Pulpit Friction

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Серія «Сімпсонів»
«Розбіжності проповідника»
англ. Pulpit Friction
Елайджа Гупер затьмарює отця Лавджоя
Елайджа Гупер затьмарює отця Лавджоя
Елайджа Гупер затьмарює отця Лавджоя
Сезон № 24
Серія № 526
Перший показ 28 квітня 2013
Сценарій Білл Оденкерк
Режисер(и) Кріс Клементс
Виконавчий продюсер Ел Джін
Код виробника RABF11
Запрошені зірки
Едвард Нортон в ролі Елайджа Гупера
Особливості серії
Політ у заставці Триока ворона пролітає
Сцена на дивані Сімпсони стрибають з парашутом. Парашут Гомера ламається, через що він разом з рештою сім'ї врізається в будинок, падає на диван, і розбиває його. (Сцена на дивані доповнює сюжет серії)
Хронологія
Попередня Наступна
What Animated Women Want Whiskey Business
Сезон 24
Список серій

«Pulpit Friction» (укр. «Розбіжності проповідника») — вісімнадцята серія двадцять четвертого сезону мультсеріалу «Сімпсони», прем'єра якої відбулась 28 квітня 2013 року у США на телеканалі «Fox».

Сюжет[ред. | ред. код]

Розбивши диван, Сімпсони вирішують придбати новий. Гомер замовляє новий диван онлайн з Брукліна. Однак, виявляється, що новий диван кишить клопами, і невдовзі вони переповнюють Спрінґфілд.

Оскільки отець Лавджой не може заспокоїти місто, пастор понижує Тімоті в посаді та призначає нового отця Елайджа Гупера. Місто починає цінувати Гупера і культурні відсилання, які він робить у своїх проповідях.

Тим часом, дезінфікуючи одяг, Мардж виявляє, що в хімчистці її весільну сукню переплутали з одним із костюмів Красті. Мардж зустрічається із клоуном, який каже їй, що в нього більше немає її весільної сукні — він викинув її у смітник після того, як використав її для сценки на своєму шоу.

У церкві Гупер і Гомер товаришують. Гупер пропонує Гомерові стати новим церковним дияконом, на що Сімпсон погоджується.

Мардж засмучується втратою сукні. Вона зізнається, що берегла сукню для того, щоб Ліса надягла її на власне весілля. Мати ще більше засмучується, коли донька каже, що не може уявити, що коли-небудь вийде заміж. Однак, Лісі таки вдається відстежити місцезнаходження сукні. Її продали зарученій парі.

Тим часом Барт пропонує Гомерові разом утнути дурість для карт «Google». Однак, Гомер відмовляється, бо він тепер — диякон і має поводитися пристойно. Хлопчик починає сумувати за їхнім часом проведення батьком із сином.

Потім Ліса бере Мардж на весільну церемонію пари, де вона зворушена, побачивши весілля. Однак Ліса запевняє мати, що ще не впевнена щодо шлюбу у майбутньому.

Тим часом Барт звертається до Неда Фландерса, який все ще сердитий і спустошений після того, як Лавджой пішов. Вони відвідують Лавджоя, який зараз працює продавцем джакузі, але він говорить, що не хоче повертатися.

Барту за допомогою Мілгауса вдається роздобути кілька мертвих клопів, яких він дає жабам, щоб викликати чуму в місті. Жаби починають вторгатися в місто, і Гупер стикається з розлюченими городянами. Своїми розмовами про фільми та музику він не може нічого робити чи заспокоїти містян. Несподівано з'являється Лавджой виступає з промовою, щоб полегшити чуму. Після того, як від нудьги, жаби поснули Тімоті з радістю повертається на посаду.

У фінальній сцені Гомер з Бартом показують сідниці, коли проїжджає авто «Google» для фотографування вулиць.

Виробництво[ред. | ред. код]

Анонсуючи персонажа Едварда Нортона, виконавчий продюсер Ел Джін в інтерв'ю «Entertainment Weekly» у серпні 2012 року описав Елайджу як «наймилішого священника у світі»[1].

Цікаві факти і культурні відсилання[ред. | ред. код]

  • Сюжет серії схожи до сюжета фільма 1944 року «Йти своїм шляхом»[2].
  • В одній зі своїх проповідей Гупер говорить, що те, що насправді слова Ісус, можна пояснити серією серіала «Секс і Каліфорнія»[3].
  • У сцені, коли жаби розпорошуються Спрінґфілдом грає симфонія «The Sorcerer's Apprentice» (укр. «Учень чаклуна») Поля Дюка[3].
  • В епізоді кілька разів грає пісня «Day By Day» (укр. «День за днем») з мюзикла «Godspell» (укр. «Боже закляття») використовується кілька разів, зокрема Гомер співає пісню у кінцевих титрах[3].

Ставлення критиків і глядачів[ред. | ред. код]

Під час прем'єри серію переглянули 4,64 млн осіб з рейтингом 2.1, що зробило її другим найпопулярнішим шоу на каналі «Fox» тієї ночі, після «Сім'янина»[4].

Роберт Девід Салліван з «The A.V. Club» дав серії оцінку B, сказавши, що «дві речі, які зазвичай подобаються у 24 сезоні шоу, — це музичні номери й історії про Спрінґфілд в облозі»[3].

Тереза Лопес з «TV Fanatic» дала серії три з п'яти зірок, сказавши, що «за винятком досить марного сюжету про зниклу весільну сукню Мардж, серія цього тижня була досить приємною»[5].

Згідно з голосуванням на сайті The NoHomers Club більшість фанатів оцінили серію на 3/5 із середньою оцінкою 2,89/5[6].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. 'The Simpsons': Edward Norton to guest. EW.com (англ.). Архів оригіналу за 2 лютого 2024. Процитовано 2 лютого 2024.
  2. Roots, Kimberly (9 вересня 2012). Simpsons Boss on Carell’s Violent Tendencies, Cumberbatch’s Eagerness and ‘Bart’s Annie Hall’. TVLine (англ.). Архів оригіналу за 2 лютого 2024. Процитовано 2 лютого 2024.
  3. а б в г The Simpsons: “Pulpit Friction”. The A.V. Club (англ.). 29 квітня 2013. Архів оригіналу за 2 лютого 2024. Процитовано 2 лютого 2024.
  4. Sunday Final Ratings: ‘Family Guy’, ‘The Simpsons’, ‘The Amazing Race’, ‘The Mentalist’, ‘Celebrity Apprentice’ & ‘America’s Funniest Home Videos’ Adjusted Up - Ratings | TVbytheNumbers. TVbytheNumbers. 30 квітня 2013. Архів оригіналу за 3 травня 2013. Процитовано 2 лютого 2024.
  5. Lopez, Teresa (28 квітня 2013). The Simpsons Review: The Reverend and the Frog. TV Fanatic (англ.). Архів оригіналу за 2 лютого 2024. Процитовано 2 лютого 2024.
  6. Rate and Review: "Pulpit Friction" (RABF11). The No Homers Club (англ.). 28 квітня 2013. Процитовано 2 лютого 2024.

Посилання[ред. | ред. код]