Civilization V: Brave New World

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Civilization V: Brave New World
Розробник США Firaxis Games,
США Aspyr (Mac OS X, Linux)
Видавець 2K Games
Дистриб'ютор 1С-СофтКлаб
Жанр(и) TBS
Платформа  Microsoft Windows
 macOS
 Linux
Дата випуску США 09.07.2013
Канада 09.07.2013
Росія 12.07.2013
12.07.2013
Режим гри однокористувацька гра, багатокористувацька гра, багатокористувацька онлайн граd і кооперативний режим
Українська немає
Творці
Ігродизайнер(и) Ed Beach
Технічні деталі
Носій цифрова дистрибуція
Sid Meier's Civilization V
Попередня гра Civilization V: Gods & King
Офіційний сайт

Civilization V: Brave New World (повне найменування гри — Sid Meier's Civilization V: Brave New World, укр. Цивілізація Сіда Меєра V: Дивовижний новий світ) — комп'ютерна відеогра, другий офіційний аддон до гри Civilization V в жанрі глобальна покрокова стратегія, розроблений компанією Firaxis Games для Microsoft Windows і портований студією Aspyr Media на Mac OS X[1] та Linux. Вихід доповнення в Північній Америці відбувся 9 липня 2013, світовий реліз відбувся 12 липня 2013.

Нововведення[ред. | ред. код]

У світі Civilization V: Brave New World є більше можливостей в галузі культури, її розвитку, міжнародних відносинах, дипломатії та багато іншого, що з цим пов'язано. У грі є дев'ять нових цивілізацій з унікальними юнітами, будівлями та різними особливостями. Держави можуть будувати вісім зовсім нових Чудес Світу.

Доданий новий спосіб виграти гру — культурна перемога , для цього потрібно домогтися культурного впливу створюючи і розташовуючи у своїх містах твори мистецтва великих художників, письменників і музикантів. Археологи дозволять проводити розкопки на місцях стародавніх битв і руїнах міст, отримуючи безцінні культурні артефакти.

У Civilization V: Brave New World реалізований Світовий Конгрес, що дозволяє здійснювати вплив на дипломатію всього світу. За допомогою системи голосування можна приймати рішення, що впливають на всі держави. На додаток до цього додана можливість створення міжнародних торговельних шляхів, що дає ще більше можливостей управління економікою держави.

В Civilization V: Brave New World також додано два нових сценарії — War Between the States і Scramble for Africa.

Нові цивілізації[ред. | ред. код]

В Brave New World додано дев'ять цивілізацій і лідерів: Казимир III — Польща, Ашшурбаніпал — Ассирія,[2] Педру II — Бразилія,[3] Шака — Королівство Зулу,[4] Марія I — Португалія, Ґаджа Мада — Імперія Меджепегіт (Індонезія), Ахмад аль-Мансур — Сааді (Марокко),[5] Енріко Дандоло — Венеція, і Покателло — Шошони (Індіанські племена). Додатково, Хайле Селассіє — Ефіопія, раніше випущена в першому доповненні, включена разом з дев'ятьма новими цивілізаціями для тих, хто не купив Gods & Kings.

Розробники заявили, що вони хотіли включити цивілізації з менш відомих частин світу, а саме Африку (Зулу, Марокко) і Південну Америку (Бразилія). Інші нові цивілізації були додані, щоб забезпечити гравцям більше «цікавого геймплею», багато з них продемонстрували особливості нової Brave New World; для прикладу, гравців за Португалію чи Венецію підбадьорило використання нової торгової системи.[6]

Дев'ятнадцять нових міст-держав були додані, щоб замінити старі міста-держави, які були злиті в їх аналог. Нові міста-держави включають Ригу, Ванкувер, і Київ.[7]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Anthony Gallegos Introducing Civilization V's Brave New World (англ.). IGN (3 липня 2013).
  2. Ассирійський Ашшурбаніпал щойно був представлений як один з дев'яти нових лідерів в майбутній Civ V: Brave New World. Tweet by @2KGames.
  3. Культура і дипломатія в Civ V: Brave New World. Архів оригіналу за 21 березня 2014. Процитовано 26 лютого 2016.
  4. Civilization V: Brave New World Попередній перегляд – Шака повертається. Архів оригіналу за 1 травня 2013. Процитовано 26 лютого 2016.
  5. Марокко та Індонезія приєднається до списку Civilization V. Архів оригіналу за 4 березня 2016. Процитовано 26 лютого 2016.
  6. Knowing History: Behind Civ 5's Brave New World. Polygon. 27 червня, 2013. Архів оригіналу за 3 березня 2016. Процитовано 26 лютого 2016.
  7. Архівована копія. Архів оригіналу за 29 лютого 2016. Процитовано 26 лютого 2016.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)

Джерела[ред. | ред. код]