Krauss-Maffei Wegmann

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Krauss-Maffei Wegmann
KMW
Тип бізнес
Форма власності GmbH & Co. KG
Галузь оборонне виробництво
Засновано 1999
Засновник(и) Joseph Anton von Maffeid
Штаб-квартира Мюнхен
Виторг 1 680 000 000 $ (2018)[1]
Холдингова компанія Проект KANT
Член Федеральна асоціація німецької індустрії безпеки та оборониd[2][3], Afrika-Vereind[3], Q15790275?[3], DIN[3], Förderkreis Deutsches Heerd[3], VDMAd[3], Economic Council Germanyd[3] і Wirtschaftsbeirat Bayernd[3]
kmweg.de
kmweg.de
Мапа
CMNS: Krauss-Maffei Wegmann у Вікісховищі

Krauss-Maffei Wegmann GmbH & Co KG — німецька машинобудівна компанія, основним напрямком діяльності якої є виробництво військової техніки і броньованих автомобілів. Також компанія випускає обладнання для лиття виробів з полімерів — термопластавтомати. Компанія веде постачання як на внутрішній німецький ринок так і для міжнародних партнерів у більш ніж 30 країнах світу. Головний офіс знаходиться в містах Мюнхен і Кассель.

Логотип KMW

Історія[ред. | ред. код]

Німецький концерн Krauss-Maffei-Wegmann (KMW) — виник в результаті злиття трьох фірм, первинні назви яких складають сьогоднішнє найменування компанії.

Перша фірма,Maffei, була створена Юзефом Антоном Ріттер фон Маффай. ще в 1836 у і спочатку нічого спільного з озброєнням не мала. Фірма спеціалізувалася на виробництві залізничних локомотивів і була першою подібною фабрикою в Баварії, (базувалася в Мюнхені).

У 1866 році в Мюнхені почесним доктором технічних наук Георгом фон Краусс була заснована у формі обмеженого товариства компанія Krauss & Comp, що виробляла локомотиви. До 1882 компанія поставила свій тисячний локомотив для швейцарського тунелю в Сен-Готард.

У 1925 у компанії J.A. Maffei, Siemens-Schuckertwerke GmbH і AEG об'єдналися в консорціум для спорудження серії з 35 електричних локомотивів.

У 1931 році відбулося злиття компаній J. A. Maffei AG і Krauss & Comp, яка на той час вже була досить відомим виробником озброєнь. Нова компанія отримала назву Krauss & Comp.-J. A. Maffei AG. Протягом 30 років XX століття Krauss-Maffei AG активно розробляла різне озброєння, в основному бронемашини зі змішаним ходом ( колісні і гусеничні). В цілому на її заводах було створено понад 6000 таких машин. Під час Другої світової війни Krauss-Maffei AG стала основним постачальником бронемашин, тягачів, танків і іншої бронетехніки для військ Вермахту.

У 1990 році Krauss-Maffei AG була придбана німецьким концерном Mannesmann AG[4]. Активи компанії були об'єднані разом з активами компанії Demag в компанію Demag Krauss-Maffei AG.

Третя фірма, Wegmann & Co, була створена в місті Кассель в 1882 і спеціалізувалася виробництві на різної колісної техніки, а пізніше і на танках. Але її злиття з Krauss-Maffei AG відбулося тільки в 1999. Компанія була заснована в 1999 рік в ході злиття двох компаній: Krauss-Maffei AG і Wegmann & Co.

30 листопада 2009 в Санкт-Петербург закінчилися приймальні випробування тренажера швидкісного електропоїзда «Сапсан», спільних зусиль KMW і EADS на замовленням ВАТ «Російські залізниці». Тренажер призначений для навчання і цілеспрямованих вправ машиністів швидкісного руху. У наземній транспортній системі Росії — це перший тренажер з новітнім програмним забезпеченням і системою імітації руху.

Акціонери компанії[ред. | ред. код]

Співвласниками компанії є:

  • Сімейство Боде, членам якого в сумі через компанії Wegmann & Co. GmbH і Wegmann & Co. Unternehmens-Holding KG належить контроль над 51% акцій;
  • Німецький промисловий концерн Siemens AG, який володіє 49% акцій компанії, що отримав їх у результаті покупки активів Mannesmann AG.

Найбільш відома продукція компанії[ред. | ред. код]

Найбільш відома продукція компанії:

  • 2007 рік - Grizzly
  • 2010 рік - DONAR
  • 2011 рік - AMPV

Посилання[ред. | ред. код]

http://www.kmweg.com [Архівовано 19 березня 2022 у Wayback Machine.]

Примітки[ред. | ред. код]