 06:33, 26 квітня 2019 (UTC)

Нагло вибило інтернет.... Тепер стаб--Білецький В.С. (обговорення) 11:35, 26 квітня 2019 (UTC)

Шаблон в роботі у статті Бурова вишка

Вітаю! Будь ласка, зверніть увагу, що у статті Бурова вишка був автоматично вилучений встановлений вами шаблон {{в роботі}}, оскільки вона не редагувалася понад 7 днів. — KrBot (обговорення) 23:04, 26 квітня 2019 (UTC)

Статтю Гамма-спектрометр необхідно поліпшити

Статтю Гамма-спектрометр, значний внесок до написання якої зробили Ви, необхідно поліпшити, аби привести її у відповідність вимогам Вікіпедії. Конкретні зауваження Ви можете прочитати на підсторінці поліпшення за 5 травня 2019. Раджу Вам скористатись правилами та порадами. З повагою, Brunei (обговорення) 17:25, 5 травня 2019 (UTC)

YesТак Зроблено--Білецький В.С. (обговорення) 18:18, 5 травня 2019 (UTC)

Статтю Геотерма необхідно поліпшити

Статтю Геотерма, значний внесок до написання якої зробили Ви, необхідно поліпшити, аби привести її у відповідність вимогам Вікіпедії. Конкретні зауваження Ви можете прочитати на підсторінці поліпшення за 5 травня 2019. Раджу Вам скористатись правилами та порадами. З повагою, Brunei (обговорення) 17:25, 5 травня 2019 (UTC)

YesТак Зроблено--Білецький В.С. (обговорення) 18:32, 5 травня 2019 (UTC)

Сторінку Штольберг-Верніґероде номіновано на вилучення

Стаття Штольберг-Верніґероде, значний внесок до написання якої зробили Ви, була номінована на вилучення. Якщо Ви зацікавлені у обговоренні з цього приводу, будь ласка, залиште свій коментар на сторінці обговорення номінацій за 6 травня 2019. Що ще можна зробити? --AndriiK (обговорення) 14:22, 6 травня 2019 (UTC)

Статтю Драйкантер необхідно поліпшити

Статтю Драйкантер, значний внесок до написання якої зробили Ви, необхідно поліпшити, аби привести її у відповідність вимогам Вікіпедії. Конкретні зауваження Ви можете прочитати на підсторінці поліпшення за 7 травня 2019. Раджу Вам скористатись правилами та порадами. З повагою, Brunei (обговорення) 13:06, 7 травня 2019 (UTC)

YesТак Зроблено--Білецький В.С. (обговорення) 13:35, 7 травня 2019 (UTC)

Статтю Контакт (речовина) необхідно поліпшити

Статтю Контакт (речовина), значний внесок до написання якої зробили Ви, необхідно поліпшити, аби привести її у відповідність вимогам Вікіпедії. Конкретні зауваження Ви можете прочитати на підсторінці поліпшення за 7 травня 2019. Раджу Вам скористатись правилами та порадами. З повагою, Brunei (обговорення) 13:06, 7 травня 2019 (UTC)

YesТак Зроблено--Білецький В.С. (обговорення) 13:59, 7 травня 2019 (UTC)

Статтю Замок канатний необхідно поліпшити

Статтю Замок канатний, значний внесок до написання якої зробили Ви, необхідно поліпшити, аби привести її у відповідність вимогам Вікіпедії. Конкретні зауваження Ви можете прочитати на підсторінці поліпшення за 7 травня 2019. Раджу Вам скористатись правилами та порадами. З повагою, Brunei (обговорення) 13:06, 7 травня 2019 (UTC)

YesТак Зроблено--Білецький В.С. (обговорення) 14:14, 7 травня 2019 (UTC)

Статтю Ентооліти необхідно поліпшити

Статтю Ентооліти, значний внесок до написання якої зробили Ви, необхідно поліпшити, аби привести її у відповідність вимогам Вікіпедії. Конкретні зауваження Ви можете прочитати на підсторінці поліпшення за 7 травня 2019. Раджу Вам скористатись правилами та порадами. З повагою, Brunei (обговорення) 13:06, 7 травня 2019 (UTC)

YesТак Зроблено Об"єднав зі статею Ооліти, яку розширив--Білецький В.С. (обговорення) 15:23, 7 травня 2019 (UTC)

Статтю Параморфізм необхідно поліпшити

Статтю Параморфізм, значний внесок до написання якої зробили Ви, необхідно поліпшити, аби привести її у відповідність вимогам Вікіпедії. Конкретні зауваження Ви можете прочитати на підсторінці поліпшення за 7 травня 2019. Раджу Вам скористатись правилами та порадами. З повагою, Brunei (обговорення) 13:06, 7 травня 2019 (UTC)

YesТак Зроблено--Білецький В.С. (обговорення) 05:52, 9 травня 2019 (UTC)

Статтю Ізоградієнти необхідно поліпшити

Статтю Ізоградієнти, значний внесок до написання якої зробили Ви, необхідно поліпшити, аби привести її у відповідність вимогам Вікіпедії. Конкретні зауваження Ви можете прочитати на підсторінці поліпшення за 7 травня 2019. Раджу Вам скористатись правилами та порадами. З повагою, Brunei (обговорення) 13:06, 7 травня 2019 (UTC)

YesТак Зроблено--Білецький В.С. (обговорення) 06:08, 9 травня 2019 (UTC)

Файл:Vira koko.jpg

Доброго дня! Будь-ласка заповніть пусті поля, бо абсолютні нічого не відомо про фотографію. :с --『  』 Обг. 04:51, 10 травня 2019 (UTC)

YesТак Зроблено--Білецький В.С. (обговорення) 04:57, 10 травня 2019 (UTC)

Нефелометр

Вітаю. В статті нефелометр є термін «завис». Це не помилка? Що він означає?--Brunei (обговорення) 14:10, 12 травня 2019 (UTC)

Ні, не помилка. Тільки не "завис", а "завись" - дивіться в словниках, якщо щось не зрозуміло. Ось тут, наприклад: http://sum.in.ua/ --Білецький В.С. (обговорення) 15:26, 12 травня 2019 (UTC)
Дякую. Там просто поруч стояв карбід-йодид срібла замість хлориду, то я й подумав, що міг бути й ще один одрук.--Brunei (обговорення) 16:39, 12 травня 2019 (UTC)
Десь я чув, що плебс послуговується 2-3 тис. слів. Чорнороб - близько 4-5, кваліфікований робітник - близько 6-7 тис., інженер - 8-9 тис., канд.наук - 10-12 (15) тис., доктор наук - до 30-40 тис. А в українській мові сливе 260 тис. слів (дані НАН України)--Білецький В.С. (обговорення) 15:41, 12 травня 2019 (UTC)

Пардон

а навіщо така багатозначність? Що вона дає? --Jphwra (обговорення) 20:44, 18 травня 2019 (UTC)

"така" - це яка? багатозначність як багатозначність. Ні краща, ні гірша за інші. Багатозначності - частина вікіпедії.--Білецький В.С. (обговорення) 20:58, 18 травня 2019 (UTC)
так оця якраз ніяка. Про що вона? Про Пардон? Прізвище? Місто? Незрозуміло. Я б вас просив обережніше створювати такі дизамбінги, а цей прошу поставити на вилучення. --Jphwra (обговорення) 21:09, 18 травня 2019 (UTC)
Багатозначність. http://sum.in.ua/s/baghatoznachnyj --Білецький В.С. (обговорення) 07:12, 20 травня 2019 (UTC)
Саме ця багатозначність виглядає якоюсь зайвою. --Jphwra (обговорення) 07:17, 20 травня 2019 (UTC)
На декларативні заяви неможливо відповісти. Бо це - Ваше суб"єктивне бачення. Чому саме Ця "багатозначність виглядає якоюсь зайвою"?--Білецький В.С. (обговорення) 12:18, 20 травня 2019 (UTC)

Захович (значення)

чому значення? --Jphwra (обговорення) 20:46, 28 травня 2019 (UTC)

На перспективу. Можна поки що написати "прізвище".--Білецький В.С. (обговорення) 03:53, 29 травня 2019 (UTC)
Та ні там просто треба було взагалі Захович, перпективи ніякої у значення. --Jphwra (обговорення) 05:19, 29 травня 2019 (UTC)
Згоден. Напевно так і краще. Але Захович виводить тільки на Златко Захович--Білецький В.С. (обговорення) 07:07, 29 травня 2019 (UTC)
Це вже не до мене, а до адмінів, щоб вилучили зайве і оформили як належно. --Jphwra (обговорення) 07:15, 29 травня 2019 (UTC)
Зробив запита до адмінів, вони зроблять. просто наступного разу в такихвипадках треба через ЗА, щоб вилучили і знову створити вже дизамбіг. --Jphwra (обговорення) 07:18, 29 травня 2019 (UTC)
1. Дякую. 2."ЗА"?--Білецький В.С. (обговорення) 07:38, 29 травня 2019 (UTC)
запити до адмінів. --Jphwra (обговорення) 09:47, 29 травня 2019 (UTC)

Статтю Афанітова порода необхідно поліпшити

Статтю Афанітова порода, значний внесок до написання якої зробили Ви, необхідно поліпшити, аби привести її у відповідність вимогам Вікіпедії. Конкретні зауваження Ви можете прочитати на підсторінці поліпшення за 1 червня 2019. Раджу Вам скористатись правилами та порадами. З повагою, Brunei (обговорення) 14:19, 1 червня 2019 (UTC)

YesТак Зроблено--Білецький В.С. (обговорення) 14:58, 1 червня 2019 (UTC)

Статтю Індекс в'язкості необхідно поліпшити

Статтю Індекс в'язкості, значний внесок до написання якої зробили Ви, необхідно поліпшити, аби привести її у відповідність вимогам Вікіпедії. Конкретні зауваження Ви можете прочитати на підсторінці поліпшення за 1 червня 2019. Раджу Вам скористатись правилами та порадами. З повагою, Brunei (обговорення) 14:19, 1 червня 2019 (UTC)

YesТак Зроблено--Білецький В.С. (обговорення) 19:46, 1 червня 2019 (UTC)

Статтю Формація Фарсі необхідно поліпшити

Статтю Формація Фарсі, значний внесок до написання якої зробили Ви, необхідно поліпшити, аби привести її у відповідність вимогам Вікіпедії. Конкретні зауваження Ви можете прочитати на підсторінці поліпшення за 1 червня 2019. Раджу Вам скористатись правилами та порадами. З повагою, Brunei (обговорення) 14:19, 1 червня 2019 (UTC)

Статтю Пірогномічність необхідно поліпшити

Статтю Пірогномічність, значний внесок до написання якої зробили Ви, необхідно поліпшити, аби привести її у відповідність вимогам Вікіпедії. Конкретні зауваження Ви можете прочитати на підсторінці поліпшення за 1 червня 2019. Раджу Вам скористатись правилами та порадами. З повагою, Brunei (обговорення) 14:19, 1 червня 2019 (UTC)

YesТак Зроблено--Білецький В.С. (обговорення) 19:47, 1 червня 2019 (UTC)

Статтю Аерометрія необхідно поліпшити

Статтю Аерометрія, значний внесок до написання якої зробили Ви, необхідно поліпшити, аби привести її у відповідність вимогам Вікіпедії. Конкретні зауваження Ви можете прочитати на підсторінці поліпшення за 1 червня 2019. Раджу Вам скористатись правилами та порадами. З повагою, Brunei (обговорення) 14:19, 1 червня 2019 (UTC)

YesТак Зроблено--Білецький В.С. (обговорення) 20:12, 1 червня 2019 (UTC)

Статтю Ізоглибини необхідно поліпшити

Статтю Ізоглибини, значний внесок до написання якої зробили Ви, необхідно поліпшити, аби привести її у відповідність вимогам Вікіпедії. Конкретні зауваження Ви можете прочитати на підсторінці поліпшення за 1 червня 2019. Раджу Вам скористатись правилами та порадами. З повагою, Brunei (обговорення) 14:19, 1 червня 2019 (UTC)

YesТак Зроблено--Білецький В.С. (обговорення) 07:31, 4 червня 2019 (UTC)

Статтю Амаскід гірський необхідно поліпшити

Статтю Амаскід гірський, значний внесок до написання якої зробили Ви, необхідно поліпшити, аби привести її у відповідність вимогам Вікіпедії. Конкретні зауваження Ви можете прочитати на підсторінці поліпшення за 1 червня 2019. Раджу Вам скористатись правилами та порадами. З повагою, Brunei (обговорення) 14:19, 1 червня 2019 (UTC)

YesТак Зроблено Перенаправив на Рогова обманка--Білецький В.С. (обговорення) 19:15, 3 червня 2019 (UTC)

Статус файлу Файл:Руденко.jpg

Шановний користувачу Вікіпедії! Дякуємо за завантаження файлу Файл:Руденко.jpg. Однак при перевірці його опису виявилися деякі проблеми. Будь ласка, зверніть увагу, що кожен невільний файл повинен відповідати критеріям сумлінного використання, у тому числі обов'язково містити обґрунтування сумлінного використання. Зверніть увагу, що не можна обґрунтувати добропорядне використання зображень живих відомих людей. Якщо статус зазначеного файлу не проясниться протягом 7 днів, адміністратори Вікіпедії будуть змушені його вилучити. Якщо можете отримати дозвіл на використання світлини, то скористайтеся алгоритмом ВП:Дозволи 『  』 Обг. 16:18, 4 червня 2019 (UTC)

Шановні! Є у всьому цивілізованому світі правило: Закон (чи правило) зворотної дії не має. Пояснюю: у 2011 році, коли це фото завантажувалося, була передбачена опція "фото з екрана" чи то "фото з сайту". Точно вже не пам"ятаю. Потім (значно пізніше) цю опцію прибрали. АЛЕ НА МОМЕНТ ЗАВАНТАЖЕННЯ ТАКИЙ ПОРЯДОК БУВ ПЕРЕДБАЧЕНИЙ! І 8 (ВІСІМ) РОКІВ ЦЕ ФОТО БУЛО ДОСТУПНЕ. Уявіть собі - зараз приймуть якийсь новий алгоритм, якесь нове правило. І що - тоді передивлятися ВСІ фото які були завантажені за роки існування Вікіпедії? Це - прецедент безладу. Закон (правила) зворотньої дії не мають!--Білецький В.С. (обговорення) 19:30, 4 червня 2019 (UTC)
Для живих осіб не могло такого бути. Резолюцію ввели ще у 2007 році. У 2011 такої можливості не могло бути, якщо особа жива. Те що зображення за 8 років ніхто не перевірив, то це і є безлад. П.С.: І так, якщо є рішення суду чи консенсус, то видаляють фотографії. Так, наприклад, Вікісховище вже не наповнюється німецькими марками. --『  』 Обг. 19:44, 4 червня 2019 (UTC)
Безлад - це протиріччя приписів (правил). Якщо в одному правилі написано, що фото живих осіб не можна ставити, а в іншому просто зазначалося "знімок з екрану" (без застереження що саме знімається) - то саме таке протиріччя і є безлад. Одне правило протирічить іншому правилу.--Білецький В.С. (обговорення) 19:54, 4 червня 2019 (UTC)
Укажіть будь-ласка правило, яке дозволяє знімок екрану. --『  』 Обг. 20:07, 4 червня 2019 (UTC)
Для цього нам з вами треба повернутися у 2011 рік. Це правило було "зашите" в правилах постановки фото на Вікіпедію - там були варіанти посилань за якими дозволялося ставити фото. Зокрема чи то "фото з сайту" чи то "скриншот". Потім це прибрали і зараз таке не передбачено. АЛЕ ПРАВИЛО ЗВОРОТНОЇ ДІЇ НЕ МАЄ! Раз дозволялося у 2011 - значить до його відміни все чинне (всі фото зі скриншотів).--Білецький В.С. (обговорення) 20:11, 4 червня 2019 (UTC)
Правило за 2010 рік постійна версія № 5198235. Воно хоч і не має примітки №3, але всеодно має пункт 1. Згадки щодо скриншот не бачу. Я не зовсім розумію про що Ви: що і де прибрали? Ви можете також цю тему підняти в ВП:Кнайпа (авторське право). Дуже важко нині працювати, коли файли не переглядають роками. --『  』 Обг. 20:24, 4 червня 2019 (UTC)
Ви світлину коли-небудь завантажували? Після того, як ви вибрали і завантажили фото зі свого комп"ютера внизу є опція "Ліцензування" - натиснувши її Ви побачите цілий ряд можливих варіантів ліцензування. Ось там і було прописано "фото з екрана комп"ютера" . Зараз цієї функції немає. Бо правила змінили. Але раз встановлене правило існує до тих пір поки його не відмінять. А відміняють з певного числа. Все що було до того (що завантажувалося за цим правилом) - залишається. Бо закон не має зворотньої дії.--Білецький В.С. (обговорення) 20:31, 4 червня 2019 (UTC)
Зрозумів про що Ви ред. № 9587806. Це була неточність, яку пізніше видалили. Під знімком екрану малося на увазі як скриншот веб-сайту, можливо картини тощо (хоча для таких файлів є свій шаблон). Головною вимогою була відповідність ВП:КДВ. Про що також й зазначає шаблон {{знімок екрана сайту}}: «Використання таких зображень може бути кваліфіковане як добропорядне...» і наступні речення. П.С. знімком екрану також може бути й невільне зображення померлої людини, але для цього є відповідний шаблон. Переглянув включення даного шаблону і бачу кучу помилок :с За ідеєю, яка була взята з англвікі, шаблон потрібно було використовувати лише для ідентифікації статей про веб-сайти.--『  』 Обг. 20:57, 4 червня 2019 (UTC)

Запрошення до участі в конкурсі статей Жінки у STEM

Доброго дня! Півтора роки тому ви брали участь у місячнику «Пані в червоному». Можливо, вам було б цікаво взяти участь у схожому проекті — конкурсі статей Жінки у STEM, який триває протягом червня.

Фокусом конкурсу є висвітлення досягнень жінок у STEM-галузях — точних і природничих науках. Для всіх активних учасників передбачені сувеніри від організаторів, а для переможців — цінні призи. Окремий приз можна отримати у спецномінації про українок у STEM.

Будемо раді, якщо долучитеся до конкурсу. --Aced (від імені оргкомітету конкурсу) 10:51, 5 червня 2019 (UTC)

Я переконаний, що така форма роботи як конкурси себе в основному вичерпала. Треба більш ефективні підходи. Щодо висвітлення досягнень жінок у STEM-галузях - роблю це завжди а не наскоками, "соц.-зобов"язаннями", "штурмовщиною" тощо. Цінні призи?.... Ну точно як у піонертаборі.... чи де там ще... Скільки можна одне і те ж саме...? Як можна ефективніше діяти? Існують, наприклад, понад 100 друкованих українських енциклопедій. Треба отримати на них дозвіл на вільний друк. І методично, крок за кроком групою волонтерів-вікіпедистів заливати контент. Вже готового і відпрацьованого енциклопедичного матеріалу. Там знайдуться сотні і сотні видатних науковців у STEM-галузях (жінок та чоловіків - різниці не повинно бути - адже йдеться про науковців, а не статеву приналежність). Є й інші не менш ефективні шляхи і джерела (зокрема у ВНЗ).--Білецький В.С. (обговорення) 12:44, 5 червня 2019 (UTC)

Коефіцієнт перетворення теплоти

Доброго дня! Чи не могли б ви допрацювати цю статтю, будь ласка? --Ата (обг.) 07:01, 7 червня 2019 (UTC)

Зараз у дорозі. З понеділка зроблю.--Білецький В.С. (обговорення) 09:42, 7 червня 2019 (UTC)
Найбільш кричуще виправив.--Білецький В.С. (обговорення) 09:04, 17 червня 2019 (UTC)

Сторінку Тобіас Тален номіновано на вилучення

Стаття Тобіас Тален, значний внесок до написання якої зробили Ви, була номінована на вилучення. Якщо Ви зацікавлені у обговоренні з цього приводу, будь ласка, залиште свій коментар на сторінці обговорення номінацій за 24 червня 2019. Що ще можна зробити? --DestroyedShu 09:29, 24 червня 2019 (UTC)

Стаття Завоювання й гірнича колонізація імперії ацтеків, значний внесок до написання якої зробили Ви, була номінована на вилучення. Якщо Ви зацікавлені у обговоренні з цього приводу, будь ласка, залиште свій коментар на сторінці обговорення номінацій за 24 червня 2019. Що ще можна зробити? --DestroyedShu 09:40, 24 червня 2019 (UTC)

Життєпис

Привіт, прошу у статтях про людей притримуватися новим правилам Життєпису. Почитайте там. Дякую. --DestroyedShu Обг 15:38, 26 червня 2019 (UTC)

Користуйтеся АКАДЕМІЧНИМИ СЛОВНИКАМИ! = АКАДЕМІЧНИМИ СЛОВНИКАМИ!--Білецький В.С. (обговорення) 18:17, 26 червня 2019 (UTC)

Статтю Молекулярна вода необхідно поліпшити

Статтю Молекулярна вода, значний внесок до написання якої зробили Ви, необхідно поліпшити, аби привести її у відповідність вимогам Вікіпедії. Конкретні зауваження Ви можете прочитати на підсторінці поліпшення за 29 червня 2019. Раджу Вам скористатись правилами та порадами. З повагою, Brunei (обговорення) 23:00, 29 червня 2019 (UTC)

YesТак Зроблено--Білецький В.С. (обговорення) 17:32, 30 червня 2019 (UTC)

Статтю Нижній клас необхідно поліпшити

Статтю Нижній клас, значний внесок до написання якої зробили Ви, необхідно поліпшити, аби привести її у відповідність вимогам Вікіпедії. Конкретні зауваження Ви можете прочитати на підсторінці поліпшення за 29 червня 2019. Раджу Вам скористатись правилами та порадами. З повагою, Brunei (обговорення) 23:00, 29 червня 2019 (UTC)

YesТак Зроблено Перенаправив.--Білецький В.С. (обговорення) 17:05, 30 червня 2019 (UTC)

Підсумок має бути завжди, навіть якщо перетворено на перенаправлення. Я це зробив. --Submajstro (обговорення) 17:21, 30 червня 2019 (UTC)

Статтю Конго (алмазний порох) необхідно поліпшити

Статтю Конго (алмазний порох), значний внесок до написання якої зробили Ви, необхідно поліпшити, аби привести її у відповідність вимогам Вікіпедії. Конкретні зауваження Ви можете прочитати на підсторінці поліпшення за 29 червня 2019. Раджу Вам скористатись правилами та порадами. З повагою, Brunei (обговорення) 23:00, 29 червня 2019 (UTC)

YesТак Зроблено--Білецький В.С. (обговорення) 16:39, 30 червня 2019 (UTC)

Вітаю. Якщо статтю поліпшили, то зробіть так ред. № 25565428. Тоді питання про поліпшення закривається для всіх. --Submajstro (обговорення) 16:47, 30 червня 2019 (UTC)

Сторінку Збагачення хромових руд на Донському ГЗК номіновано на вилучення

Стаття Збагачення хромових руд на Донському ГЗК, значний внесок до написання якої зробили Ви, була номінована на вилучення. Якщо Ви зацікавлені у обговоренні з цього приводу, будь ласка, залиште свій коментар на сторінці обговорення номінацій за 1 липня 2019. Що ще можна зробити? --Kharkivian (обг.) 11:22, 1 липня 2019 (UTC)

ПЕРЕНАПРАВЛЕНО.--Білецький В.С. (обговорення) 12:17, 7 липня 2019 (UTC)

Сторінку Благодійний фонд підтримки безробітних номіновано на вилучення

Стаття Благодійний фонд підтримки безробітних, значний внесок до написання якої зробили Ви, була номінована на вилучення. Якщо Ви зацікавлені у обговоренні з цього приводу, будь ласка, залиште свій коментар на сторінці обговорення номінацій за 7 липня 2019. Що ще можна зробити? --Mitte27 (обговорення) 11:37, 7 липня 2019 (UTC)

Сторінку Гармонія (благочинний фонд) номіновано на вилучення

Стаття Гармонія (благочинний фонд), значний внесок до написання якої зробили Ви, була номінована на вилучення. Якщо Ви зацікавлені у обговоренні з цього приводу, будь ласка, залиште свій коментар на сторінці обговорення номінацій за 7 липня 2019. Що ще можна зробити? --Mitte27 (обговорення) 13:39, 7 липня 2019 (UTC)

Сторінку Фонд «Право для України» номіновано на вилучення

Стаття Фонд «Право для України», значний внесок до написання якої зробили Ви, була номінована на вилучення. Якщо Ви зацікавлені у обговоренні з цього приводу, будь ласка, залиште свій коментар на сторінці обговорення номінацій за 7 липня 2019. Що ще можна зробити? --Mitte27 (обговорення) 13:44, 7 липня 2019 (UTC)

Сторінку Міжнародний благодійний фонд «Центр інновацій та розвитку» номіновано на вилучення

Стаття Міжнародний благодійний фонд «Центр інновацій та розвитку», значний внесок до написання якої зробили Ви, була номінована на вилучення. Якщо Ви зацікавлені у обговоренні з цього приводу, будь ласка, залиште свій коментар на сторінці обговорення номінацій за 10 липня 2019. Що ще можна зробити? --Mitte27 (обговорення) 21:12, 10 липня 2019 (UTC)

Сторінку Фонд «Європа XXI» номіновано на вилучення

Стаття Фонд «Європа XXI», значний внесок до написання якої зробили Ви, була номінована на вилучення. Якщо Ви зацікавлені у обговоренні з цього приводу, будь ласка, залиште свій коментар на сторінці обговорення номінацій за 10 липня 2019. Що ще можна зробити? --Mitte27 (обговорення) 21:14, 10 липня 2019 (UTC)

Сторінку Дніпропетровський медіа-центр номіновано на вилучення

Стаття Дніпропетровський медіа-центр, значний внесок до написання якої зробили Ви, була номінована на вилучення. Якщо Ви зацікавлені у обговоренні з цього приводу, будь ласка, залиште свій коментар на сторінці обговорення номінацій за 14 липня 2019. Що ще можна зробити? --Mitte27 (обговорення) 07:44, 14 липня 2019 (UTC)

Сторінку Центр політичних студій та аналітики номіновано на вилучення

Стаття Центр політичних студій та аналітики, значний внесок до написання якої зробили Ви, була номінована на вилучення. Якщо Ви зацікавлені у обговоренні з цього приводу, будь ласка, залиште свій коментар на сторінці обговорення номінацій за 15 липня 2019. Що ще можна зробити? --Mitte27 (обговорення) 18:47, 15 липня 2019 (UTC)

Статтю Зародок мінералу необхідно поліпшити

Статтю Зародок мінералу, значний внесок до написання якої зробили Ви, необхідно поліпшити, аби привести її у відповідність вимогам Вікіпедії. Конкретні зауваження Ви можете прочитати на підсторінці поліпшення за 22 липня 2019. Раджу Вам скористатись правилами та порадами. З повагою, Brunei (обговорення) 15:54, 22 липня 2019 (UTC)

YesТак Зроблено--Білецький В.С. (обговорення) 09:55, 18 серпня 2019 (UTC)

Перенаправив на Зародження мінералів--Білецький В.С. (обговорення) 09:54, 18 серпня 2019 (UTC)

Статтю Драпування необхідно поліпшити

Статтю Драпування, значний внесок до написання якої зробили Ви, необхідно поліпшити, аби привести її у відповідність вимогам Вікіпедії. Конкретні зауваження Ви можете прочитати на підсторінці поліпшення за 22 липня 2019. Раджу Вам скористатись правилами та порадами. З повагою, Brunei (обговорення) 15:54, 22 липня 2019 (UTC)

YesТак Зроблено--Білецький В.С. (обговорення) 14:02, 5 серпня 2019 (UTC)

Стаття була перейменована, а помилкове перенаправлення залишилося. Я не став ставити перенаправлення на вилучення, а переписав на самостійну. Надалі просьба номінувати помилкові перенаправлення на швидке чи розвивати їх до самостійних сторінок. Авторство залишається за перейменувачем. --В.Галушко (обговорення) 14:41, 5 серпня 2019 (UTC)
Дякую. Маю технічні проблеми. Сиджу з ноутом у сільській місцевості. Інтернет то є, то немає, то знову немає. Отже не все і вдається зробити. За допомогу дякую.--Білецький В.С. (обговорення) 17:32, 5 серпня 2019 (UTC)

Статтю Метаколоїди необхідно поліпшити

Статтю Метаколоїди, значний внесок до написання якої зробили Ви, необхідно поліпшити, аби привести її у відповідність вимогам Вікіпедії. Конкретні зауваження Ви можете прочитати на підсторінці поліпшення за 22 липня 2019. Раджу Вам скористатись правилами та порадами. З повагою, Brunei (обговорення) 15:54, 22 липня 2019 (UTC)

YesТак Зроблено--Білецький В.С. (обговорення) 21:48, 23 липня 2019 (UTC)

Статтю Базальна зона гір необхідно поліпшити

Статтю Базальна зона гір, значний внесок до написання якої зробили Ви, необхідно поліпшити, аби привести її у відповідність вимогам Вікіпедії. Конкретні зауваження Ви можете прочитати на підсторінці поліпшення за 22 липня 2019. Раджу Вам скористатись правилами та порадами. З повагою, Brunei (обговорення) 15:54, 22 липня 2019 (UTC)

YesТак Зроблено--Білецький В.С. (обговорення) 13:42, 5 серпня 2019 (UTC)

Статтю Мінерали ювенільні необхідно поліпшити

Статтю Мінерали ювенільні, значний внесок до написання якої зробили Ви, необхідно поліпшити, аби привести її у відповідність вимогам Вікіпедії. Конкретні зауваження Ви можете прочитати на підсторінці поліпшення за 22 липня 2019. Раджу Вам скористатись правилами та порадами. З повагою, Brunei (обговорення) 15:54, 22 липня 2019 (UTC)

YesТак Зроблено--Білецький В.С. (обговорення) 20:13, 28 липня 2019 (UTC)

Сторінку Янчук Едуард Олександрович номіновано на вилучення

Стаття Янчук Едуард Олександрович, значний внесок до написання якої зробили Ви, була номінована на вилучення. Якщо Ви зацікавлені у обговоренні з цього приводу, будь ласка, залиште свій коментар на сторінці обговорення номінацій за 26 липня 2019. Що ще можна зробити? --Friend (обг.) 12:16, 26 липня 2019 (UTC)

Подяка за поліпшення статей

Заслуженому поліпшувачу
Вдячні Вам за героїчне поліпшення статей Вікіпедії, зокрема у відповідному проєкті.
Вашими зусиллями якість Української Вікіпедії невпинно зростає.
Наснаги, пишіть ще, ми це цінуємо! )

Вітаю. Хочеться відмітити тих небагатьох, хто потроху поліпшує статті на ВП:ПОЛ. Дякую. --Brunei (обговорення) 16:37, 6 серпня 2019 (UTC)

Прошу допомогти

Доброго вечора! Створила сторінку Люди Перемоги, звертаюсь до вас за порадою: як її допрацювати? Іще працюю над змістом, хочу усіх героїв вписати, авторів. Об'єм немаленький — більш як 500 імен. Не хочеться, вкласти сили, а сторінку просто видалять... Можливо, щось порадите або перевірите її? Дякую. -- On tv (обговорення) 15:34, 7 серпня 2019 (UTC)

Сторінку Іфзаніт номіновано на вилучення

Стаття Іфзаніт, значний внесок до написання якої зробили Ви, була номінована на вилучення. Якщо Ви зацікавлені у обговоренні з цього приводу, будь ласка, залиште свій коментар на сторінці обговорення номінацій за 14 серпня 2019. Що ще можна зробити? --Yuriz (обговорення) 15:37, 14 серпня 2019 (UTC)

Перейменування

Вітаю! Не зовсім зрозуміле перейменування Ліхтар кабіниЛіхтар кабіни (авіація). Оскільки інших статей про ліхтарі кабін нема, уточнення зайве. --В.Галушко (обговорення) 20:15, 19 серпня 2019 (UTC)

Там напевно інше. Треба Ліхтар (авіація).--Білецький В.С. (обговорення) 20:17, 19 серпня 2019 (UTC)

Williams Technologies

Вітаю. У статті з МГЕ неправильні інтервікі, Caterpillar купила також цілком іншу компанію. Чи нема у Вас даних про саме цю компанію? --Brunei (обговорення) 18:00, 12 вересня 2019 (UTC)

Зараз у мене немає можливості відстежувати історію компаній. Разом з тим, сформулюйте питання конкретніше. ...Врешті стаття потребує доповнення. Напевно з англ. Вікі.--Білецький В.С. (обговорення) 18:04, 12 вересня 2019 (UTC)
Проблема якраз у тому, що в англвікі стаття про іншу компанію, яка турбодвигунами займалася. А про ту поки не можу знайти інформації. Подумав, може у Вас є де швидко глянути хоч якісь додаткові ключові слова. --Brunei (обговорення) 22:06, 12 вересня 2019 (UTC)
Подивився. Там дійсно декілька фірм з цією назвою. НВО "Гаймек" з Донецька співпрацювала з тією, яка досліджувала одержання водовугільної суспензії (водовугільного палива). Навіть були на конференції у США, яку організовувала ця компанія. Так як ця компанія розробляла передові вугільні технології, то і увійшлда до МГЕ. Ось тут є згадка про цю фірму: https://patents.google.com/patent/US3993455A/en Ключове словосполучення: Coal-water slurry, Williams Technologies. --Білецький В.С. (обговорення) 16:24, 13 вересня 2019 (UTC)
О, дуже дякую. Завтра спробую переробити. --Brunei (обговорення) 19:29, 13 вересня 2019 (UTC)
Дякую за співробітництво. На жаль матеріали конференції Williams Technologies у США по водовугільному паливу залишилися в Донецьку. Схоже, що втрачені. --Білецький В.С. (обговорення) 20:55, 13 вересня 2019 (UTC)

Сторінку Траса номіновано на вилучення

Стаття Траса, значний внесок до написання якої зробили Ви, була номінована на вилучення. Якщо Ви зацікавлені у обговоренні з цього приводу, будь ласка, залиште свій коментар на сторінці обговорення номінацій за 14 вересня 2019. Що ще можна зробити? --Yuriz (обговорення) 15:19, 14 вересня 2019 (UTC)

Бусоль

Вітаю! Як фахівця, прошу допомогти консультацією (я Вас згадував, мабуть пінг не спрацював). Ви започаткували статтю Бусоль, але потім один з користувачів переписав статтю так, що вона виглядає на статтю про звичайний компас. Я пробував виправити, але він знову вніс сумнівну інформацію. Просьба пояснити, чим відрізняється бусоль від компаса. З повагою --В.Галушко (обговорення) 20:18, 24 вересня 2019 (UTC)

Відмінності у конструкції. Див., наприклад, https://ru-austria-trek.livejournal.com/12901.html --Білецький В.С. (обговорення) 20:32, 24 вересня 2019 (UTC)
Дякую. А є інше джерело? Блог не вважається АД. У статтях УРЕ, Словника Брокгауза і Єфрона, Військової енциклопедії говориться про штатив, діоптри чи зорову трубу. --В.Галушко (обговорення) 20:47, 24 вересня 2019 (UTC)
Це інструкція з експлуатації, як я розумію. --Білецький В.С. (обговорення) 06:34, 25 вересня 2019 (UTC)

Raise borer

Вітаю. Підкажіть, будь ласка, чи є в нас відповідник en:Raise borer.--Brunei (обговорення) 09:35, 25 вересня 2019 (UTC)

У нас такої статті немає. Це так зване ВИСХІДНЕ БУРІННЯ чи БУРІННЯ ВИСХІДНИХ ВИРОБОК(https://www.google.com/search?q=Raise+boring&sxsrf=ACYBGNQA-3soXp4DIj3aU6UzjUEHlKS8VA:1569430235494&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwixzb6dt-zkAhWBposKHfKnCnMQ_AUIEigB&biw=1517&bih=681#imgrc=lf1sqkjEuckJWM:). Над назвою треба подумати. І статтю не треба перекладати - там погано. Треба все переписати. Фахівцю.--Білецький В.С. (обговорення) 17:00, 25 вересня 2019 (UTC)
Ні, писати на цю тему не буду, не хвилюйтеся. Я не перекладаю. А стабів про буріння без інтервікі в нас чимало. --Brunei (обговорення) 19:02, 25 вересня 2019 (UTC)
Шукати треба інтервікі. Практично всі терміни по бурінню мають фаховий переклад у МГЕ та Словнику В.С.Бойка.--Білецький В.С. (обговорення) 19:38, 25 вересня 2019 (UTC)

Сторінку Щоденник Дмитра Туптала номіновано на вилучення

Стаття Щоденник Дмитра Туптала, значний внесок до написання якої зробили Ви, була номінована на вилучення. Якщо Ви зацікавлені у обговоренні з цього приводу, будь ласка, залиште свій коментар на сторінці обговорення номінацій за 6 жовтня 2019. Що ще можна зробити? Анатолій (обговорення) 08:30, 6 жовтня 2019 (UTC)

Ашаризація

Вітаю. Подивився по статтях, схоже, що мова йде про ашаритизацію. Чи те той самий термін? --Brunei (обговорення) 20:20, 6 жовтня 2019 (UTC)

Я ще перевірю. Але, напевно, це дві форми написання одного явища.--Білецький В.С. (обговорення) 20:24, 6 жовтня 2019 (UTC)

Новий спосіб допомагати новачкам

Вигляд увімкненої домашньої сторінки новачка

Привіт! Ви належите до найактивніших патрульних останнього часу; оскільки ви проводите чимало часу у Вікіпедії, то я подумала, що вам може бути цікаво.
Планується (я писала про це у Кнайпі (пропозиції)) увімкнути в уквікі нову функцію під назвою «Домашня сторінка новачка»: свіжозареєстрований користувач матиме власну «домашню», де будуть підказки про те, що можна зробити, і, що головне — згадуватиметься персональний наставник. Таким чином, новачок могтиме звернутися із запитанням не в знеособлену кнайпу (про яку ще якось треба дізнатися), а до конкретної людини, яка зголосилася допомагати.
Система випадково присвоюватиме новачкам когось зі списку тих, хто додав своє ім'я на цій сторінці: Вікіпедія:Кнайпа (допомога)/Наставники.
Якщо вам цікаво допомагати новачкам, будь ласка, додайте своє ім'я користувача на цій сторінці.
Дякую! --Ата (обг.) 19:28, 11 жовтня 2019 (UTC)

Дякую за інформацію.--Білецький В.С. (обговорення) 20:21, 11 жовтня 2019 (UTC)

Сторінку Лабораторія законодавчих ініціатив номіновано на вилучення

Стаття Лабораторія законодавчих ініціатив, значний внесок до написання якої зробили Ви, була номінована на вилучення. Якщо Ви зацікавлені у обговоренні з цього приводу, будь ласка, залиште свій коментар на сторінці обговорення номінацій за 19 жовтня 2019. Що ще можна зробити? --Mitte27 (обговорення) 01:26, 19 жовтня 2019 (UTC)

ДКО НРУ

Доброго дня!

У списку джерел статті Донецька Крайова організація Народного Руху України вказано ніби понад з десяток джерел, але сама стаття не верифікована. Згідно з правилом ВП:П поставив шаблони запиту на верифікацію окремих тверджень у статті. Прошу Вас пододавати до статті виноски на відповідні видання чи статті з посторінковими посиланнями на джерела. Гарно верифікована стаття - це те, до чого ми всі прагнемо. Дякую. --Kharkivian (обг.) 10:28, 24 жовтня 2019 (UTC)

Сторінку Західноукраїнський регіональний навчальний центр номіновано на вилучення

Стаття Західноукраїнський регіональний навчальний центр, значний внесок до написання якої зробили Ви, була номінована на вилучення. Якщо Ви зацікавлені у обговоренні з цього приводу, будь ласка, залиште свій коментар на сторінці обговорення номінацій за 3 листопада 2019. Що ще можна зробити? --Mitte27 (обговорення) 13:11, 3 листопада 2019 (UTC)

Сторінку Сумський міський кризовий центр номіновано на вилучення

Стаття Сумський міський кризовий центр, значний внесок до написання якої зробили Ви, була номінована на вилучення. Якщо Ви зацікавлені у обговоренні з цього приводу, будь ласка, залиште свій коментар на сторінці обговорення номінацій за 4 листопада 2019. Що ще можна зробити? --Mitte27 (обговорення) 19:45, 4 листопада 2019 (UTC)

Сторінку Мережа аналітичних центрів України номіновано на вилучення

Стаття Мережа аналітичних центрів України, значний внесок до написання якої зробили Ви, була номінована на вилучення. Якщо Ви зацікавлені у обговоренні з цього приводу, будь ласка, залиште свій коментар на сторінці обговорення номінацій за 5 листопада 2019. Що ще можна зробити? --Mitte27 (обговорення) 12:51, 5 листопада 2019 (UTC)

Сторінку Міжнародна асоціація інституцій регіонального розвитку “МАІРР” номіновано на вилучення

Стаття Міжнародна асоціація інституцій регіонального розвитку “МАІРР”, значний внесок до написання якої зробили Ви, була номінована на вилучення. Якщо Ви зацікавлені у обговоренні з цього приводу, будь ласка, залиште свій коментар на сторінці обговорення номінацій за 6 листопада 2019. Що ще можна зробити? --Mitte27 (обговорення) 14:46, 6 листопада 2019 (UTC)

Сторінку Інститут Європейської безпеки та конверсії номіновано на вилучення

Стаття Інститут Європейської безпеки та конверсії, значний внесок до написання якої зробили Ви, була номінована на вилучення. Якщо Ви зацікавлені у обговоренні з цього приводу, будь ласка, залиште свій коментар на сторінці обговорення номінацій за 7 листопада 2019. Що ще можна зробити? --Mitte27 (обговорення) 10:06, 7 листопада 2019 (UTC)

Сторінку Асоціація підтримки громадських ініціатив «Ковчег» номіновано на вилучення

Стаття Асоціація підтримки громадських ініціатив «Ковчег», значний внесок до написання якої зробили Ви, була номінована на вилучення. Якщо Ви зацікавлені у обговоренні з цього приводу, будь ласка, залиште свій коментар на сторінці обговорення номінацій за 8 листопада 2019. Що ще можна зробити? Олексій Мажуга (обговорення) 22:32, 8 листопада 2019 (UTC)

Сторінку Використання та видобування глин в доісторичний період номіновано на вилучення

Стаття Використання та видобування глин в доісторичний період, значний внесок до написання якої зробили Ви, була номінована на вилучення. Якщо Ви зацікавлені у обговоренні з цього приводу, будь ласка, залиште свій коментар на сторінці обговорення номінацій за 9 листопада 2019. Що ще можна зробити? --~OriMica~ (обг.) 00:04, 9 листопада 2019 (UTC)

Сторінку Міжнародна молодіжна палата України номіновано на вилучення

Стаття Міжнародна молодіжна палата України, значний внесок до написання якої зробили Ви, була номінована на вилучення. Якщо Ви зацікавлені у обговоренні з цього приводу, будь ласка, залиште свій коментар на сторінці обговорення номінацій за 10 листопада 2019. Що ще можна зробити? --Mitte27 (обговорення) 14:28, 10 листопада 2019 (UTC)

Сторінку Центр європейських ініціатив номіновано на вилучення

Стаття Центр європейських ініціатив, значний внесок до написання якої зробили Ви, була номінована на вилучення. Якщо Ви зацікавлені у обговоренні з цього приводу, будь ласка, залиште свій коментар на сторінці обговорення номінацій за 14 листопада 2019. Що ще можна зробити? --Mitte27 (обговорення) 15:07, 14 листопада 2019 (UTC)

Сторінку Гідромуфта номіновано на вилучення

Стаття Гідромуфта, значний внесок до написання якої зробили Ви, була номінована на вилучення. Якщо Ви зацікавлені у обговоренні з цього приводу, будь ласка, залиште свій коментар на сторінці обговорення номінацій за 15 листопада 2019. Що ще можна зробити? --Yuriz (обговорення) 09:55, 15 листопада 2019 (UTC)

Сторінку Центр антикризових досліджень номіновано на вилучення

Стаття Центр антикризових досліджень, значний внесок до написання якої зробили Ви, була номінована на вилучення. Якщо Ви зацікавлені у обговоренні з цього приводу, будь ласка, залиште свій коментар на сторінці обговорення номінацій за 15 листопада 2019. Що ще можна зробити? --Mitte27 (обговорення) 17:23, 15 листопада 2019 (UTC)

Сторінку Експерти України номіновано на вилучення

Стаття Експерти України, значний внесок до написання якої зробили Ви, була номінована на вилучення. Якщо Ви зацікавлені у обговоренні з цього приводу, будь ласка, залиште свій коментар на сторінці обговорення номінацій за 16 листопада 2019. Що ще можна зробити? --Mitte27 (обговорення) 09:13, 16 листопада 2019 (UTC)

Сторінку Чернігівський громадський комітет захисту прав людини номіновано на вилучення

Стаття Чернігівський громадський комітет захисту прав людини, значний внесок до написання якої зробили Ви, була номінована на вилучення. Якщо Ви зацікавлені у обговоренні з цього приводу, будь ласка, залиште свій коментар на сторінці обговорення номінацій за 26 листопада 2019. Що ще можна зробити? --Mitte27 (обговорення) 13:27, 26 листопада 2019 (UTC)

Сторінку Науково-дослідний центр системного аналізу Гуманітарного університету номіновано на вилучення

Стаття Науково-дослідний центр системного аналізу Гуманітарного університету, значний внесок до написання якої зробили Ви, була номінована на вилучення. Якщо Ви зацікавлені у обговоренні з цього приводу, будь ласка, залиште свій коментар на сторінці обговорення номінацій за 5 грудня 2019. Що ще можна зробити? --Mitte27 (обговорення) 19:46, 5 грудня 2019 (UTC)

Склад злочину

Доброго дня! Склад злочину#Поняття і значення складу злочину - інформація, яка, по-перше, частково дублює вже наявну в статті, а по-друге, дослівно скопійована звідси. Чи не є це порушенням ВП:АП? Хіба даний ресурс розміщує інформацію під вільною ліцензією? — M. Humeniuk (обговорення) 10:30, 8 грудня 2019 (UTC+2)

ПОНЯТТЯ, тобто дефініція, визначення - не можуть бути пересказані своїми словами. На те вони і ВИЗНАЧЕННЯ. Ось ця фраза: Склад злочину (від лат. corpus delicti - корпус делікту; від нім. Tatbestand - складу злочину або злочинного діяння) - історично сформоване поняття, сформульоване для позначення суми ознак, що вказують на те, що вчинене діяння є злочинним і караним. - це і є ВИЗНАЧЕННЯ.--Білецький В.С. (обговорення) 12:00, 8 грудня 2019 (UTC)

Категорії геологічної вивченості копалин

Як буде можливість — погляньте Обговорення:Розвідані запаси корисної копалини. У нас із Leon II були деякі розбіжності щодо позначення категорій (з індексами чи без них). Ми начебто дійшли консенсусу. Однак, може у Вас будуть які зауваження чи заперечення. Ну а як не буде, то все одно варто знати, бо Ви активно працюєте в цій тематиці. --Olvin (обговорення) 16:30, 16 грудня 2019 (UTC)

Немов би то все так, як витам описуєте. Але я поконсультуюся ще з геологами.--Білецький В.С. (обговорення) 02:13, 17 грудня 2019 (UTC)
Сучасний зразок ось тут: http://minerals-ua.info/stan-zapasiv.php --Білецький В.С. (обговорення) 13:37, 17 грудня 2019 (UTC)
Зразок чого? --Olvin (обговорення) 14:10, 17 грудня 2019 (UTC)
Позначення категорій. Геоінформ України, який формує цю сторінку, дотримується останній прийнятих норм.--Білецький В.С. (обговорення) 14:15, 17 грудня 2019 (UTC)
У тому звіті (який формується автоматично) застосовується спрощена система позначень, без індексів. Дивитися треба як люди пишуть. Наприклад:
--Olvin (обговорення) 15:17, 17 грудня 2019 (UTC)
Взагалі то треба знайти останні нормативні документи. Але мені геологи з університету Каразіна (Харків) сказали, що Геоінформ України найбільше дотримується норм. Матеріали конференцій - це завжди література не нормативна. Спершу ідуть ДСТУ, потім (а може й перші) Словники НАН України, Фахові енциклопедії, потім (в третьому ряду) - підручники, посібники, монографії, конференції.--Білецький В.С. (обговорення) 15:46, 17 грудня 2019 (UTC)
А Ви досі не дивилися нормативні документи (які наведено у статті)?
Із фахових енциклопедій я бачив хіба що Гірничу, де у першому томі застосована одна система позначень, а в другому томі — інша.
--Olvin (обговорення) 16:01, 17 грудня 2019 (UTC)
Звичайно, дивився. Але зміни йдуть за змінами і важко за ними вгледіти (щодо т.І і т.ІІ - між ними три роки). Тому часто орієнтуєшся за авторитетними організаціями. Серед них науковці вважають такою Геоінформ України. ...Але завтра можуть бути нові зміни...--Білецький В.С. (обговорення) 16:14, 17 грудня 2019 (UTC)
Про зміни, які стануться завтра, ми будемо писати післязавтра. Зараз пишемо виходячи з наявного, а не з того, що може буде.
Цілком згоден--Білецький В.С. (обговорення) 18:03, 17 грудня 2019 (UTC)
Якщо орієнтуватися на стан, який був у галузі на початок 2019 року, то я свій висновок зробив. Для вас наводжу останній щорічник Геоінформу:
  • Мінеральні ресурси України : Щорічник / С.І. Примушко, В.С. Лабузна, В.Ф. Величко. — Державне науково-виробниче підприємство «Державний інформаційний геологічний фонд України». — Київ, 2018. — 270 с.
Маю тільки одне прохання — не поспішайте переписувати шматки з нього до Вікіпедійної статті. Ну, тобто, переписувати-то треба. Але не поспішаючи. І не шматки.
--Olvin (обговорення) 16:36, 17 грудня 2019 (UTC)
Стан справ за даними Геоінформу офіційний. Зрозуміло, що я його стараюся брати не шматками, а переробляючи... Але, але... Вугільна промисловість продовжує стагнацію. Зарплати затримують, платять (щойно був на Донбасі) навіть ГРОЗ десь по 8-9 тис. (жах повний!), торф стабільно (хоч і впав), навіть Українське Торфове товариство відновлюють у Рівному (хоча там інше - беруть нові ділянки під торф, а в дійсності видобувають бурштин - є таке явище), нафта стабільно низько, хоча років 5-7 назад стали брати забалансові тонкі пласти (завдяки новим технологіям горизонтального буріння і телеметрії) - приклад - Гнідинцівське родовище, газ - нарешті йдуть на нижні горизонти Шебелинки - там закладають надглибоку свердловину (разом з тим, по ходу буріння буде "знята" цінна інформація для геологічного моделювання на всій Шебелинці, що зараз гостро бракує), уран - є плани надати нове дихання цій галузі, де у нас великі запаси руди (тонкість - немає глибокої стадії збагачення - це така політика була в СРСР щоб Україна не мала замкненого циклу атомної енергетики), рідкіснометалічні родовища - теж є різні тенденції, так у Приазов"ї відновлені частково потужності в Донському.... Так що крім Геоінформу стан справ у сировинній галузі відстежуємо (автори МГЕ) й за іншими джерелами. ...Дякую за Вашу дуже цінну участь у співредагуванні статті "Корисні копалини України". З повагою--Білецький В.С. (обговорення) 18:03, 17 грудня 2019 (UTC)
Геоінформ подає інформацію лише про стан геологічного вивчення копалин. Він не враховує економічну та соціальну складові. І у Вікі статті про це фактично нічого нема. А для оцінки копалин на рівні України цей фактор, на мою думку, дуже важливий, навіть важливіший за стан їх геологічного вивчення. Я додав у статтю економічно-промислову класифікацію за державною програмою 2011. Як я бачу, за соціальними та економічними факторами оцінює й РКООН, але у Вікі нема інформації про це. Рию джерела … --Olvin (обговорення) 14:17, 19 грудня 2019 (UTC)

Посилання на minerals-ua.info/stan-zapasiv

Мушу зазначити, що так робити не слід: посилання на minerals-ua.info/stan-zapasiv.php не піддається перевірці (спробуйте його відкрити — там порожньо). --Olvin (обговорення) 20:45, 17 грудня 2019 (UTC)

Саранчук В.І., Ільяшов М.О., Ошовський В.В., Білецький В.С. Основи хімії і фізики горючих копалин. - Донецьк: Східний видавничий дім, 2008. – с. 640. ISBN 978-966-317-024-4 - в статті вже активне посилання.--Білецький В.С. (обговорення) 21:07, 17 грудня 2019 (UTC)
http://minerals-ua.info/stan-zapasiv.php - відкриваю без проблем і зовсім не порожньо--Білецький В.С. (обговорення) 21:10, 17 грудня 2019 (UTC)
У мене за посиланням відкривається порожня таблиця. Ви пробували закрити вікно і потім знову відкрити посилання (з вікістатті)? --Olvin (обговорення) 13:58, 19 грудня 2019 (UTC)
За посиланням http://minerals-ua.info/stan-zapasiv.php - відкриваю без проблем і зовсім не порожньо. Правда, я виходжу на Головну. Потім можна прокручувати табличку Запасів корисних копалин (на сторінці "Мінеральні ресурси"). Є Геологія, Родовища та ін.--Білецький В.С. (обговорення) 21:10, 17 грудня 2019 (UTC)
У мене відкривається сторінка з двома порожніми таблицями (три назви, дві шапки, без чисел). Тобто, сторінка-то не порожня, але таблиці на ній — порожні.
Там справді можна перейти в головне меню, прокрутити до Запасів, сформувати сторінку наново (і таблиці вже будуть не порожні).
Але я певен, що читач, який потрапив туди вперше, до таблиці швидше всього не дістанеться. --Olvin (обговорення) 15:37, 19 грудня 2019 (UTC)
Гадаю для енциклопедичної статті краще взяти опублікований щорічник (посилання на нього я навів у попередньому розділі). Щоправда, там дані на рік старіші (на 2018 р, за 2017). Але це публікація, яка вже не змінюватиметься (на відміну від сайту, який перебуває в розробці, тобто, неусталений поки що). На книгу можна зробити нормальні бібліографічні посилання (сторінку зазначити, наприклад). --Olvin (обговорення) 16:05, 19 грудня 2019 (UTC)
  • Десь отак. --Olvin (обговорення) 18:30, 19 грудня 2019 (UTC)
    1. Щодо року, то я цілком згоден. Один рік не відіграє ролі, коли ми говоримо про запаси і ресурси кориссних копалин. Їх оцінки не змінюються навіть десятиліттями (або майже не змінюються). 2. Залишається питання щодо аввторитетності джерел. Ніяких проблем з переходом по сторінках сайту немає. Є ідея подати два джерела. Те що було і те, що пропонуєте Ви. Цей вааріант видається найсильнішим і ... всіх задовольнить - і інтернет-початківців (прямий вихід на інформацію) і любителів "докопуватися" до інформджерел (подорожувати по сайту). Як Вам цей варіант? 3. "Порожня таблиця" на вході в сайт (вона не порожня - вона з "паспортом" але без чисел - можливо задумка архітекторів сайту (мабуть невдала) щось на кшталт науково-інформаційної реклами. Але у мене це не викликало ніяких труднощів - навіть не звернув увагу - 2-3 кроки і вся інформація на екрані.--Білецький В.С. (обговорення) 19:08, 19 грудня 2019 (UTC)
    Я вважаю, що енциклопедичну статтю слід писати за джерелом, яке не змінюватиметься з часом. Той сайт інтерактивний, і як джерело для енциклопедії він не годиться. Посилання на сайт подати можна (з відповідним коментарем), але писати за ним статтю (і посилатися на нього як на джерело) — ні. --Olvin (обговорення) 19:52, 19 грудня 2019 (UTC)

Посилання на Гірничий енциклопедичний словник

Маю ще одне прохання: якщо додаєте посилання на ГЕС, то за можливості зазначайте хоча б том (а бажано — і сторінку). Якось так: {{ГЕС|том=1|сторінки=250}}.

Бо посилання на тритомне видання в цілому … фактично то в нікуди. Ви може й знаєте ті сторінки напам'ять, а читачі (ну от, я, наприклад) — не знають. --Olvin (обговорення) 21:04, 17 грудня 2019 (UTC)

Я теж не знаю сторінки напам"ять. Завтра на кафедрі в своїй бібліотечці подивлюся і поставлю конкретні сторінки. Більше того - всі томи МГЕ стоять на репозитарії - можна подати лінк. --Білецький В.С. (обговорення) 21:12, 17 грудня 2019 (UTC)
Сторінки в посиланні на ГЕС поставив.--Білецький В.С. (обговорення) 19:57, 18 грудня 2019 (UTC)

Незрозумілі додавання джерел та літератури

Володимире Стефановичу, Ви не могли б пояснити, навіщо в заголовок розділу «Розвідка родовищ» додано посилання на підручник 2017 року? --Olvin (обговорення) 18:35, 19 грудня 2019 (UTC)

Щойно прийшов з роботи.... Їхати 1 годину.... Поняття "Розвідка родовищ корисних копалин" добре (всебічно, докладно, фахово) розкрито саме в цьому підручнику. Текст якого водночас і фаховий, і доступний для читача Вікіпедії (хтось там давав зауваження, що стаття "занадто фахова" - ось я й послався на компромісний варіант - і фахово, і доступно.--Білецький В.С. (обговорення) 18:52, 19 грудня 2019 (UTC)
Зауваження «занадто фахова» стосувалося статті у Вікіпедії, а не наведених джерел. Джерела й мають бути фаховими. Однак стаття у Вікіпедії має бути написана мовою, яка зрозуміла нефахівцям. Від того, що Ви послалися на «зрозумілий» підручник, стаття у Вікіпедії не стала зрозумілішою. Я взагалі не бачу сенсу в таких посиланнях. Його можна подати як літературу для подальшого вивчення, однак не в цій статті. --Olvin (обговорення) 19:14, 19 грудня 2019 (UTC)
  • Також незрозуміло, навіщо в розділ Літератури додано два томи енциклопедію Українознавства Кубійовича. Там справді є якась цікава інформація щодо корисних копалин, якої нема в джерелах українською мовою? --Olvin (обговорення) 18:44, 19 грудня 2019 (UTC)
    Енциклопедія Кубійовича тільки називається Енциклопедією українознавства. Вона по суті була універсальною українською енциклопедією. В ній вперше були відображені всі теми стосовно України. В т.ч. і корисні копалини. Я мав цю роботу на Донбасі. Привіз зі США. Читав її. Дивувався глибині пропрацьовки матеріалу. Вона не схожа на радянські джерела. Звичайно, ця неординарна енциклопедія - дуже цінне джерело про Україну, хоча і вийшла вже давно. Використовував при підготовці своїх праць як джерельний матеріал. Посилався у МГЕ. З моєї точки зору повинна бути і тут в цій статті.--Білецький В.С. (обговорення) 18:58, 19 грудня 2019 (UTC)
    Нехай так. Але принаймні треба якось розмежувати літературу, на основі якої написана стаття, і літературу, яка рекомендується автором для самостійного вивчення теми. --Olvin (обговорення) 19:17, 19 грудня 2019 (UTC)
    Правильно, згоден. Можна виділити ще рубрику щось на кшталт "Література для подальшого вивчення". Але там треба буде мати декілька позиційй. Якщо так робимо - то пошукаю.--Білецький В.С. (обговорення) 19:24, 19 грудня 2019 (UTC)
    Я так розумію, що твотомник Гурського теж для «подальшого»? Бо посилань на нього у тексті я не бачу. --Olvin (обговорення) 19:55, 19 грудня 2019 (UTC)

Кількість родовищ у преамбулі

На мою думку, інформація про кількість родовищ (за групами копалин) у преамбулі недоречна.

  • По перше. якщо ми вже розподіляємо родовища за групами, то спочатку має бути наведена класифікація. Зараз класифікація наведена в наступному розділі. Тож якщо наводити кількість родовищ за групами, то вже там.
Це вже ми про стиль подачі інформації говоримо. Преамбула - це взагалі уривок квінтесенції матеріалу, який покликаний викликати ІНТЕРЕС до прочитання статті. Якщо його починати з класифікації, а не з коротких вражаючих фактів і цифр - то читачів буде менше. А так як є - понад 1000 на день. Значить - працює (я ще й редактор журналів, книжок, вісників тощо). Такий стиль як є не тільки не найгірший для подачі інформації, але й виграшний ("виграє"(зацікавлює) читача; певний замінник дефініції чи її короткий додаток). --Білецький В.С. (обговорення) 20:30, 19 грудня 2019 (UTC)
  • По друге. Механічно скласти кількість родовищ, звісно, можна. Але ж ми складаємо 3 (три) родовища марганцю (на 2 мільярди тонн) із 3-ма родовищами свинцю (на 300 тис тон) та додаємо туди двісті родовищ германію. Як отримана величина характеризує корисні копалини України? На мою думку, взагалі ніяк не характеризує. Лише засмічує преамбулу, в якій має бути подана лише найсуттєвіша інформація. А кількість родовищ слід подавати лише за кожною окремою копалиною. --Olvin (обговорення) 19:38, 19 грудня 2019 (UTC)
Може й так. Але в зауваженнях - треба, мовляв, до великої статті велику преамбулу. Ви ж говорите про "засмічення" преамбули.... Журналісти називають різностильовість "вкусовщиною" - тобто можна так, а можна - інак. Хочете "інак" - я не заперечую - переробіть як Ви хочете. Тільки з урахуванням психології читача, якого треба "заарканити" (заохотити) до прочитання матеріалу.--Білецький В.С. (обговорення) 20:30, 19 грудня 2019 (UTC)

Статтю Вишлюзовування необхідно поліпшити

Статтю Вишлюзовування, значний внесок до написання якої зробили Ви, необхідно поліпшити, аби привести її у відповідність вимогам Вікіпедії. Конкретні зауваження Ви можете прочитати на підсторінці поліпшення за 25 грудня 2019. Раджу Вам скористатись правилами та порадами. З повагою, Brunei (обговорення) 19:55, 25 грудня 2019 (UTC)

YesТак Зроблено--Білецький В.С. (обговорення) 05:20, 28 грудня 2019 (UTC)

Статтю Забурник необхідно поліпшити

Статтю Забурник, значний внесок до написання якої зробили Ви, необхідно поліпшити, аби привести її у відповідність вимогам Вікіпедії. Конкретні зауваження Ви можете прочитати на підсторінці поліпшення за 25 грудня 2019. Раджу Вам скористатись правилами та порадами. З повагою, Brunei (обговорення) 19:55, 25 грудня 2019 (UTC)

Статтю Геологічний контакт необхідно поліпшити

Статтю Геологічний контакт, значний внесок до написання якої зробили Ви, необхідно поліпшити, аби привести її у відповідність вимогам Вікіпедії. Конкретні зауваження Ви можете прочитати на підсторінці поліпшення за 25 грудня 2019. Раджу Вам скористатись правилами та порадами. З повагою, Brunei (обговорення) 19:55, 25 грудня 2019 (UTC)

Доповнив з Англ. Вікіпедії YesТак Зроблено--Білецький В.С. (обговорення) 22:15, 25 грудня 2019 (UTC)

Статтю Повітряна усадка необхідно поліпшити

Статтю Повітряна усадка, значний внесок до написання якої зробили Ви, необхідно поліпшити, аби привести її у відповідність вимогам Вікіпедії. Конкретні зауваження Ви можете прочитати на підсторінці поліпшення за 25 грудня 2019. Раджу Вам скористатись правилами та порадами. З повагою, Brunei (обговорення) 19:55, 25 грудня 2019 (UTC)

Перенаправив. YesТак Зроблено--Білецький В.С. (обговорення) 21:52, 25 грудня 2019 (UTC)

Статтю Динаміка підземних вод необхідно поліпшити

Статтю Динаміка підземних вод, значний внесок до написання якої зробили Ви, необхідно поліпшити, аби привести її у відповідність вимогам Вікіпедії. Конкретні зауваження Ви можете прочитати на підсторінці поліпшення за 25 грудня 2019. Раджу Вам скористатись правилами та порадами. З повагою, Brunei (обговорення) 19:55, 25 грудня 2019 (UTC)

Перенаправив. YesТак Зроблено--Білецький В.С. (обговорення) 21:52, 25 грудня 2019 (UTC)

Сторінку Фонд пам'яті Олекси Тихого номіновано на вилучення

Стаття Фонд пам'яті Олекси Тихого, значний внесок до написання якої зробили Ви, була номінована на вилучення. Якщо Ви зацікавлені у обговоренні з цього приводу, будь ласка, залиште свій коментар на сторінці обговорення номінацій за 28 грудня 2019. Що ще можна зробити? --Mitte27 (обговорення) 14:59, 28 грудня 2019 (UTC)

Статтю Зінкверк необхідно поліпшити

Статтю Зінкверк, значний внесок до написання якої зробили Ви, необхідно поліпшити, аби привести її у відповідність вимогам Вікіпедії. Конкретні зауваження Ви можете прочитати на підсторінці поліпшення за 28 грудня 2019. Раджу Вам скористатись правилами та порадами. З повагою, Brunei (обговорення) 19:04, 28 грудня 2019 (UTC)

YesТак Зроблено--Білецький В.С. (обговорення) 21:10, 28 грудня 2019 (UTC)

Статтю Ориктоценоз необхідно поліпшити

Статтю Ориктоценоз, значний внесок до написання якої зробили Ви, необхідно поліпшити, аби привести її у відповідність вимогам Вікіпедії. Конкретні зауваження Ви можете прочитати на підсторінці поліпшення за 28 грудня 2019. Раджу Вам скористатись правилами та порадами. З повагою, Brunei (обговорення) 19:04, 28 грудня 2019 (UTC)

YesТак Зроблено--Білецький В.С. (обговорення) 20:59, 28 грудня 2019 (UTC)

Статтю Ексгаляції необхідно поліпшити

Статтю Ексгаляції, значний внесок до написання якої зробили Ви, необхідно поліпшити, аби привести її у відповідність вимогам Вікіпедії. Конкретні зауваження Ви можете прочитати на підсторінці поліпшення за 28 грудня 2019. Раджу Вам скористатись правилами та порадами. З повагою, Brunei (обговорення) 19:04, 28 грудня 2019 (UTC)

YesТак Зроблено--Білецький В.С. (обговорення) 20:32, 28 грудня 2019 (UTC)

Статтю Диметасилікати необхідно поліпшити

Статтю Диметасилікати, значний внесок до написання якої зробили Ви, необхідно поліпшити, аби привести її у відповідність вимогам Вікіпедії. Конкретні зауваження Ви можете прочитати на підсторінці поліпшення за 28 грудня 2019. Раджу Вам скористатись правилами та порадами. З повагою, Brunei (обговорення) 19:04, 28 грудня 2019 (UTC)

YesТак Зроблено--Білецький В.С. (обговорення) 20:05, 28 грудня 2019 (UTC)

Статтю Бета-спектрометр необхідно поліпшити

Статтю Бета-спектрометр, значний внесок до написання якої зробили Ви, необхідно поліпшити, аби привести її у відповідність вимогам Вікіпедії. Конкретні зауваження Ви можете прочитати на підсторінці поліпшення за 28 грудня 2019. Раджу Вам скористатись правилами та порадами. З повагою, Brunei (обговорення) 19:04, 28 грудня 2019 (UTC)

YesТак Зроблено--Білецький В.С. (обговорення) 19:20, 28 грудня 2019 (UTC)

Статтю Гістеромагматичний мінерал необхідно поліпшити

Статтю Гістеромагматичний мінерал, значний внесок до написання якої зробили Ви, необхідно поліпшити, аби привести її у відповідність вимогам Вікіпедії. Конкретні зауваження Ви можете прочитати на підсторінці поліпшення за 28 грудня 2019. Раджу Вам скористатись правилами та порадами. З повагою, Brunei (обговорення) 19:04, 28 грудня 2019 (UTC)

YesТак Зроблено--Білецький В.С. (обговорення) 16:29, 30 грудня 2019 (UTC)

Сторінку Соціоінформ номіновано на вилучення

Стаття Соціоінформ, значний внесок до написання якої зробили Ви, була номінована на вилучення. Якщо Ви зацікавлені у обговоренні з цього приводу, будь ласка, залиште свій коментар на сторінці обговорення номінацій за 30 грудня 2019. Що ще можна зробити? --Mitte27 (обговорення) 14:04, 30 грудня 2019 (UTC)

Поки замість ордена

Згущені вершки
За надзвичайний особистий внесок до української Вікіпедії, що в 2019 привів до 16,7 млн переглядів її сторінок! Perohanych (обговорення) 15:06, 4 січня 2020 (UTC)
Йой! Дякую. Тепер будемо перевиконувати...--Білецький В.С. (обговорення) 15:24, 4 січня 2020 (UTC)

Рідкіснометалічний

Доброго дня. Пропоную перейменувати Рідкіснометалічний на рідкіснометалевий, бо так буде правильно. Словник юей. --ДмитрОст (обговорення) 17:47, 9 січня 2020 (UTC)

Це різні терміни. Хоча і схожі. "Металевий" - той, який зроблений з металу: металевий інструмент, металевий посуд, металеві (стальні) рейки тощо. "Металічний" - той, що містить метал: металічні руди тощо. Застосування цих термінів при підготовці Гірничої енциклопедії обговорені на рівні Інституту української мови НАН України. Подібне пояснення дає професор-мовник Олександр Пономарів. Ось що він пише:

"Від іменника "метал" маємо два прикметники: "металевий" і "металічний". За всіма лексикографічними джерелами, перевагу потрібно віддавати слову "металевий", яке має такі значення: зроблений з металу, властивий металові...

"Металічний" має вужче значення: ... подібний до металу."--Білецький В.С. (обговорення) 18:11, 9 січня 2020 (UTC)

див. https://www.bbc.co.uk/blogs/ukrainian/ponomariv/2010/01/post-7.html

Вказану трактовку підтверджує і термін Металічність, який по суті показує частку елементів-металів у космічному тілі. --Білецький В.С. (обговорення) 18:20, 9 січня 2020 (UTC)

У одному зі словників сказано ще одне специфічне значення слова "металічний" - щодо блиску (блиск мінералів, наприклад, металічний блиск) - саме так описані всі мінерали в МГЕ, ГЕС та ін.--Білецький В.С. (обговорення) 18:25, 9 січня 2020 (UTC)

Висновок: ніяких змін робити не треба.--Білецький В.С. (обговорення) 18:27, 9 січня 2020 (UTC)

Сторінку Реверсування номіновано на вилучення

Стаття Реверсування, значний внесок до написання якої зробили Ви, була номінована на вилучення. Якщо Ви зацікавлені у обговоренні з цього приводу, будь ласка, залиште свій коментар на сторінці обговорення номінацій за 11 січня 2020. Що ще можна зробити? --Yuriz (обговорення) 11:02, 11 січня 2020 (UTC)

«Переклад» у МГЕ

Доброго дня! Маю таке питання: хто здійснював Вам «переклад» термінів у МГЕ на англ. і нім.? І друге питання — хто дозволив книзі з такими «перекладами» вийти у наклад?

Structural tune і Strukturmelodie було б смішно, якби, як то кажуть, не було так сумно. --Yuriz (обговорення) 19:03, 11 січня 2020 (UTC)

Терміни у МГЕ перекладали перекладачі які тривалий час працювали в країнах-носіях мови і спеціалізувалися саме на англійській і німецькій мовах і водночас на спеціальній гірничій тематиці. Постійно супроводжували наші гірничі делегації за кордон і представників фірм, які приїздили в Україну. Це два окремих перекладачі. При цьому здійснювався їх перехресний контроль і співробітництво. І в одного і в іншого перекладача їх "творча лабораторія" була вщерть заповнена словниками та ін. технічною літературою відповідними мовами. Прізвища можу сказати в понеділок (вони є у МГЕ). Це працівники інститутів і фірм на посадах "перекладач". За відгуками - найкращі в гірничому регіоні. СКАЖУ БІЛЬШЕ, ОДНА З ПЕРЕКЛАДАЧОК ЗАРАЗ СИСТЕМАТИЧНО ДОПОМАГАЄ МЕНІ ПЕРЕКЛАДАТИ СТАТТІ З ГІРНИЧОЇ ТЕМАТИКИ ДЛЯ НАУКОМЕТРИЧНИХ ВИДАНЬ - SCOPUS I WoS. І ці журнали приймають і досить високо поціновують ці переклади. Як і читачі-носії мов у RG. Так що Ваші непроілюстровані претензії поки що такими і залишаються. Це не конструктивний стиль. Якщо є претензії до конкретного терміна - напишіть. Ще скажу, що сама практика Вікіпедії показала, що саме за термінами МГЕ були відшукані інтервікі в англ. і нім. Вікі.--Білецький В.С. (обговорення) 20:16, 11 січня 2020 (UTC)
Так, є великі претензії щодо терміна, наведеного у рядку, на який Ви відповіли. Про платформу, гідротрансформатор і інші «непроілюстровані претензії» я вже писав. Це лише одиниці зі статей, які Ви додали; я поки не займався систематичним і фундаментальним вичитуванням. --Yuriz (обговорення) 20:48, 11 січня 2020 (UTC)
Претензії треба викласти конкретно і конструктивно з посиланнями на авторитетні словники. ....А що стосується "фундаментального вичитування" - то воно вже зроблене за роки знаходження за вказаними відповідниками інтервік. Критерій істини - практика (як відомо). ...Звичайно, скрізь можуть бути окремі "блохи" - на будь-якому "слоні".--Білецький В.С. (обговорення) 22:32, 11 січня 2020 (UTC)
Значна кількість тих статей ніким ніколи не перевірялася. Там більше 2 тисяч статей-сирот, чимало статей не редагувалось з 2011-2012 років, багато статей без інтервікі чи з неправильними інтервікі (приклад від колеги внизу). Добре було б провести тиждень впорядкування хоча б для найкоротших, але ж спеціалістів з теми, окрім двох присутніх у цій темі, нема. --Brunei (обговорення) 07:51, 15 січня 2020 (UTC)
На жаль, "блохи" таки є, подібно до наведеного колегою прикладу вище (йдеться про Структурний_мотив_(мінералогія)), те ж калькування (найбільш дивне те, що в даному випадку калькування як раз і дає правильний переклад - нім. Strukturmotiv, англ. Structural motif). Пошук інтервікі, до речі, це часто підтверджує, а не спростовує (з власного досвіду).--Leon II (обговорення) 07:54, 15 січня 2020 (UTC)
Єнцшит: 1) Звідки там взялася літера «ц»? Franz Jentsch, німецькою мовою мінерал Jentschit, англійською jentschite — Ви написали «z» усередині. 2) У більшості випадків буквосполучення tsch читається як наше «ч» (приклади: Deutsch, tschuss, Otschakiw, Borschtsch). Очевидно, вчений був Франц Єнч (а не «Єнцш» — всередині літера t, а не c/z), і відповідно, мінерал має називатися єнчит українською. Звідки взялася поточна назва? --Yuriz (обговорення) 13:07, 12 січня 2020 (UTC)
Що стосується мінералів - у МГЕ практично нічого не перекладалося. Банк даних Є.Лазаренка (14 000 мінералів) дозволяв брати вже відомий варіант перекладу, який був у науковому обігу.--Білецький В.С. (обговорення) 13:15, 12 січня 2020 (UTC)
То взагалі різні мінерали, інтервікі неправильні, я видалив. Jentschit (сульфосіль) відкритий наприкінці 80-х - на початку 90-х років (затверджений IMA 1997-го). А Jenzschite - це той же халцедон, треба просто зробити перенаправлення з перенесенням відповідної інформації.--Leon II (обговорення) 07:07, 15 січня 2020 (UTC)
Дякую Вам! --Yuriz (обговорення) 10:09, 15 січня 2020 (UTC)

Добротність (рос. добротность, англ. quality factor, нім. Qualität f) — можна поцікавитися, хто здійснив такий переклад німецькою мовою? --Yuriz (обговорення) 20:25, 29 січня 2020 (UTC)

Прізвище - завтра. А зараз подивіться, скажімо, тут: https://automatikos_lt.academic.ru/19899/%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82%D1%8C --Білецький В.С. (обговорення) 21:34, 29 січня 2020 (UTC)
Німецькі тексти: О.О.Шестакова--Білецький В.С. (обговорення) 20:56, 30 січня 2020 (UTC)

Файли

Добридень!

Оформіть будь-ласка! Дякую! --Fosufofiraito Обг. 00:52, 12 січня 2020 (UTC)

YesТак Зроблено--Білецький В.С. (обговорення) 06:25, 12 січня 2020 (UTC)

Тиждень Антарктики

Привіт! У січні виповниться 200 років із часу відкриття Антарктиди, тож хотілося б поліпшити наявні та створити статті на цю тему: про дослідників, географічні об'єкти, події тощо. Думаю, що Вам було б таке цікаво. Тож запрошую долучитися до тижня! --アンタナナ 09:52, 13 січня 2020 (UTC)

Дякую--Білецький В.С. (обговорення) 13:35, 13 січня 2020 (UTC)

Сторінку Позіхи (дихальні рухи) номіновано на вилучення

Стаття Позіхи (дихальні рухи), значний внесок до написання якої зробили Ви, була номінована на вилучення. Якщо Ви зацікавлені у обговоренні з цього приводу, будь ласка, залиште свій коментар на сторінці обговорення номінацій за 31 січня 2020. Що ще можна зробити? Олексій Мажуга (обговорення) 01:56, 31 січня 2020 (UTC)

Пресіч / Пресич

Вітаю! Натрапив на дві статті про одну людину, одна стаття вами започаткована другу ви редагували. Мова йде про Пресич Ольга та Пресіч Ольга Вікторівна, В статтях суцільна плутанина, по перше дата народження різна, по друге прізвище (тобто через «і» че через «и»). Прохання об'єднати статті та виправити неточності. З повагою --Олексій Мажуга (обговорення) 02:00, 6 лютого 2020 (UTC)

Об"єднати можна. Виправити неточності важче. Це людина з діаспори. Матеріалів по ній вкрай мало. І мої джерела залишилися на Донбасі. А я вінших краях.--Білецький В.С. (обговорення) 05:17, 6 лютого 2020 (UTC)

Сторінку Українська культура у контексті світової номіновано на вилучення

Стаття Українська культура у контексті світової, значний внесок до написання якої зробили Ви, була номінована на вилучення. Якщо Ви зацікавлені у обговоренні з цього приводу, будь ласка, залиште свій коментар на сторінці обговорення номінацій за 9 лютого 2020. Що ще можна зробити? Tata lv (обговорення) 11:54, 9 лютого 2020 (UTC)

Статтю Мінеральні лікувально-столові води Вінниччини необхідно поліпшити

Статтю Мінеральні лікувально-столові води Вінниччини, значний внесок до написання якої зробили Ви, необхідно поліпшити, аби привести її у відповідність вимогам Вікіпедії. Конкретні зауваження Ви можете прочитати на підсторінці поліпшення за 10 лютого 2020. Раджу Вам скористатись правилами та порадами. З повагою, Richkom (обговорення) 10:50, 10 лютого 2020 (UTC)

YesТак Зроблено--Білецький В.С. (обговорення) 17:53, 26 лютого 2020 (UTC)

Статтю Гідатопіроморфізм необхідно поліпшити

Статтю Гідратопіроморфізм, значний внесок до написання якої зробили Ви, необхідно поліпшити, аби привести її у відповідність вимогам Вікіпедії. Конкретні зауваження Ви можете прочитати на підсторінці поліпшення за 15 лютого 2020. Раджу Вам скористатись правилами та порадами. З повагою, Brunei (обговорення) 17:14, 15 лютого 2020 (UTC)

YesТак Зроблено--Білецький В.С. (обговорення) 19:03, 26 лютого 2020 (UTC)

Статтю Вибуховий пункт необхідно поліпшити

Статтю Вибуховий пункт, значний внесок до написання якої зробили Ви, необхідно поліпшити, аби привести її у відповідність вимогам Вікіпедії. Конкретні зауваження Ви можете прочитати на підсторінці поліпшення за 15 лютого 2020. Раджу Вам скористатись правилами та порадами. З повагою, Brunei (обговорення) 17:14, 15 лютого 2020 (UTC)

Статтю Ашаризація необхідно поліпшити

Статтю Ашаризація, значний внесок до написання якої зробили Ви, необхідно поліпшити, аби привести її у відповідність вимогам Вікіпедії. Конкретні зауваження Ви можете прочитати на підсторінці поліпшення за 15 лютого 2020. Раджу Вам скористатись правилами та порадами. З повагою, Brunei (обговорення) 17:14, 15 лютого 2020 (UTC)

YesТак Зроблено--Білецький В.С. (обговорення) 21:42, 16 лютого 2020 (UTC)

Статтю Ендокриптія необхідно поліпшити

Статтю Ендокриптія, значний внесок до написання якої зробили Ви, необхідно поліпшити, аби привести її у відповідність вимогам Вікіпедії. Конкретні зауваження Ви можете прочитати на підсторінці поліпшення за 15 лютого 2020. Раджу Вам скористатись правилами та порадами. З повагою, Brunei (обговорення) 17:14, 15 лютого 2020 (UTC)

YesТак Зроблено--Білецький В.С. (обговорення) 21:11, 15 лютого 2020 (UTC)

Статтю Лінія розриву необхідно поліпшити

Статтю Лінія розриву, значний внесок до написання якої зробили Ви, необхідно поліпшити, аби привести її у відповідність вимогам Вікіпедії. Конкретні зауваження Ви можете прочитати на підсторінці поліпшення за 15 лютого 2020. Раджу Вам скористатись правилами та порадами. З повагою, Brunei (обговорення) 17:14, 15 лютого 2020 (UTC)

Вікімарафон 2020: Сувеніри

Доброго дня! Дякуємо за те, що зробили подарунок українській Вікіпедії і взяли участь у Вікімарафоні 2020!

Будемо раді надіслати обіцяні сувеніри від організаторів. Я надіслав вам деталі вікіпоштою; перевірте листа, будь ласка. --AntonProtsiuk (WMUA) (обговорення) 17:19, 16 лютого 2020 (UTC)

Сторінку Ворворка номіновано на вилучення

Стаття Ворворка, значний внесок до написання якої зробили Ви, була номінована на вилучення. Якщо Ви зацікавлені у обговоренні з цього приводу, будь ласка, залиште свій коментар на сторінці обговорення номінацій за 4 березня 2020. Що ще можна зробити? --В.Галушко (обговорення) 22:17, 4 березня 2020 (UTC)

Сторінку Пресич Ольга номіновано на вилучення

Стаття Пресич Ольга, значний внесок до написання якої зробили Ви, була номінована на вилучення. Якщо Ви зацікавлені у обговоренні з цього приводу, будь ласка, залиште свій коментар на сторінці обговорення номінацій за 5 березня 2020. Що ще можна зробити? Олексій Мажуга (обговорення) 00:00, 6 березня 2020 (UTC)

Білки

Вітаю. Я‌ відмінила ваші правки в статті про білки.
1) Ви використали дуже неякісне джерело для цієї інформації.
2) ці дані не опубліковані ще власне в науковій статті, а розміщенні у arXiv , тобто це лише пре-принрт, і він може бути відхиленим
3) а з такою темою дуже важливо додавати інформацію лише тоді, коли вона буде підтверджена, чого досі немає. Інакше буде як з арсеном замість фосфору в ДНК.
В вашому доданому тексті не було ані посилань на першоджерела, ані інформації що це за робота, ані слів про препринт, ані того що воно не доведено до кінця. При тому про це можна почитати багато де, і саме в контексті "данні якщо буде доведено". Тому такі правки краще робити або після доведення, або додати в вікі-новини, як можливе відкриття. (і користуйтеся, будь ласка, якіснішими джерелами наукової інформації) –Helixitta (t.) 19:16, 7 березня 2020 (UTC)

Не розумію до чого у Вас 3 пункти? У мене була всього одна правка: У 2020 році в метеориті знайдено позаземний білок[1] Якщо це не АД - начить видалити. А що ще? Які ще 2 пункти Ви маєте на увазі?--Білецький В.С. (обговорення) 17:10, 15 березня 2020 (UTC)
Інформація дуже цікава і надважлива, відновив diff. Звісно, джерело [1] дуже неякісне, замінив, доповнив. Володимире Стефановичу, Ваш пріоритет за 7 березня! — Yuri V. в) 14:17, 28 квітня 2020 (UTC).

Файл:5 korp.jpg

Здравствуйте. Это фото сделали вы в 1943 году? Или в 2019? Iruka13 (обговорення) 13:12, 15 березня 2020 (UTC)

Неоднозначності без інтервік

Добридень. Ви створюєте велику кількість дисамбігів, але майже ніколи не створюєте їм інтервікі. Як досвідчений користувач, Ви розумієте наскільки важлива для вікіпедії зв'язність. Я пройшовся по Вашим статям майже до початку року і позв'язував десятки і десятки. Тому велике прохання, якщо робите неоднозначності, то проставляйте посилання і на вікідаті, бо інакше вони губляться і від них мало користі. Завчасно дякую. --YarikUkraine (обговорення) 13:34, 18 березня 2020 (UTC)
приєднуюсь --Jphwra (обговорення) 17:39, 18 березня 2020 (UTC)

Цілком згоден. Справа в тому, що дисамбіг створюю коли ну вкрай поганий доступ до інтернету - ну, скажімо, на вокзалі, в залі очікувань, коли заряд батареї "падає" тощо. Коли кращі умови - тоді рідко повертаєшся назад.... Цілком згоден з Вашою думкою. Взяв до уваги.--Білецький В.С. (обговорення) 18:39, 18 березня 2020 (UTC)

Файл:– Схема гідровидобутку.jpg

Снова здравствуйте. В описании изображения указано, что это фото. Уточню: кто нарисовал это изображение? — Ирука13 17:07, 18 березня 2020 (UTC)

Зображення з курсу лекцій за моїм авторством, - тут і текст і всі рисунки - авторські: Самилін В., Білецький В. Спеціальні методи збагачення корисних копалин (курс лекцій). — Донецьк: Східний видавничий дім, 2003. — 116 с. П.С. Це - українська Вікіпедія. Ви помітили? Наскільки я розумію тут "неписаним правилом" є спілкування переважно українською мовою.и не володієте цією мовою?--Білецький В.С. (обговорення) 18:49, 18 березня 2020 (UTC)
Если я перенесу изображение на Викисклад, вы сможете подтвердить через службу OTRS своё авторство этого изображения и, если потребуется, согласие опубликовать это изображение под свободной лицензией у своего соавтора?
Да? А мне казалось, что установка языкового шаблона 2+ предполагает, что редактор готов поддержать общение на соответствующем языке. Если вам неприятно, готов перейти на украинский, но это будет гугл-транслейт. — Ирука13 05:34, 19 березня 2020 (UTC)
готові - переходьте! П.С. У 1943 році небагато моїх співвітчизників хотіло спілкуватися німецькою. Їх до того примушували... різними способами. У нас зараз війна з Росією і ситуація на 100% аналогічна. Сподіваюся на розуміння.--Білецький В.С. (обговорення) 06:45, 19 березня 2020 (UTC)
Авторство ВСІЄЇ книги - це і авторство окремої сторінки, абзацу, рисунку тощо. І це пояснює чому додаткових підтверджень авторства НЕ ТРЕБА. На книжці моє авторство. Що ще треба підтверджувати?--Білецький В.С. (обговорення) 06:50, 19 березня 2020 (UTC)
1. Авторство спільне, значить дозвіл другого учасника. 2. Або те, що з вашого облікового запису править саме той, за кого ви себе видаєте. Або те, що реальний автор опублікував роботу під соотвествующей ліцензією. — Ирука13 08:12, 19 березня 2020 (UTC)
Або ви можете самі перенести файли на Вікісховища. — Ирука13 10:42, 19 березня 2020 (UTC)
1.Ви мабуть не знаєте - всі автори мають Однакове право на весь текст. Так що я маю право на всю роботу - так само як і мій співавтор (він практично недоступний - дуже хворий і в окупації). 2.Я сам перенесу цей файл до Вікісховища.--Білецький В.С. (обговорення) 10:51, 19 березня 2020 (UTC)

Сторінку Коаліція заради безпеки й демократії в Україні номіновано на вилучення

Стаття Коаліція заради безпеки й демократії в Україні, значний внесок до написання якої зробили Ви, була номінована на вилучення. Якщо Ви зацікавлені у обговоренні з цього приводу, будь ласка, залиште свій коментар на сторінці обговорення номінацій за 24 березня 2020. Що ще можна зробити? --Mitte27 (обговорення) 13:21, 24 березня 2020 (UTC)

Сторінку Хімічні шаперони номіновано на вилучення

Стаття Хімічні шаперони, значний внесок до написання якої зробили Ви, була номінована на вилучення. Якщо Ви зацікавлені у обговоренні з цього приводу, будь ласка, залиште свій коментар на сторінці обговорення номінацій за 28 березня 2020. Що ще можна зробити? Wanderer777 (обговорення) 11:32, 28 березня 2020 (UTC)

Статус Файл:Криві збагачуваності. jpg.JPG

Дякуємо за те, що ви завантажили на сервер Вікіпедії файл Файл:Криві збагачуваності. jpg.JPG. Однак на сторінці опису файлу немає супровідної інформації щодо джерела, авторства та ліцензії або ця інформація неповна чи недостовірна. Якщо ви не є автором даного файлу, ви повинні якимось чином обґрунтувати свої права завантажувати його у Вікіпедію. Також у цьому випадку необхідно вказати джерело файлу, тобто дати посилання на сайт (або інше джерело), з якого ви взяли цей файл, а також умови використання файлів із вказаного сайту.

На сторінці опису файлу завжди вказуйте шаблон з ліцензією, під якою опубліковано цю роботу. Якщо ви є його автором, ви можете використати шаблон {{Cc-by-sa-3.0}} для того, щоб ліцензувати файл під CC-BY-SA, або {{PD-self}}. Щоб довідатись про те, які ще існують шаблони з ліцензіями, дивіться статтю Вікіпедія:Шаблони:Авторські права або Короткий довідник.

Якщо ви завантажили й інші файли, будь ласка, перевірте, скориставшись цим сервісом, чи зазначено на їхніх сторінках опису джерело, а також шаблон з ліцензією. Якщо статус завантажених вами файлів не з'ясується протягом 7 днів, адміністратори Вікіпедії будуть змушені вилучити завантажений вами файл із сервера.

Дякуємо за розуміння. — Ирука13 08:13, 4 квітня 2020 (UTC) YesТак Зроблено--Білецький В.С. (обговорення) 08:15, 4 квітня 2020 (UTC)

Фото радіоприймача

Доброго дня! Заповніть, будь-ласка, ліцензійну інформацію про фото радіоприймача («Балтика»?). Дякую! --Yuriz (обговорення) 19:05, 15 квітня 2020 (UTC) YesТак Зроблено--Білецький В.С. (обговорення) 04:44, 16 квітня 2020 (UTC)

Щодо Файл:В.С.Білецький. Бабуган-яйла. 2016 р..JPG

Дякуємо за те, що ви завантажили на сервер Вікіпедії файл Файл:В.С.Білецький. Бабуган-яйла. 2016 р..JPG. Однак, схоже, що цей файл завантажено Вами без дозволу правовласника, тобто з порушенням правил Вікіпедії. Якщо файл було звантажено із сайту, а Ви є власником сайту чи маєте доступ до сторінки на сайті, де розміщене це фото, то змініть умови розповсюдження зображень, розмістивши на сайті формулювання, що дозволить використовувати їх у Вікіпедії. Приклади формулювань можна подивитися тут.

Якщо ж Ви не є власником сайту і не маєте доступу до сторінки де розміщене це фото, то треба діяти відповідно до інструкції отут: Вікіпедія:Дозволи. Відповідно до цього алгоритму треба діяти і якщо зображення було взято із книги, а Ви є автором чи правовласником. Якщо статус завантажених Вами файлів не з'ясується протягом 7 днів, адміністратори Вікіпедії, на жаль, будуть змушені вилучити завантажений Вами файл із сервера. Дякуємо за розуміння. — Iruka13 12:37, 19 квітня 2020 (UTC)

зНЯТО З ЗАТРИМКОЮ. І ЩО? Ви не знаєте про існування такої техніки?--Білецький В.С. (обговорення) 12:51, 19 квітня 2020 (UTC)

Щодо Файл:Вісник НТШ.jpg

Дякуємо за те, що ви завантажили на сервер Вікіпедії файл Файл:Вісник НТШ.jpg. Однак, схоже, що цей файл завантажено Вами без дозволу правовласника, тобто з порушенням правил Вікіпедії. Якщо файл було звантажено із сайту, а Ви є власником сайту чи маєте доступ до сторінки на сайті, де розміщене це фото, то змініть умови розповсюдження зображень, розмістивши на сайті формулювання, що дозволить використовувати їх у Вікіпедії. Приклади формулювань можна подивитися тут.

Якщо ж Ви не є власником сайту і не маєте доступу до сторінки де розміщене це фото, то треба діяти відповідно до інструкції отут: Вікіпедія:Дозволи. Відповідно до цього алгоритму треба діяти і якщо зображення було взято із книги, а Ви є автором чи правовласником. Якщо статус завантажених Вами файлів не з'ясується протягом 7 днів, адміністратори Вікіпедії, на жаль, будуть змушені вилучити завантажений Вами файл із сервера. Дякуємо за розуміння. — Iruka13 12:45, 19 квітня 2020 (UTC)

Не зрозумів: ЦЕ ФОТО ОБКЛАДИНКИ ЖУРНАЛУ. В ЧОМУ ПРЕТЕНЗІЇ?--Білецький В.С. (обговорення) 12:49, 19 квітня 2020 (UTC)
Претензія в тому, що є людина, яка робила фотографію людини з обкладинки цього журналу. Права на цю фотографію належав йому до тих пір, поки не доведено протилежне. — Iruka13 13:31, 19 квітня 2020 (UTC)

Брусит

уточніть там місце родовищ, Югославії вже чимало років не існує але посилання там є. --Jphwra (обговорення) 09:27, 26 квітня 2020 (UTC)

По Югославії матеріал застарів. Разом з тим - уточнив місця знахідок. Дякую.--Білецький В.С. (обговорення) 09:54, 26 квітня 2020 (UTC)

Таке питання

Хочу вам запропонувати податись на адмінство. Тут фактично буде, як мінімум дві корисних речі. По-перше в нашій Вікі адміном стане фахова особа і досить відома в наукових колах України, що буде звичайно непоганим резонансом для нашої держави. По-друге, це може спонукати ваших колег з інших галузей білш активно редагувати УкрВікі. То яка буде Ваша відповідь? Я дуже сподіваюсь, що позитивна. --Jphwra (обговорення) 16:27, 27 квітня 2020 (UTC)

@Jphwra:Ви праві. Зокрема, в тому що у мене є певна відомість у наукових колах (не така велика, але є). Напевно, у випадку реалізації такого кроку це може спонукати деяких колег-науковців більш активно редагувати УкрВікі. Крім того, наявність фахової особи в адміністраторах може додати нові позитиви для Проекту Української Вікіпедії. Але... Але є цілий ряд "проти": 1. Я ніколи не ставив собі на меті вивчати всі технічні тонкощі Вікіпедії і багато чого не знаю того, що мусить знати адміністратор (це навіть перейшло у такі кулуарні сміховинки - мовляв "вічно "молодий" коритувач"). 2. Я ніколи не був у жодній "неформальній групі" (так це назовемо) і відверто виступав проти грантоїдного підходу, що, зрозуміло, багатьом не подобалося і не подобається. Я - спостерігач. У мене не було, немає і не буде "кола прихильників", схоже, навіть навпаки (причини цього різні, в основному, думаю, "ідейні", "психологічні"..., та й навіть у плані загальної нетерпимості до докторів наук, професорів (згадайте хоча б ту ж Онкович Г.В.). Тому я впевнений, що в випадку номінації на адміна голосування буде уїдливо-нетолерантним. Це буде мати, по-перше, об"єктивно негативний ефект для Проекту (бо виплюхне на поверхню емоції, які зайві у енциклопедичній праці). По-друге, забере у мене час, енергію, які мені потрібні для різних поточних наукових, видавничих проектів. У мене ще, наприклад, не до кінця перекладено пам"ятку Середньовіччя "De Re Metallica" Георга Агріколи... Загалом за моїм співавторством з перевиданнями у 2019 р. вийшло щось більше 10 книг. Це продуктивні проекти, всі практично виставлені у Інтернеті. Такий же "темп" планувався і на 2020 рік. ОСЬ ТОМУ Я ДЯКУЮ ВАМ ЗА ТАКУ ЛОГІЧНУ ПРОПОЗИЦІЮ, АЛЕ ВИ МЕНЕ ЗРОЗУМІЄТЕ - ТРЕБА ЗАВЖДИ ЗАЙМАТИСЯ ТИМ, ЩО ОПЕРАТИВНО І ПЕРСПЕКТИВНО ДАСТЬ КРАЩИЙ РЕЗУЛЬТАТ. Отже, ДЯКУЮ і ... почекаємо. З повагою --Білецький В.С. (обговорення) 17:15, 27 квітня 2020 (UTC)