Titanfall 2

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Titanfall 2
Обкладинка версії відеогри для Xbox One
Розробник Respawn Entertainment
Видавець Electronic Arts
Дистриб'ютор Microsoft Store, Steam, Origin і PlayStation Store
Жанр(и) Шутер від першої особи
Платформа
Дата випуску WW 28 жовтня 2016
Режим гри однокористувацька гра і кооперативний режим
Мова англійська[1], французька[1], італійська[1], німецька[1], іспанська[1], польська[1], португальська[1], російська[1], латиноамериканська іспанськаd[1] і традиційна китайська[d][1]
Творці
Продюсер Дрю Маккой (Drew McCoy)
Режисер(и) Стів Фукуда (Steve Fukuda)
Сценарист(и)
  • Steve Fukuda
  • Manny Hagopian
  • Jesse Stern
Ігродизайнер(и)
  • Todd Alderman
  • Mackey McCandlish
Програміст(и) Річард А. Бейкер (Richard A. Baker)
Художник(и) Джоел Емслі (Joel Emslie)
Композитор(и) Стівен Бартон
Технічні деталі
Рушій Source
Носій цифрова дистрибуція і оптичний диск
Titanfalld
Офіційний сайт
CMNS: Titanfall 2 у Вікісховищі

Titanfall 2 (укр. Титанопад 2) — фантастичний шутер від першої особи з елементами симулятора меха, розробляється Respawn Entertainment. Є сиквелом гри Titanfall, випущеної в 2014 році. Гра вийшла на ПК, Xbox One і PS4 28 жовтня 2016 року.

Геймплей[ред. | ред. код]

Подібно до свого попередника, гра являє собою шутер від першої особи, в якому гравці можуть контролювати пілота і екзоскелети «Титани», виконані в стилі «Меха». Пілот має арсенал здібностей, які дозволяють здійснювати стрибки і біг по стрімких стінах з допомогою «стрибкового модуля пілота». Ці здібності можуть бути використані один з одним для того, щоб швидко переміщатися по ігровим локаціям. Швидкість паркуру значно повільніша, ніж в попередній грі серії, що робить гру більш доступною для нових гравців[джерело не вказане 2735 днів]. Матчі були перероблені так, що гравці тепер мають достатньо часу, щоб вивчити карту і її особливості.

Коли гравець отримує достатню кількість очок, то може викликати Титана, що десантується з неба. Вони значно повільніші, ніж пілоти, але вони мають більш потужну зброю і більш живучі. Були введені шість нових видів Титанів.

Зазнала значних змін кастомізація Титанів. Тепер кожен «тип» титану володіє закріпленими за ним зброєю і здібностями, які не можуть бути змінені гравцем як це було в першій частині, проте можна трохи змінити їх принцип дії: наприклад, додати кулям рикошет, або при катапультуванні влаштувати ядерний вибух.

Рушій[ред. | ред. код]

Рушій Source, використаний в першій частині гри, в Titanfall 2 був підданий переробці[2]. За заявою технічного директора ігри, в рушії Source оновили систему візуалізації, звуковий рушій, скриптову систему, а також мережевий код рушія для якіснішого з'єднання. За фізику в грі відповідає Havok.

Сюжет[ред. | ред. код]

Вперше в грі з'явилася повноцінна сюжетна кампанія для одного гравця.

В основі сюжету Titanfall 2 лежить протистояння народного ополчення і корпорації IMC, яка прагне знищити повстанців у системі Фронтир, щоб заволодіти їхніми ресурсами.

Головний герой — Джек Купер, солдат, який мріє стати пілотом — елітним бійцем, що має в розпорядженні самі передові технології і особистого Титана — розумну бойову машину-меха. Купера навчає капітан Ластимоза, який сам є пілотом титану BT-7274.

Під час виконання особливо важливого завдання з пошуку зниклого майора Андерсона, що володіє важливими відомостями про плани IMC, весь загін Купера, включаючи Ластимозу, гине при нападі групи елітних найманців «Вищі Хижаки», що працює на IMC, на чолі з Кубеном Блиском. Вмираючи, капітан віддає свого Титана Куперу.

Купер і BT продовжують завдання Ластимози з пошуку майора Андерсона, але знаходять його мертвим з портативною машиною часу на руці. Виявляється, IMC знайшли артефакт під назвою «Ковчег», що володіє такою потужністю, що дозволяє переміщатися в часі, і на його основі корпорація створює гармату величезної потужності, щоб знищити рідну планету ополченців — «Гармонію». Возз'єднавшись з уцілілими силами повстанців, BT Купер приєднуються до основних сил опору.

Повстанці організовують масовану атаку на головну базу IMC, де зберігається Ковчег, однак в останній момент корпорації вдається транспортувати артефакт на авіаносці. Повстанці організують погоню на авіаносцях IMC. Під час погоні на повстанців виходить елітний член «Вищих Хижаків» — Гюрза, що пілотує особливого літаючого Титана. Насилу здолавши його, BT Купер добираються до авіаносця з Ковчегом, однак Гюрза що вмирає сильно пошкоджує BT і збиває авіаносець.

BT з Купером потрапляють у полон до «Вищих Хижаків», де Блиск витягує Ковчег, який BT замкнув у кабіні, і знищує Титана. Втікши з полону, Купер вставляє вцілілий електронний мозок BT до нового Титану, і пробивається до знаряддя, яке вже почало заряджатися. У знаряддя BT знову отримує критичні пошкодження, і вирішує активувати самознищення, щоб знищити Ковчег. В останній момент він витягує Купера з кабіни і кидає його з величезною силою, дозволяючи тому врятуватися.

Знаряддя IMC знищено, але війна триває. Купера офіційно призначають пілотом. Йому видають нового Титана, але він все ж сумує за BT.

Після титрів показують шолом Купера з миготливими вогниками, які в бінарному коді утворюють слово «Джек?».

Мультиплеєр[ред. | ред. код]

У мультиплеєрі гравцеві доступно 7 видів тактики пілота — особливої здатності, яка сильно впливає на геймплей. Кожна тактика суттєво змінює зовнішній вигляд пілота:

  • Маскування — дозволяє на короткий час зробити пілота невидимим для Титанів і слабо помітні для пілотів.
  • Пульсуючий клинок — дозволяє метнути особливий клинок, який за допомогою сонара виявляє силуети ворогів крізь стіни в великому радіусі. Миттєво вбиває пілота або рядового противника при попаданні.
  • Гак-кішка — дозволяє використовувати гак-кішку, щоб дістатися до важкодоступних місць, ворожого або союзної Титану (включаючи свого) або провести особливу атаку, причепившись до пілота.
  • Стимулятор — при використанні значно збільшує швидкість зцілення і переміщення пілота на короткий час.
  • Стіна + — особливий щит, який при встановленні посилює всі постріли союзників і гравця.
  • Фазовий зсув — дозволяє ненадовго перейти на альтернативне простір, в якому пілот стає невидимий і невразливий для всіх в звичайному просторі, як і вони для нього. Якщо два гравці використовують фазовий зсув, то вони можуть побачити один одного в ньому. Також, якщо гравець вийде з альтернативного простору на тому місці, де знаходиться ворог, то ворога рознесе на шматки.
  • Голопилот — дозволяє розмістити голографічний копію пілота для заплутування супротивників, яка повторює останнє рух гравця.

У мультиплеєрі присутні 7 видів Титанів з унікальною зброєю і здібностями, а також спецатакою, що заряджається при нанесенні шкоди:

  • Іон — озброєний енергетичної автоматичною гвинтівкою і спеціалізується на точкових атаках лазером. Режим захисту — вихровий щит, який ловив ворожі снаряди і відображає їх назад. Також здатний ставити міни. Спецатака — важка лазерна гармата в грудях Титану.
  • Скорч — озброєний гранатометом з термітними боєприпасами, спеціалізується на використанні можливостей терміту і атаках вогняними хвилями. Режим захисту — тепловий щит, плавильника снаряди противника і завдає шкоди в ближньому бою. Здатний стріляти балонами з легкозаймистою газом. Спецатака — дві хвилі вогню, завдають серйозної шкоди і запалювальні землю.
  • Нордстар — озброєний рельсотроном з заряджати пострілами, спеціалізується на можливості польоту і бою на дальній дистанції. Режим захисту — установка енергокапканів, що сковують руху ворожих Титанів. Здатний вистрілювати кластерної ракетою. Спецатака — зліт з зависанням і випуск граду ракет.
  • Ронін — озброєний дробовиком і величезним мечем, спеціалізується на ближньому бою і можливості швидко піти з бою, використовуючи фазовий зсув. Режим захисту, блокування атак мечем, знижує утрату Титану. Здатний випускати дугові хвилі, що завдають шкоди ворогам і сповільнюють їх. Спецатака — посилення меча, що значно підвищує шкоди і блокує здатність.
  • Тон — озброєний гарматою з розривними патронами, спеціалізується на захопленні цілей для автонаведения за допомогою стежать патронів і сонара. Режим захисту — силовий бар'єр, встановлений на землю. За допомогою сонара може виявляти супротивників і частково наводитися на них. Спецатака — величезний залп ракет.
  • Легіон — озброєний важкою шестиствольною гарматою з перемиканням режиму дальності, спеціалізується на придушенні ворогів вогнем завдяки високій скорострільності зброї. Режим захисту — створення щита навколо гармати. Здатний проводити посилені постріли у двох режимах: швидка чергу з великою кількістю снарядів та один заряджений точковий постріл. Спецатака — автонаведення гармати на ціль.
  • Монарх (Monarch's Reigns DLC) — його ядро працює таким чином, що дозволяє гравцеві вибирати бажані поліпшення по ходу матчу. Якщо залишатися в живих як можна довше, вдасться в підсумку побачити його «фінальну форму».

Критика[ред. | ред. код]

Titanfall 2 отримав як позитивне визнання у гравців, так і високі оцінки в пресі.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б в г д е ж и к л Steam — 2003.
  2. E3 2016: Respawn Talks Content Variety, Reworked Engine in Titanfall 2 | Hardcore Gamer. Архів оригіналу за 16 червня 2016. Процитовано 19 червня 2016.
  3. Titanfall 2 for PC Reviews. Metacritic. Архів оригіналу за 7 листопада 2016. Процитовано 5 листопада 2016.
  4. Titanfall 2 for PlayStation 4 Reviews. Metacritic. Архів оригіналу за 7 листопада 2016. Процитовано 5 листопада 2016.
  5. Titanfall 2 for Xbox One Reviews. Metacritic. Архів оригіналу за 1 листопада 2016. Процитовано 5 листопада 2016.
  6. Rowen, Nic (1 листопада 2016). Review: Titanfall 2. Destructoid. Архів оригіналу за 4 листопада 2016. Процитовано 1 листопада 2016.
  7. Denton, Jon (28 жовтня 2016). Titanfall 2 review. Eurogamer. Архів оригіналу за 29 квітня 2018. Процитовано 28 квітня 2018.
  8. Gwaltney, Javy (24 жовтня 2016). Striking A Fine Balance - Titanfall 2 - PlayStation 4. Game Informer. Архів оригіналу за 27 жовтня 2016. Процитовано 24 жовтня 2016.
  9. Paras, Peter (24 жовтня 2016). Titanfall 2 Review. Game Revolution. Архів оригіналу за 24 жовтня 2016. Процитовано 24 жовтня 2016.
  10. Mahardy, Mike (24 жовтня 2016). Titanfall 2 Review. GameSpot. Архів оригіналу за 24 жовтня 2016. Процитовано 24 жовтня 2016.
  11. Houghton, David (24 жовтня 2016). Titanfall 2 review: 'The campaign's craft and creativity will blindside you'. GamesRadar. Архів оригіналу за 25 жовтня 2016. Процитовано 24 жовтня 2016.
  12. Tyrrel, Brandin (28 жовтня 2016). Titanfall 2 Review. IGN. Архів оригіналу за 29 жовтня 2016. Процитовано 28 жовтня 2016.
  13. Thursten, Chris (31 жовтня 2016). Titanfall 2 review. PC Gamer. Архів оригіналу за 31 жовтня 2016. Процитовано 31 жовтня 2016.
  14. Gies, Arthur (24 жовтня 2016). Titanfall 2 review. Polygon. Архів оригіналу за 24 жовтня 2016. Процитовано 24 жовтня 2016.