Ольга Беатріс Гарсія Гійен

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Ольга Беатріс Гарсія Гійен
Olga Beatriz García Guillén
Народилася 7 січня 1961(1961-01-07) (63 роки)
Веракрус, Мексика
Громадянство Мексика Мексика
Діяльність Дипломат
Alma mater Національний автономний університет Мексики
Посада Надзвичайний і Повноважний посол Мексики в Україні
Термін з 2019
Попередник Марія Луїза Беатріс Лопес Гаргальйо

Пані Ольга Беатріс Гарсія Гілйен (ісп. Olga Beatriz García Guillén) (7 січня 1961, Веракрус) — мексиканська кар'єрна дипломатка. Надзвичайний і Повноважний Посол Мексиканських Сполучених Штатів в Україні (з 2019).

Життєпис[ред. | ред. код]

Здобула ступінь на юридичному факультеті Національного автономного університету Мексики (UNAM) та магістра міжнародного права того ж університету.

З 1992 року на дипломатичній службі у Міністерстві закордонних справ Мексики. У 1998—2010 рр. — консул, керівник канцелярії та керівник консульського відділу в посольствах Мексики в Іспанії, на Кубі[1] та в Болівії[2]. З серпня 2010 року вона була генеральним директором консульських служб Міністерства закордонних справ.

У 2015 році очолила нараду між Кубою та Мексикою, на якій обговорювались виконання двосторонньої імміграційної угоди та оновлення Меморандуму, підписаного у 2008 р., на основі нових імміграційних регламентів обох країн.

У 2016 році вона погодилася здійснити пілотну програму разом з головою Аграрної прокуратури (Пенсільванія) Крусом Лопесом Агіларом та посадовими особами Національного аграрного реєстру (RAN) для опрацювання прохань про догляд за співвітчизниками в Генеральному консульстві Мексики в Лос-Анджелесі, Каліфорнія (США) з метою об'єднання зусиль, спрямованих на забезпечення щоденного правосуддя, якісного обслуговування та послуг для фермерів-мігрантів.

У 2018 році вона взяла участь як представник Мексики на XII засіданні Робочої групи з питань міграції та консульських питань між Республікою Куба та Сполученими Штатами Мексики, де головував посол Рогеліо Сьєрра Діас, віце-міністр закордонних справ Куби.

Очолювала мексиканську делегацію на переговорах з Україною про безвізовий режим[3].

З 2019 року — Надзвичайний і Повноважний Посол Мексики в Києві (Україна).

7 листопада 2019 року вручила вірчі грамоти Президенту України Володимиру Зеленському[4].

Президент України Володимир Зеленський прийняв вірчі грамоти у посла Мексики Ольги Беатріс Гарсія Гійен 7 грудня 2019 року

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Genera caso Cuba opiniones encontradas (PDF). Архів оригіналу (PDF) за 9 листопада 2018. Процитовано 7 листопада 2019.
  2. MANUAL DE ORGANIZACIÓN DE LA EMBAJADA DE MÉXICO EN BOLIVIA
  3. Україна та Мексика готуються до запровадження безвізу. Архів оригіналу за 7 листопада 2019. Процитовано 7 листопада 2019.
  4. Президент України прийняв вірчі грамоти у послів Швеції, Швейцарії, Грузії, Мексики та ЄС